Екзотични почивки

• 116 464
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Привет! Записвам се да ви следя и да чета отзиви за самостоятелно организирани екскурзии до Сейшелите.
Катарците връщат директния полет Doha-Mahe от декември тази година. Живот и здраве, и дано няма промени, и ще го изпробваме напролет.  Embarassed
и ние сме на Сейшели през февруари, обаче. Самостоятелно се организирахме.
Ще летим с Турски Авиолинии, полетът Истанбул-Махе е директен. После вътрешен полет до Пралин и 7 нощувки на острова. Ние сме почитатели на шнорхелинга и това беше определящото за избор на място.

# 646
Йеейй, ще чакам и LaDiDa да сподели впечатления и особено за подводния свят Hug
Ние засега сме решили 3 нощувки на Мahe и 5 на Praslin.
Колкото до кухнята, всъщност аз четох, че има супермаркети и на трите най-големи острови, както и все повече self-catering establishment и guesthouses, където можеш да си готвиш и които определено са по-евтини от хотелите. Ние избрхме да заложим на такива, за да остане повече бюджет за допълнителни екскурзии (които там не са никак евтини, за жалост). 

# 647
Целувки на всички от любимата ми група.
Днес се върнах и бързам да споделя впечятления от нашата авантюра, която трудно би се нарекла почивка Grinning . Та, така, бяхме в Китай, по точно няколко дена в Шанхай, след което отлетяхме до едно приказно място наречено Фенкхуанг /град на Феникса/. Това е стар град, курортно градче, приказно осветено, не мога да го опиша с думи. Ако се интересувате напишете в гугъл град на феникса Китай има снимки. Градчето представлява стари къщички с червени фенери, които сега са хотели, разположени по поречието на една река, осветени и атмосферата вечер е невероятна. С много хубави барове с жива музика. От там с автобус /4 часа/ отидохме да един невероятен природен парк, но името не мога да го произнеса, но там са планините от филма Аватар /също можете да видите в гугъл/. Беше ми мечта да ги видя, невероятен феномен. Последния ден се качихме до една от другите планини в парка, която също е много красива, но за съжаление случихме на гъста мъгла и си останахме само с разходка по пътека от стъкло около върха на планината, което също беше интересно. Лошите неща - храната беше гадна като цяло, не говорят английски, много хора навсякъде, не ходете през есента, че случихме на лошо време и извадихме голям късмет, че се прибрахме, защото имаше масово отменени полети. Шанхай, също красив град, особено бунда, не си вземайте разходка с корабче, защото нищо ново няма да видите. Това от мен! Приказни пътешествия на всички.

# 648
  • София
Добре дошла, Гала! Чудно приключение. Сами ли го организирахте? Може ли да качиш снимки от мястото от  аватар? И на мен то ми е мечта.

# 649
Сами си го организирахме. С вътрешни полети. Направихме тъпата грешка последния ден да летим от Аватар до Шанхай и от там след 3 часа за България, та едва не изтървахме полета. Много искам да кача снимки, но си нямам идея как, а съм зле с компютрите. Иначе си направих на място професионални снимки /имаше момче, което снимаше/ и ми сложи и аватарчета на снимките, много хубави станаха.

# 650
И ние сме от самоорганизиращите си винаги и този път ще е така. Хванахме промоцията на Турските авио линии за Занзибар и края на януари сме там. Някой друг ходил да сподели впечатления?

# 651
  • Sofia
И ние сме от самоорганизиращите си винаги и този път ще е така. Хванахме промоцията на Турските авио линии за Занзибар и края на януари сме там. Някой друг ходил да сподели впечатления?

И аз планирам Занзибар, но чакам катарска промоция и се присъединявам към питането Simple Smile

# 652
Сънфлорес, ще си копирам поста о месец март за нашата авантюра в Занзибар. Мога да потърся координатите на момчета, които ни развеждаха ако имаш интерес.

