Екзотични почивки

• 116 374
  • 767
  •   1
Отговори
# 45
Tи пък какво го взимаш толкова навътре. Нали споделяме опит и идеи.
Дай подробности за твоята организация - три пъти по-евтино означава , че полети+ десетина нощувки в 5* хотел ви излиза около всичко 700 евро на човек .
И на мен ми е интересно как постигна тази цена ?

# 46
  • София - Бургас
Здравей,
Постигнах я с много желание за ровене и четене. Хванах най - ниска цена, стартова за отсечката IST - DPS - IST с авиокомпония MH. Потърсих за съответните дати хотел и попаднах на промоция за 5*хотел, който за престоя и двама души излиза 1050 лв! И билетите са по толкова за човек, е надвишавам "бюджета" с 200 лв /за двамата/ над 700 евро,/на човек/, но не е проблем! И така...Simple Smile

# 47
  • София
Мисля, че kaleia    bouquetе права Peace
И че цената по цитираната оферта е жестоко надута. #2gunfire
Malkata, на нас 18 нощувки- 9 в Бали, 4 в Сингапур, 4 в Куала Лумпур, 1 в Истанбул. Полет със скъпите Сингарурци- Истанбул Сингапур и обратно /1060евро за двама с  летищни такси/, Полети с Air Asia  КЛ- Денпасар,  Jet Star - Денпасар Сингапур и Garuda Indonesia - Денпасар Джоджакарта /о.Ява/ и обратно, автобуси София Истанбул и обратно и Сингапур Куала Лумпур ни излезе 1650 евро на човек, с включени всички летищни такси и чекирани багажи за нискотарифните компании. Като имаш предвид, че в Сингапур 1 нощувка имаме в клубна стая с изглед към града в Марина бей Сандс с вкл. закуски, следобедни чайове и вечерни коктейли на 57етаж, останалите 3 в 4 звезден нов доста скъп хотел, в Бали в скъп хотел в Джимбаран и самостоятелна къщичка с басейн в Убуд. Peace
А за последния месец, но няколко дни след като вече бях платил полетите с Air Asia те правят на няколко пъти промоции с цена на билетите КЛ- Денпасар- 18 долара Sick и то за наши дати Cry
Как да не се изядеш от яд newsm78

# 48
  • София - Бургас
Здравей, roje22   Hug
Не дей да съжаляваш, виж каква хубава програма си сглобил...и туроператор не би се справил така добре~Няма да смятаме парите сега, нищо не си изгубил, напротив! Нали отиваме за кеф Heart Eyes

# 49
Здравей, roje22   Hug
Не дей да съжаляваш, виж каква хубава програма си сглобил...и туроператор не би се справил така добре~Няма да смятаме парите сега, нищо не си изгубил, напротив! Нали отиваме за кеф Heart Eyes

Peace точно така, всеки отива за удоволствие - кой за повече, кой за по-малко пари Wink
Ако обаче сме обективни, цените на самолетните билети за посоченият период винаги са високи и за тогава не важат промоциите на авиокомпаниите. Не знам дали греша, но мисля че полета е от София, а не от ИСтанбул, т.е +~200 евро.
Празничните отстъпки, а и не само... особенно на родните туроператори са отдавнашен търговски трик Close но явно има кой да се хваща, а и истината е че не всеки разполага с време да си създаде организацията по едно пътуване, защото то реално не  е никак малко.
Аз затова по празниците си седя в къщи Laughing

# 50
Не се опитвам да се заяждам в никакъв случай, но пък ми се стори, че три пъти по-ниска цена е недостижима, както се и оказа. Моля ви като сравняваме нещо от София да не го сравняваме с друго от Истанбул или от друго европейско летище, защото разходите до Истанбул или където и да е другаде са пак високи. Или ако го сравняваме да прибавяме и разходите по пътуването до там. Аз обичам Азия и носа ми е почти постоянно заровен в промоциите, но до Куала лумпур или до Сингапур цени от Сф за по-малко от 600 евро е почти недостижимо, да не говорим, че вече и 700 евра е лукс. Като се прибави към тази цена хотел и вътрешни полети аз лично няма как да повярвам, че 700 евра отива цялата организация дори и за много организиран човек и непрекъснато ровене. Аз по груба сметка за по-малко от 1000 евра с тръгване от софия и връщане до софия не успявам да докарам моят мечтан Сингапур и затова и писах ако някой има предложение за билети по 500 евра да ми пише на лични.
И аз си организирам пътуванията сама, включително и Азия в това число и горе долу реалистично ми се вижда от тази цета 30-40% да им е печалбата

# 51
Богиня, ако тръгваш от морето - Истанбул не е толкова далече.
Миналата година успях да хвана супер цени на Пегасиус (тогава летяха от Сф) и в комбинация с Еър Арабия отидохме за по-малко от 350 евра до Кения. А там също намерихме супер оферта (с ваучер)..

# 52
  • София - Бургас
Да, а пък аз летя от Истанбул, не защото е по - изгодно, а защото живея в Бургас и ми е по - удобно. Дори не съм тръсила полети от София~

# 53
kaleia , това не променя общата картинка. Надали от Бургас до Турция се стига без пари изобщо. Дали ще си с кола, самолет, автобус или ще ходиш пеша пак има човек разходи, които трябва да се калкулират. Пак ти казвам, не се заяждам с теб, просто ти казвам, че 700 евра е абсолютно нереалистично за тази организация. Цена около 1000 евра е ок за тази дестинация и то без да е баш по празниците. Това в никакъв случай не значи, че туристическите агенции се си калкулират изключително големи печалби, но при всички случаи не са 60-70% от стойността.

magarcho , завиждам благородно за Кения. Мен доста ме е страх от Африка изобщо и засега я избягвам като локация изобщо. като харесам някоя дестинация и като се заровя да видя колко ваксини са ни необходими и обикновено ме втриса на първо четене. Не че човек е задължен да ги слага и не че задължително да се разболее, но аз съм си яко шубе.

# 54
  • София - Бургас
Да, няма да споря, но ставаше въпрос за сравнине с оферта от Агенция, при която също не е вкл. транспортът до Истанбул, затова и аз не го включвам, излагайки моите сметки:

Копи от офертата чрез агенция и това кокво НЕ включва:

■Летищни такси — около € 380/ 744 лв към м.Септември 2012
■Новогодишна галавечеря — 180 евро ( не е задължителна)
■Допълнителните екскурзии
■Виза за Индонезия — 25 USD (плаща се и  се издава на място при пристигане).
■Такса за излитане от о.Бали - около 20 USD(заплаща се на място).
■Трансфер и 1 нощувка в Истанбул на отиване — около € 120/ 235 лв

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 14:03 от kaleia

# 55
Да, няма да споря, но ставаше въпрос за сравнине с оферта от Агенция, при която също не е вкл. транспортът до Истанбул, затова и аз не го включвам, излагайки моите сметки:

Копи от офертата чрез агенция и това кокво НЕ включва:

■Летищни такси — около € 380/ 744 лв към м.Септември 2012
■Новогодишна галавечеря — 180 евро ( не е задължителна)
■Допълнителните екскурзии
■Виза за Индонезия — 25 USD (плаща се и  се издава на място при пристигане).
■Такса за излитане от о.Бали - около 20 USD(заплаща се на място).
■Трансфер и 1 нощувка в Истанбул на отиване — около € 120/ 235 лв

Ако махнеш допълнителните плащания цената, която беше обявена е за 1500 евра. Тоест 1/3та от нея е 500 евра. цената от 700 евра се появи като се прибавиха всички допълнителни плащания, включително и транспорта до истанбул и 2100/3 е 700 евра.
Няма значение всъщност.  Задълбахме в битовизми. Аз лично не мога да докарам цена от 700 евра за 10 нощувки в тази дестинация и със всички самолетни билети, но ако някой може се радвам за него и ще се радвам да сподели може и на лични да не спамим. Аз им получавам бюлетина на въпросната агенция и за някой дестинации ми се струва, че не са особено нагли и тази е една от тях. Може само на мен да ми се струва така, а и тази дестинация не ми е на дневен ред в момента.

# 56
  • София - Бургас
 Hug

# 57
Аз не казвам , че не е възможно , но човек трябва да е много гъвкав .
Не става да решиш сега , че искаш да караш Нова Година на Бали и да постигнеш нещо подобно.
Става когато имаш ориентировачно насока да кажем март-април и датите са почти без значение.

Аз плащах двупосочен полет София-Банкок на Qatar с връщане  Хонконг-Букурещ за под 400 евро.

Roje , то като се сложи багажа при АirAsia и таксата плащане цената от 18 става поне 33 долара ... ама смешни пари са си наистина.

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 20:30 от mallkata

# 58
  • София - Бургас
Браво, стахотно...има много изгодни оферти, което е много добре. МНОГО ПЪТ НИ ЧАКА Heart Eyes

# 59
Mного пъти сме ги пускали , но ето изгодни оферти :

http://www.holidaypirates.com/

Само човек трябва да е гъвкав и да си прецени разходите до/от съответното европейско летище.
За много хора ден в Праиж или друга голяма европейска столица може да е дори бонус.
И Кения и Танзания , най-редовно Бразилия   излизат често по за няма и 300-350 евро Simple Smile
Пускали са дори Хаваи за 500-600 евро.

Общи условия

Активация на акаунт