Eлектронни четци - VIII

• 59 508
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Мисълта ми беше, че на сивите  устройства трябвало да се провят допълнителни настройки за кирилизация. Simple Smile

Аз се чудя друго нещо: ако му пусна wifi-а на моя, той автоматично ще се ъпдейтне, така ли? А дали е проблем, че е джейлбрейкнат?

Да ще се ъпдейтне и определено може да се получи някакъв конфликт с джейлбрейкването. Най-добре е да прочетеш  какво предлага автора на джейлбрейка, там откъдето си го натоварила.Може и да има някакъв вариант за ръчно премахване на опцията за автоматично ъпдейтване.

# 286
Или пък изобщо да не го ъпдейтвам  Laughing Доволна съм от това как работи, така че ще си кротувам  Grinning

# 287
  • Варна
Ох, камък ми падна от сърцето Grinning
Благодаря ви за  включванията! Сега го гледам Киндъла, на живо като че ли сивият цвят е по тъмен, по-графитен, докато на картинките ми се виждаше по-сребрист.

# 288
  • ВАРНА
Здравейте,момичета,искам да се обърна към вас за съвет,защото не мога да реша електронна книга ли ми трябва или таблет  Rolling Eyes Случаят е следният - скоро излизам в майчинство и чакам 2-ро бебче,имаме стационарен компютър вкъщи,на който ако трябва да пиша нещо ми е много по-лесно на клавиатурата,но стоенето пред него не ми е много удобно за гърба - например за да чета книги.Досега на работа съм чела много книги онлайн от Читанката без да ги тегля,но там сме с неограничен достъп.Идеята ми беше да чета вкъщи или в парка на някоя пейка книга.С таблет незнам доколко ще се уморяват така очите,а и колко би издържал в режим на работа,защото е много вероятно като изляза сутрин да се връщам чак следобяд  newsm78 От друга страна пък мога да си гледам и разни серии,което с електронната книга не става - доколкото схванах тя е само за текстови файлове?А и ако искам да си проверя електронната поща или да прегледам промоцийки в  някой сайт  Blush По принцип финансово не сме ограничени а и съпружието често пътува извън страната така че мога да го помоля нещо и оттам да ми донесе,стига да реша естествено аз какво искам  Laughing То и незнам доколко ще имам изобщо време за четене с новородено и кака на 5г,както и доколко ще е удобно разнасянето по разходки на двата вида устройства  newsm78 Ще се радвам да съпоставите и дадете мнения ,благодаря предварително  Hug

# 289
принцип финансово не сме ограничени а и съпружието често пътува извън страната така че мога да го помоля нещо и оттам да ми донесе,стига да реша естествено аз какво искам  Laughing То и незнам доколко ще имам изобщо време за четене с новородено и кака на 5г,както и доколко ще е удобно разнасянето по разходки на двата вида устройства  newsm78 Ще се радвам да съпоставите и дадете мнения ,благодаря предварително  Hug
Най-добре си купи и ел.четец и таблет , препоръчвам киндъл за 170-180лв , а таблет според възможностите Simple Smile

# 290
  • Варна
защо не мога да си изтегля книга от "читанка"? Нали Киндъла четеше ТХТ, или е нещо заради zip?

# 291
защо не мога да си изтегля книга от "читанка"? Нали Киндъла четеше ТХТ, или е нещо заради zip?

Нямам голям опит и сигурно действам по сложен начин, но тегля от читанка в epub /зеленото/ и ги конвертирам в mobi през Calibre.  Peace

morgana07, присъединявам се към мнението на madnez. На таблет се чете доста по-уморително. Но как се гледа сериал на 9-10 инча също не ми е много ясно.

# 292
Аз от Читанка тегля в .txt и си ми чете без проблем. Какво не можеш да изтеглиш?

morgana07 и според мен четец и таблет - отделно! Поне за себе си стигнах до това, когато избирах четеца си.  Peace
А и таблета за мен на този етап е безсмислен, понеже телефона ми е с Андроид. Евтините таблети не предлагат нищо, с кото да ме спечелят и което да не мога да направя през телефона си. Изобщо за мен таблета е напълно излишна вещ.