Здравейте. Върнах се снощи от Занзибар и бързам да споделя впечатления. Та значи изкарахме много много вълнуваща почивка. Полета през Доха, с 2 нощувки там, не е интересно, освен че не се бях сетила да останем там още една нощувка да разгледаме града.
Пристигнахме в Занзибар, настанихме се в хотел Азанзи бийч резорт. Малко, много романтично хотелче, само къщички африкански стил със сламени покриви, огромни стаи и тераси, прекрасна гледка, палми цветя, океан. Пълна екзотика, чисто, зелено, цветно. Храната много вкусна, но тип гурме, не се освинихме както се очакваше от оул инклузив Smile. През вечер жива музика, барбекю на плажа, Плажа - огромна морска линия, пясък като пудра захар, толкова бяло не съм виждала. Няма никой по плажа, просто рай. Тук таме се виждат негърчета да си играят във водата и възрастни жени с цветните им облекла, които ловят риба. Водата във всякакви отенъци на синьото. Недостатък бяха приливите и отливите и напрактика сутринта морето го няма, приижда след обяд.
Екскурзиите. Започвам първо с читас рок. Това е нещо тип зоопарк, диви животни, спасени и донякъде дресирани. Различното е, че си вътре при тях, може да храниш, пипаш, галиш /с изключение на белия лъв и хиената/. Кулминацията беше когато ни разляха по чаша шампанско да си го пием с гепарда Smile. Цената е 140 долара, за мен е висока за това което предлагат, ако има възможност да се съчетае Занзибар със сафари, би било по-добре си мисля. Ходихме 2 пъти на шнорхелинг да Мемба атол и Призон айлънд, препоръчвам. Стада от пъстроцветени рибки, морски звезди в различни цветове по дъното. И разбира се стоун таун, където пихме кафе с местени, на нещо като не знам как да го кажа, едни пейки наредени в кръг  Rolling Eyes
И върха на нашето изживяване - посещение на местно село, организирано от местните момчета, които бяхме наели. Учиха ме, как се прави кокосово мляко, как се готвят техните ястия. След това, се събраха цялото село жени и деца и сред всеобщ смях и забавления ме обличаха в традиционните им канга /предварително си я бях купила/. Оказа се, че има 12 начина за носене на канга. Разгледахме и училище, раздадохме на децата една торба със сладки, които носехме от Бг и някой долар на възрастните. Много е интересно това  кангата, отиваш в магазина, те са опаковани, харесваш и купуваш и отваряш и виждаш какво ти е посланието написано на нея. На моята пишеше здраве и дълголетие ти се дава  Hug
Искам специално да благодаря на нашите гидове, местни момчета, намерине случайно по нета. Точно те ни организираха това посещение на селото, което по принцип не се предлага. Разказаха ни много интересни неща от живота им. Жената на едното момче ми направи страхотен подарък, прясно направено от нея кокосово олио, които да отнеса като подаръци на дъщеря ми и сестра ми и разбира се за мен. По-късно ще поделя координатите на момчетата, те са двама братя, гидове, сами и работят.
Върнахме се и със страхотен сувенир, изработен от едно момче на плажа. Върху абаносово дърво, издълбани нашите имена, отдолу надпис Hakuna matata /превод Нямай грижи, то и ние нямахме  35/. Ами да завършвам вече. Пожелавам на всички толкова вълнуващи изживявания.

# 653
  • Sofia
Гала, моля за координати на тези момчета  bouquet

# 654
Гала, много благодаря.
Аз планирам да бъдем на 3 от по-известните плажове, само със закуска Simple Smile и Сафари в Селу. Но още не съм сигурна, само обмислям, чета, събирам информация.
Билетите са купени, ще бъдем две седимици и половина там. И основните ми притеснения са за транспорта м/у стоун таун и 3те други места, като най-отдалеченото е на 95км.
Също не съм наясно какъв бюджет ще ми трябва за обяд и вечеря и напитки през деня, не намирам много информация по този въпрос.
На Катар промоциите не бяха много изгодни последния път, бяха по около 500Е на човек, не знам дали падат под това, но на Турците взех за 330Е. Докато се колебаех дали Занзибар или Филипините с Катар и турците пуснаха тази оферта и колебанията спряха  Laughing

# 655
  • Sofia
Катарците падат малко под 500Е , а последно като гледах цената на турците ми даде нещо около 2500Е за трима, промоцията им съм я проспала явно ...

# 656
Бих отишла с удоволствие ако знам, че няма да пипнем някоя екзотична африканска болест. Simple Smile С детето ме е страх да ходя по онези ширини.

# 657
Момичета ако някоя от вас е ходила може ли да сподели примерен бюджет за Япония.

# 658
Япония направо ме шашка с цени. От 6000 лв нагоре екскурзиите.Ами то за двама човека отидоха 15 бона. От една позната знам, че само някакви карти, които си купили за транспорт с влакове им излезли 1000 лв.

# 659
 ShockedМи нали Токио уж е най - скъпия град в света. Ама 1000 лв за градски транспорт  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт