Екзотични почивки

• 116 503
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
  • София
P@ssiflora, Южна Африка е огромна държава, с различен климат на различните места. В Дърбан и околността например за плаж става целогодишно. В Кейп Таун - никога Simple Smile
Имай предвид, че в Дърбан става дума за океан, малко по-различно е усещането, отколкото на море.
Сафари може да се прави на десетки(да не кажа стотици) места. Зависи как си представяте сафарито.
Що се отнася до сигурност ние сме обикаляли с кола с трите ни деца, което не бих направила ако е опасно. Разбира се, не цялата страна е еднакво безопасна и къде, кога и как се ходи е важно да разбереш предварително.
Ето ти примерна програма: Кацане в Йоханесбург с 3 дни разглеждане. Полет до Дърбан - 5 дни плаж. Полет до Порт Елизабет и от там с кола надолу по "Пътя на градините" до Кейп Таун. Може да спирате за плаж, за сафари и разстоянието се взема за два дни, но може да го продължите колкото искате. В околностите на Кейп Таун има колкото искаш места за винен туризъм примерно във Францхук + страхотни ресторанти.
Може и само 2 места - Дърбан за плаж или плаж и сафари, Кеп Таун за сафарита около града и винен туризъм.

# 616
Миши, много се радвам да те "видя"!  Hug
Hug да, рядко се мяркам вече тук, а и из форума май въобще. Това обаче, слава богу не е защото съм спряла да пътувам Grinning
Като ми остане време хвърлям по едно око, винаги нещо ценно може да се намери тук Wink

# 617
Аз ходих в Занзибар, много ми хареса. За жалост не можахме да го съчетаем с Танзания и сафари.

Гала, мога ли да те попитам полетите ви до/от Занзибар ли бяха или бяха до/от Дар? Попадам на някаква информация от 2014, че за международни полети от ЗНЗ има изходяща такса $50, но сякаш никой не споменава за такава при полети от ДАР. Можеш ли да потвърдиш?

# 618
Мадами, да ви споделя, че след безкаааайно умуване и разглеждане на географската карта, в крайна сметка си букнахме две седмици на Доминикана Simple Smile

# 619
До Занзибар бяха полетите. Нямам спомен за изходяща такса. Виза плащахме на влизане.

Пасифлора, чудесно. Райско местенце, няма много за гледане, ама ще си дрънчите коктейлите и съм чувала, че там е най добрия оул инклузив.

# 620
Гала, точно за това си мечтая аз - да лежа две седмици на райски плаж и от сутрин до вечер коктейлчета  Sunglasses Моят мил мъж е хипер хипер активен и знам, че малки ще страда, но тази година разума надделя над адвентюристичните идеи!  Twisted Evil

# 621
Не е като да няма какво да се види в Занзибар..
Каменният град, пазарите за подправки, абглийският клуб..мизвтията я страни е потресаваща и тн..

# 622
Не е като да няма какво да се види в Занзибар..
Каменният град, пазарите за подправки, абглийският клуб..мизвтията я страни е потресаваща и тн..

В Доминиана ще ходи Пасифлора.

# 623
  • София - Бургас
Привет, пътешественици:)

Да споделя, живот и здраве през декември планираме Мексико и Римиера Мая... Heart Eyes
Другите опции са Куба - Хавана с Варадеро или Доминикана, като Доминикана ми се струва най - скучна и на последно място я поставям в листата, а първо желание ми е Мексико. Но, каквото е рекъл Бог Heart Eyes това да бъде:)
Ще се похваля като букна:)
Приятно екзотично планиране, пожелавам  Heart Eyes

# 624
  • София
Привет, пътешественици:)

Да споделя, живот и здраве през декември планираме Мексико и Римиера Мая... Heart Eyes
Другите опции са Куба - Хавана с Варадеро или Доминикана, като Доминикана ми се струва най - скучна и на последно място я поставям в листата, а първо желание ми е Мексико. Но, каквото е рекъл Бог Heart Eyes това да бъде:)
Ще се похваля като букна:)
Приятно екзотично планиране, пожелавам  Heart Eyes

Много ми допадна Ривиера Мая и Доминикана става, но за мързелуване. http://diana-cacaotours.blogspot.bg/2015/10/blog-post_17.html  - тук съм писала за Мексико и вероятно ще ви е интересно. А Куба аз направо я пропуснах. Ще чакам да се нормализира. Доста пътеписи прочетох за там и това, което прочетох не ми допадна. Не ми се връща в соц. действителност. Но в Карибско море направо съм влюбена.  Heart Eyes

# 625
И на мен много ми хареса в Мексико и Ривиера мая. Много съжалявам, че не успях да поплувам над подводния музей в Канкун. Освен това имало някакви делфини, на които можеш да са качиш и така да плуваш с тях, това после го разбрах. Плуването в ценоте - уникално. Ривиерата на маите - за това няма какво да се говори. В Куба и Доминикана не съм била, но където и да букнеш все е е хубаво.

# 626
Привет  Simple Smile  Има ли някой  който е ходил с  3  год  дете  до  дестинация  с  дълъг  полет  и  следователно  часова  разлика,  смяна на  климат  и тн. Как  с е отразява  на  дете  добре  ли  е да  го  заведем  на такава почивка ?Ако имам  мами  с  опит  и минали по този  път  да  споделят Simple Smile Sunglasses  Мислим в  Маями  този път да  идем  с нея  или на  някой  Карибски  остров  Sunglasses

# 627
Аз съм ходила и с бебета и съм писала. Те нямат нашия проблем с часовата разлика. Най-трудното е дългият полет, но в някои самолети има екрани, филми, игри, гледачки и т.н.

# 628
С уговорката, че всяко дете си е различно - самия път не се отразява на детето, ако полета е по време на сън си спи, иначе трябва да го занимавате или да гледа телевизия... Умората е за родителите.
След пристигане си живее според старото време, т.е. му се приспива в 5 следобед примерно и се събужда в 3 сутринта готово за подвизи и няма да чака да изгрее слънцето. За около 4-5 дена отминава, след това на връщане пак същото.
Климата си е важен, като бяха на 3 ходихме в Белем, екваториален климат. Горещо и влажно, доспива им се, дори със зоологическа градина не можеш да привлечеш вниманието, не искат да вървят, мъка. Замъкваме се с последни сили в хотела, ние с жената скапани, децата обаче живват заради климатика и никаква почивка. Като излезем пак същото. Хем са свикнали на жега.

# 629
  • София
Аз съм ходила и с бебета и съм писала. Те нямат нашия проблем с часовата разлика. Най-трудното е дългият полет, но в някои самолети има екрани, филми, игри, гледачки и т.н.
Това сериозно ли? къде ги има Crazy

Общи условия

Активация на акаунт