Екзотични почивки

• 116 380
  • 767
  •   1
Отговори
# 750
  • София - Бургас
Можете, излизате от зоната на летището и те са там.
Благодаря bouquet

# 751
За таксито на летището освен това трябва да се пазарите, цената трябва да е 10000 shillings ($7), това намерих на много места в интернет като препоръка, всичко над тази цена е много Simple Smile но те искат ако мине.

Жълтата треска няма чак такива страшни странични ефекти, но маларона има Simple Smile и вече е доживотна, не се изисква, но пише, че на летището ще искат и не винаги успват хората да се оправят и им слагат на място с/у 50$. За това ние сложихме, а и след като е доживотна си струва.

Обаче, Хепатит А според мен си е направо задължителен не само за там. Тетанус и дифтерия, мисля че също не е лошо, ако не ви е подновена.

# 752
  • София
Привет и от мен Simple Smile

С моя мъж обмисляме екскурзия до Сингапур и о-в Бали. Разгледах възможните полети с Катарските авиолинии и хотели в booking.com, но се замислям и за организиран вариант.
Попаднах на две много подобни (даже еднакви) екскурзии от фирми Бохемия и Loyal travel. Някой пътувал ли е с тях?
Относно остров Бали - възможно ли е да се организират екскурзии на място? Според вас кога е най-подходящото време за пътуване - ние мислим за месец април, тъй като февруари и март има дъждове.

Ще съм благодарна за съвети относно тези дестинации.

# 753
  • Пловдив

С моя мъж обмисляме екскурзия до Сингапур и о-в Бали. Разгледах възможните полети с Катарските авиолинии и хотели в booking.com, но се замислям и за организиран вариант.
Попаднах на две много подобни (даже еднакви) екскурзии от фирми Бохемия и Loyal travel. Някой пътувал ли е с тях?
Относно остров Бали - възможно ли е да се организират екскурзии на място? Според вас кога е най-подходящото време за пътуване - ние мислим за месец април, тъй като февруари и март има дъждове.

Привет!Ние организирахме пътуване до Бали по време на пролетната ваканция на децата април месец.Сами организирахме екскурзията с Катарските авиолинии и през сайта на хотела резервирахме нощувките-Grand Hyatt. През сайта на хотела излиза много по-евтино от booking.com поне за този хотел.В момента катарците имат промоция на билети.

# 754

Дъждовете в Сингапур са проливни, но краткотрайни. Ходихме през март. Температурите целогодишно са едни и същи без особена промяна, защото страната е почти на екватора. Не е като в Тайланд да вали по цял ден, не се подвеждайте. Дори прогнозата да е валежна,  вали за по час два. От там преминахме към Куала Лампур с автобус. Много по - бързо и комфортно е отколкото със самолет.

Катарците вече дават безплатна виза За транзитните полети. Доха си струва да се посети. Дори и за 1 ден.

В Бали не съм ходила.

# 755
Къзе е най - добре за се отседне в Занзибар?
Кои 5 - звездни хотели ще ми препоръчате? Hug

# 756
Къзе е най - добре за се отседне в Занзибар?
Кои 5 - звездни хотели ще ми препоръчате? Hug
Кендва и Нунгви, защото там почти не се усещали приливите и отливите, но ако не ви пречи да киснете поне 6ч в басейн може и по другите места Simple Smile
За хотелите не мога да помогна, те три-звезните сносни хотели са по 100$ на вечер, някой от 5 звездните искат по 700-1000$на вечер, за тея пари по-добре Малдиви Grinning. Като цяло ми се струва, че доста са се надценили, цената в повечето случаи въобще не отговаря, на това което предлагат (поне по ревюта и снимки) след месец ще споделя и от опит.

# 757
  • София

Привет!Ние организирахме пътуване до Бали по време на пролетната ваканция на децата април месец.Сами организирахме екскурзията с Катарските авиолинии и през сайта на хотела резервирахме нощувките-Grand Hyatt. През сайта на хотела излиза много по-евтино от booking.com поне за този хотел.В момента катарците имат промоция на билети.

Благодаря за информацията! На самия остров сами ли си организирахте екскурзиите или ползвахте местни фирми или самите хотели предлагат? В кой курорт бяхте?

Дъждовете в Сингапур са проливни, но краткотрайни. Ходихме през март. Температурите целогодишно са едни и същи без особена промяна, защото страната е почти на екватора. Не е като в Тайланд да вали по цял ден, не се подвеждайте. Дори прогнозата да е валежна,  вали за по час два. От там преминахме към Куала Лампур с автобус. Много по - бързо и комфортно е отколкото със самолет.

Катарците вече дават безплатна виза За транзитните полети. Доха си струва да се посети. Дори и за 1 ден.

В Бали не съм ходила.

Благодаря за полезната информация! Колко часа е пътя с автобус от Сингапур до Куала Лампур и на място ли си купихте билетите? Намерих един сайт с разписания и май може билетите да се закупят онлайн. Колко дни са достатъчни там? Ние обмисляме за 2 нощувки. Само че после не знаем дали от Куала Лампур да се насочим към о-в Бали или от Сингапур.
Не знам някой от вас дали има опит с авиокомпании като AirAsia или Jetstar Airways - надежни ли са?

# 758

Благодаря за информацията! На самия остров сами ли си организирахте екскурзиите или ползвахте местни фирми или самите хотели предлагат? В кой курорт бяхте?

В Бали не съм ходила.

Благодаря за полезната информация! Колко часа е пътя с автобус от Сингапур до Куала Лампур и на място ли си купихте билетите? Намерих един сайт с разписания и май може билетите да се закупят онлайн. Колко дни са достатъчни там? Ние обмисляме за 2 нощувки. Само че после не знаем дали от Куала Лампур да се насочим към о-в Бали или от Сингапур.
Не знам някой от вас дали има опит с авиокомпании като AirAsia или Jetstar Airways - надежни ли са?

Купихме автобусните билети ден по -рано от гише в Сингапур. Сигурно се продават и онлайн. Автобусите са далеч по - модерни и комфортни от нашите представи за автобус Simple Smile  Седалките могат изцяло да заемат хоризонтално положение за спане, без да пречат на пътника отзад! Пътя е около 5 часа и в автобуса е широко и приятно. Със самолет общото времетраене може да излезе дори повече.

Летището в Куала е много далеч от града. Стояхме в Куала Лампур 3 дни. Не сме обикаляли много, бяха ни достатъчни. Хотелите са много добри и евтини. Мога да препоръчам и хотела в който отседнахме.
Не съм летяла с местните авиокомпании.

Някой от вас да е ходил в Хонг Конг?

# 759
  • Sofia

Какво те интересува? Ходихме преди 2 г.

# 760
  • София
Ние сме летяли с Air Asia от Куала Лумпур до Сингапур, както и по още 3-4 дестинации (Бангкок - Сием Рип; Сием Рип - Куала Лумпур и Сингапур - Краби). Нямам никакви оплаквания от авиокомпанията. Само при полета до Краби имаше закъснение от около 50 минути. Полетът между Куала Лумпур и Сингапур струваше около 11 долара без багаж и беше под 1ч. Летището, на което кацат Еър Ейжа е старото и е далечко от града, но има много евтин автобус до централната автогара.

# 761
Jetstar сме използвали доместик в Нова Зенландия и нямам никакви забележки. Полетите ми напомняха на такива с Изиджет.

# 762

Като цяло ме интересува стандарта. Не хотел, а храна и транспорт. Таксита. Далеч ли са забележителностите едно от друго и колко от времето се губи в транспорт. Също какво е включено в таксата за вход на Дисниленд, и какво не е включено.

# 763
  • Sofia

Като цяло ме интересува стандарта. Не хотел, а храна и транспорт. Таксита. Далеч ли са забележителностите едно от друго и колко от времето се губи в транспорт. Също какво е включено в таксата за вход на Дисниленд, и какво не е включено.