В крайна сметка (сърце юнашко не трае), поръчах Киндъла на майка ми, въпреки, че въпросът ми за гаранцията си остана висящ. Все пак ако някой знае как стават нещата ако се наложи...
Друго се сетих. Когато пристигне четецът, майка ми ще иска да го регистрира, но най-вероятно шпак аз ще се занимавам с това. Та вместо да правя друг профил в амазон, мога ли да го регистрирам и него в моя? И ако да, как? Това, че са еднакви дали ще е проблем. Как ще ги различава сайта и ще получи ли другият отделен имейл?

# 293
Когато пристигне четецът, майка ми ще иска да го регистрира, но най-вероятно шпак аз ще се занимавам с това. Та вместо да правя друг профил в амазон, мога ли да го регистрирам и него в моя? И ако да, как? Това, че са еднакви дали ще е проблем. Как ще ги различава сайта и ще получи ли другият отделен имейл?

Ще се свържеш с обслужващия чат на амазон, ще им напишеш серийния номер и ще кажеш, че искаш да го регистрират на твоя акаунт. Ще получи отделен имейл. Ще получи и друго име- например, ако твоят е Wish's Kindle, другият ще бъде Wish1's Kindle. А ти ще си го прекръстиш както искаш от акаунта си.

# 294
  • София
Можеш да регистрираш нейния четец в твоя профил - аз така направих с този на майка ми. Амазон ги разпознавам по серийния номер, а ти си ги кръщаваш и така знаеш кой кой е. Има си и отделен мейл за всеки четец - ще можеш да ѝ пращаш книги на него. А най-удобното е, че можете са си разменяте книги. Ако си купиш нещо от амазон, или ако си го пратиш на четеца през имейла, то ти се архивира на техния cloud и после можеш да го свалиш на всяко устройство регистрирано в акаунта ти - през сайта или през archived items на четеца.

# 295
Аз от Читанка тегля в .txt и си ми чете без проблем. Какво не можеш да изтеглиш?

morgana07 и според мен четец и таблет - отделно! Поне за себе си стигнах до това, когато избирах четеца си.  Peace
А и таблета за мен на този етап е безсмислен, понеже телефона ми е с Андроид. Евтините таблети не предлагат нищо, с кото да ме спечелят и което да не мога да направя през телефона си. Изобщо за мен таблета е напълно излишна вещ.

Таблетът е много удобен за сърфиране в интернет,четене на форуми и блогове, отделно че има и много много приложения,които могат много да ти улеснят живота. Изобщо не е излишна вещ даже.  Grinning Grinning

# 296
  • Монреал
Идеята ми беше да чета вкъщи или в парка на някоя пейка книга.С таблет незнам доколко ще се уморяват така очите,а и колко би издържал в режим на работа,защото е много вероятно като изляза сутрин да се връщам чак следобяд  newsm78 От друга страна пък мога да си гледам и разни серии,което с електронната книга не става - доколкото схванах тя е само за текстови файлове?А и ако искам да си проверя електронната поща или да прегледам промоцийки в  някой сайт  Blush

И аз мисля, че ти трябват и двете - най-малкото, че ако ще изгледаш 2-3 сериала и ще ти падне батерията на таблета. А и наистина уморява очите за четене, а на мен най-големият проблем ми беше, че е доста тежък и ме боляха ръцете след това (имам проблем, не че съм лигла някаква  Laughing). Затова за четене си взех Сони четеца и съм много доволна - вече почти 2 седмици го ползвам интензивно и все още му е пълна батерията. Таблета си остава за интернет и за филми. Някой беше споменал, дали е удобно - много е удобно да се гледат филми, не в къщи разбира се, но на път за работа примерно или да пуснеш на децата в колата някое филмче е супер.

# 297
Благодаря момичета! Simple Smile

# 298
  • Варна
За регистрацята ми иска кредитна карта Rolling Eyes.Вие давали ли сте такава, аз и нямам. Simple Smile

Какво не можеш да изтеглиш?

Първото което ми попадна.

Сега пробвах и еpub и за двете ми изписва, че не може да ги тегли Rolling Eyes Не мога да разбера аз ли не правя нещо както трябва Banghead

# 299
От читанката теглиш в TXT или теглиш от огледалния сайт на читанка, който е в моби формат  Peace
За кредитната карта аз просто сложих случайни числа  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт