Екзотични почивки

• 116 446
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
Ние се консултирахме с личният ни лекър (не живеем в БГ) та каза задължително таблетки Маларон, те обаче са адски скъпи 12 таблетки са около 50Е пият се няколко дена преди да се пристигне, по време на престоя и седмица след напускане.
Също ни каза задължително ваксини за Жълта треска, Хепатит А и Б и коремен тиф (не са задължителни), но тя ни каза, че е повече от препоръчително.
За репелентите четох, че трябва да е специален DEEP ако не греша над 100.

# 676
Никакъв комар не ни е охапал в Занзибар /за разлика от делтата на Дунав в Румъния/. Не си спомням, но май се пръскахме с нещо, но не нещо специално, каквото се продава в аптеката. Комари въобще не си спомням да съм мяркала, няма в стаите таблетки против комари.

# 677
Благодаря за отговорите   Simple Smile
Аз точно за това исках да попитам какво е положението с комарите, защото съм много раздвоена - четох в чужди сайтове, че препоръчват задължително да се пият хапчета против малария и за Занзибар (не само за континенталната част на Танзания), а същевременно тук има много хора, които са били вече на острова, не са взимали никакви хапчета и не са имали проблеми...
Не знам, аз лично бих могла да си набавя Маларон от чужбина, но се чудя има ли смисъл да се пие, предвид, че го дават, че има и странични ефекти...

# 678
Там, където има резорти, опасността от болести не е голяма. Извършва се и обработка, има мрежи, машинки по контактите, димки, репеленти.
Ние току-що реализирахме една бърза Уганда(Ентебе-Кампала), сложихме жълта треска, и нищо друго. Между другото ваксинационните книжки тук се показват на влизане И излизане.

# 679
Занзибар влиза във високо рисковите зони с Малария. На мен никак не ми се иска да пием тоя Маларон, но май по-добре да не рискуваме.

# 680
Има и генерик на Маларон, който е по-евтин и който всъщност пихме ние, поръчахме го от Англия. Както по-напред казах, в Занзибар аз освен че ползвах репелент с DEET, имах гривна против комари, слагахме таблетки в стаята, сутрин и привечер слагах дрехи с дълъг ръкав, и въпреки това бях хапана от комари. Местните твърдят, че случаите на малария в Занзибар са много редки вече, но официално все още, според Световна здравна организация, това е рисков район. Между другото инкубационния период за малария е 1 година след напускане на рисковата страна. Какви са тези страшни странични ефекти, за които говорите? На нас нищо не ни стана- нито от ваксината за жълта треска, нито от хапчетата против малария.

# 681
Четох, че приемането на маларон като страничен ефект може да предизвика стомашно-чревно разстройство, което не е много приятно да ти се случи по време на почивка...

# 682
  • Sofia
Аз лично мисля да се въоръжа с една торба репеленти от всякакъв вид - спрей, гривни, лепенки, машинки ...

Имам един малко страничен въпрос, но се надявам да можете да ми отговорите: ако сменя паспорта след като вече съм купила билети, нали не би трябвало да ме чарджат за промяна на номерата на документите, като за промяна на имената? Или зависи от авиокомпанията?

# 683
Сега в Китай имах точно такъв проблем на вътрешните полети. Добре, че имах снимка на стария паспорт, че иначе не знам.

# 684
egonna, още един въпрос за колата, с каква навигация или как се ориентирахте на къде да карате? Някакви карти с мобилен интернет има ли, четох, че някой от хотелите нямат интернет или е платен и е само в лобито...

За Маларона, ако имате познати в Германия, някой от Здравните каси поемат Маларона, и могат да ви го закупят така да се каже безплатно  Sunglasses 

# 685

Имам един малко страничен въпрос, но се надявам да можете да ми отговорите: ако сменя паспорта след като вече съм купила билети, нали не би трябвало да ме чарджат за промяна на номерата на документите, като за промяна на имената? Или зависи от авиокомпанията?
[/quote]

Моето лично мнение е, че не би трябвало да имаш проблем, че ти е сменен паспорта, за това обаче задължително трябва да уведомиш авиокомпанията предварително.

# 686

Моето лично мнение е, че не би трябвало да имаш проблем, че ти е сменен паспорта, за това обаче задължително трябва да уведомиш авиокомпанията предварително.

# 687
  • София
След като се омъжих си смених паспорта заради добавеното ново фамилно име, но никакъв проблем нямах със закупените билети. Предупреди компанията от рано.
поздрави от Сейшелите Grinning Комарите, както винаги, само мен ме хапят. Добре, че не хапят бебето.
Маларона винаги ми докарва стомашни проблеми и не само. Затова спрях да го приемам, но пък винаги си го носим на такива места. В занзибар не съм била, но в Танзания - да, и там бях нахапана от комари само на летището на тръгване. Полетът беше нощен, а те отворили вратите и запалили лампите, та вътре гъмжеше от комари. В ресторанта преди полета и пчела ме ожили. Grinning Оцелях, де.

# 688
egonna, още един въпрос за колата, с каква навигация или как се ориентирахте на къде да карате? Някакви карти с мобилен интернет има ли, четох, че някой от хотелите нямат интернет или е платен и е само в лобито... 

Ползвахме навигация на Гугъл мапс, но си купихме карта за интернет от летището. Това второто не знам дали беше най-добрата идея да го направим точно там, защото ни поизлъгаха в цената, но после в града така и не видяхме работещо място, от което сме можели да вземем (само табели на мобилния оператор видяхме).
От рент компанията също така ни дадоха печатна карта, но става само за ориентир за главните пътища на острова. За Занзибар сити няма близък план, а там пък строят нови пътища и ги няма на картата така или иначе. Само там е приключението, извън града е лесно, срещат се и табели Simple Smile

Що се отнася до хотелите, на всички, в които бяхме, интернета беше само в общите части, по стаите понякога няма никакъв обхват дори и за разговори.

# 689
Може ли някой да сподели за Оман. Ще пътувам с бебе, така че е изключено да ходим на сафари и в онзи оазис споменат назад в темата. Какво друго интересно има за посещение (ако има изобщо).
Ако ли не, ще се задоволим отново с Дубай.

Общи условия

Активация на акаунт