Не мога да ти кажа конкретни цени (защото не помня), но с изключение на хотела, това е едно от най - евтините места, на които съм била.
Хотелът ни беше точно до парк Виктория, спирката на метрото на 1 мин., а транспорта е уреден прекрасно - ползвахме само метро (такси от и до летището, защото мм категорично отказва да мъкне куфари), има много какво да се гледа, забележителностите са пръснати, но мисля, че повече от половин час в транспорт не сме губили. Единствено до Макао и Дискавъри бей се пътува повече, но с корабче.
За Дисниленд бях купила предварително билетите от сайта , на място не сме плащали нищо допълнително (освен за храна и сувенири). Паркът, ако не се лъжа е най - малкия от всички Дисни-та и ако сте ходили на друго място, няма да се впечатлите особено. Ходихме и в Оушън парк и ни хареса повече.

# 764
Да ви разкажа и аз за моето далечно пътешествие до  Сеул, Южна Котея.Пътуването до Сеул е било замислено отдавна от двете ми дъщери, пълнолетни и живеещи извън България . Когато са решили да купят самолетни билети ме поканиха , ама аз не бях подготвена и  леко отказах , ами то много далече, какво ще правя там, защо не отидем някъде по–близо и така.Техните билети бяха Лондон-Хелзинки–Сеул за атрактивната цена от около 500 паунда в двете посоки, купени през април 2016г,. за края на септември 2016г. Аз докато реша дали искам да ходя, естествено вече нямаше места. Е,  реших през август, отивам, ама и както споменах, вече места нямаше. Започнах  трескаво търсене на билет, за друг полет.Така се оказах горд ползвател на билет Лондон–Сеул, директен полет, с най–големия пътнически самолет А388, на Корейските авиолинии. До тук чудесно, пътувала съм доста семейно, обаче сега с отделен полет, съвсем сама! Изчетох всичко за Южна Корея, визов режим–3 месеца престой, без виза, какво може да се носи в багажа, разпечатка на страницата на МВнР, копия на паспорти, разпечатан адрес на пребиваване, адрес на посолството ни  в Сеул, какво да пиша в митническата декларация и малка сума корейски уони.И така въоръжена с всичко изброено , куфар и свито сърце тръгвам от София,дъщерите ще ме чакат в Лондон и после всеки на своя полет, след около 17-18 часа с престои и граници, ще се видим на летището в Сеул.
Първият културен шок изживях на летище Хийтроу в Лондон. На другите авиолинии тълпи,разговори,  що годе някакъв ред, на Корейските авиолинии стройна опашка по един, тихо и културно, всеки е забил поглед в телефона. Подреждам се и аз, дискретни любопитни погледи, от този момент трябваше да свикна, че съм различна, т.е бяла.От тук нататък все ни заглеждаха, децата сочат с пръст, милите, възрастните корейци гледат директно, младите дискретно.
Прекрасен самолет, стюардесите облечени в униформи, като гейши, децата на корейците не плачат,беше доста комфортно за 12 часов полет. Лично за мен, да отбележа, беше нещо неизпитвано до сега, сама, без някой от семейството, когото да успокоявам, обслужвам или слушам, доста приятно.
Кацнах в Сеул , слава богу, дъщерите кацнали успешно преди мен, събрахме се. Обаче каква изненада , нямат куфари.
И защо? Защото , аз докато блаженно съм спала в самолета, някъде над Русия, те се прекачили в Китай. Обяснявам: от Финеър , в Хелзинки предложили на доброволци да се прикачат още веднъж някъде в източен Китай, срещу обезщетение, тъй като имало повече продадени билети. Резултатът е бил инфарктно прекачване, с риск да се изпусне полета за Сеул, стари самолети, лош полет и два закъснели куфара, единият още неизвестно къде.Не препоръчвам доброволстване!
От престоят ми в Сеул, мисля да разкажа лични впечатления. Туристическите забележителности, държа да отбележа, ги посетихме без изключения, и ги има в пътеводителя за Сеул и във всички интернет сайтове, заслужават си,но няма да ви отегчавам.
Аз като живяла през социализма, прехода, демокрацията и дивия капитализъм мисля, че корейците са изградили високо развит пазарен социализъм. Мисля така защото, държавата им е високотехнологична, подредена, със строги правила, високо ценено образование, с респект към институциите и спазван от всички обществен ред.
От летище Инчеон взехме такси, случаен човек от летището, ни  предложи, цената беше 70 евро до към централен Сеул, след 12 часов полет и загубен багаж искахме да се установим. Бяхме запазили апартамент през airbnb. Прекрасен апартамент, без мебели, спане на земята на футони, в кухнята без вилици, не се шегувам, беше красиво и интересно.Жилищен комплекс с много високи блокове и малки като кутийки апартаменти.
 Интернет навсякъде, в апартамента, в автобусите, в метрото, на улицата, прекрасно!
През целият ни престой в Сеул, 10 дни не се почувствахме притеснени или застрашени, само много бързо шофират тези хора, и автобусите, и такситата, и колите.В момента , в който се качиш в автобус се дръж здраво, тръгва на раз, завива, спира, ужас! Пресичайте само на зелен светофар, ако има само пешеходна пътека, на подскоци и с повишено внимание, най-добре вървете след местните.
С пушенето определено е проблем. В централната част , т.е. ситито не може да се пуши и на улицата.Видяхме кабини за пушене,на тротоарите има знаци, пушенето забранено.Направиха ни забележка, че пушим на терасата в апартамента, който изрично беше за пушачи.Съседа ни отгоре беше се ядосал, ама като разбра, че сме от Европа, много е важно за тях да не притесняват туристите, ни отпусна малко време и се примири.
Специално посетихме българския ресторант "Зелен" в квартала на чужденците.Благодарим на момчетата, българчета, които работят там, скъпичко беше и се ограничихме в поръчката и каква изненада , почерпка от персонала, баклави, халви, сладолед. Много приятно преживяване, особенно след като персонала от корейци, специално излезе да ни види, ами хубави сме!
Много учат корейците, децата излизаха от училище или занималня към 10 часа вечерта, с униформите в тъмното, работещите към 7-8 часа се прибираха.В метрото чисто , без прашинка, по улиците чисто, обичат да си упражняват английския, питат дали имаш нужда от помощ и да нямаш ,обясняват, кой колкото може важно е желанието.
Храната е прилична, очаквах много люто, не беше чак толкова.Много ми хареса барбекюто в квартала на студентите, евтино и приятно, на улицата някой пее, друг свири на китара или на каквото може.Най-интересно беше караоке в нещо като кабинки на 2-3 етажа и се вижда от улицата.
Корейците обичат пластичните операции, много са разпространени.Има много клиники, предлагат уголемяване на очи, повдигане на клепачи, оформяне на скули, и други такива.
Пазарите са колоритни с характерните за Азия морски дарове, сготвени или сурови, питки с кълнове, сурово месо/дано да е говеждо/ с яйце, соджьо - разредена ракия, бира- много е хубава, браво на корейците.
Обичат и си тачат традициите, ако посещават Националния музей на Корея, който е огромен парк, храмовете или дворците,корейците си наемат национални костюми, обличат ги и така се разхождат и из града, входа за хора в костюми е безплатен.Чудесна инициатива много ми хареса.Снимахме се с две девойки, удоволствието беше взаимно.
Срещнахме се с приятели  на дъщеря ми от фейсбук, натурални корейци. Всички живеят с родителите си докато не намерят партньор, преди това не се отделят, не било прието.Направи ми впечатление колко добре са образовани, възпитани и родолюбиви, гордеят се с произхода си и в същото време се опитват да бъдат космополитни.В метрото масово учат английски,четат или повтарят на глас, пишат на лаптопите си, или направо си гледат сериали онлайн.
За тях бяхме американки, така им изглеждахме на улицата, ако попитат уточнявахме, че сме от Европа.Един младеж поиска да уточним, коя държава? България, казваме в движение, без да очакваме реакция и той, аааа йогурт,йогурт, известни сме, приятно ни стана.
Държа да отбележа, че толкова далече от България, аз като човек на средна възраст се чувствах комфортно и ми беше изключително интересно.Не знам дали бих повторила пътуване до Корея, но Япония вече ми се видя много близо, живот и здраве не е невъзможно.
Много лесно било до организираш пътешествие  по твой вкус и да посетиш другата страна на Земята.
Приятно четене!Ако някой има въпроси, ще отговоря с удоволствие!

Общи условия

Активация на акаунт