Eлектронни четци - VIII

• 59 114
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Лично за моя проблем с кирилица съм нямала, иначе за PDF и еPub аз за себе си ги конвертирам в моби.

Може ли да използвам изказването и да помоля за сайт, чрез който онлайн да преобразувам pdf в mobi ... В една от предишните теми беше даван такъв сайт ..., но явно не съм го запазила  Embarassed

Нещо такова ли търсиш?
http://ebook.online-convert.com/convert-to-mobi

# 631
Здравей Кратунка, лично аз съм се спряла на тази марка четец, защото хората наистина са доволни. Моите файлове (напр. PDF-ите)са от порядъка на над 300-400 страници минимум, и доколкото прочетох (други мнения на хора притежаващи Киндъл), понякога има проблем с изобразяване на картинките на тези файлове. Та, ако някой знае такъв магазин или книжарница където да си поиграя с подобен четец да сподели Simple Smile

Nook не чете добре pdf, особено с картинки.

3 от четците с 6 инчов екран го правят горе долу добре - Sony, Pocketbook и френския Cybook. Имат опцията reflow,която преформатира файла при зумване и няма нужда от хоризонтално скролване при четене.

Подсветката е нова технология и при всички модели дава проблеми- или изчерпва много бързо батерията, или има сенки и разни цветове по ъглите на екрана, или пък екрана направо синее. Някой горе писа че батериията стигала за 7-10 дни(на модел с подсветка), при моделите без подсветка батерията се зарежда веднъж на месец- месец и половина.

За pdf с картинки с картинки най-добре изчакай новия модел на Pocketbook - , с 8 цветен инчов екран и подсветка.(Pocketbook  е четеца който чете най-много формати по принцип)

Иди в youtube и виж , има много видеота които показват как различните четци отварят pdf.

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 23:04 от nikolexa

# 632
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Vapor, Izma, благодаря   bouquet

# 633
  • Ямбол
...при моделите без подсветка батерията се зарежда веднъж на месец- месец и половина.
....
Аз съм с Киндъл 3. Батерията ми издържа не повече от 2-3 седмици нормално редовно четене. Месец и повече може да издържи, ако не чета редовно, т.е. чета и хартия.

# 634
Nook не чете добре pdf, особено с картинки.
3 от четците с 6 инчов екран го правят горе долу добре - Sony, Pocketbook и френския Cybook. Имат опцията reflow,която преформатира файла при зумване и няма нужда от хоризонтално скролване при четене.

hahaha Кой ти каза, че NOOK не поддържа reflow ???

# 635
...при моделите без подсветка батерията се зарежда веднъж на месец- месец и половина.
....
Аз съм с Киндъл 3. Батерията ми издържа не повече от 2-3 седмици нормално редовно четене. Месец и повече може да издържи, ако не чета редовно, т.е. чета и хартия.

Нa Сони батерията издържа 5-6 седмици без проблем с четене по час, час и половина всеки ден и по 2 часа през почивните дни. Дават я даже по спесификация за 2 месеца, но аз никога не съм я оставяла да се изтощи до край, така че не знам дали това е вярно.

Няма нужда някой да ми казва.Дъщеря ми има Nook Sample touch. Да , може да се каже, че прави нещо като reflow , обаче само до там. Както казах по-горе , не чете добре pdf ,особено пък с картинки. Е някои го рутват с тази цел.
Другото което се сещам ,че няма браузер(всъщност има скрит, но той не върши кой знае каква работа) и landscape mode.Иначе визуално е много приятен. Може би най-приятния от всички които съм тествала.

Последна редакция: сб, 02 мар 2013, 16:56 от nikolexa

# 636
Няма нужда някой да ми казва.Дъщеря ми има Nook Sample touch. Да , може да се каже, че прави нещо като reflow , обаче само до там. Както казах по-горе , не чете добре pdf ,особено пък с картинки. Е някои го рутват с тази цел.
Другото което се сещам ,че няма браузер(всъщност има скрит, но той не върши кой знае каква работа) и landscape mode.Иначе визуално е много приятен. Може би най-приятния от всички които съм тествала.

hahaha "прави нещо като reflow" звучи като "малко съм бременна", или го прави или не. Плюс това, до колко добре ще се справи с reflow-а до голяма степен зависи от това как е направен самия PDF.
Иначе за това, че НИКОЕ 6" устройство не се справя добре с произволен PDF съм напълно съгласен, както и за липсата на браузер и landscape mode.

# 637
  • ВАРНА
Момичета,имам Киндъл 4,още не съм разучила колко памет има,но ако искам да купя допълнително някаква памет какво устройство представлява,къде се свързва - в смисъл да си смъкна любимите книги на такъв носител,а да разчистя хартиените вкъщи  Peace

# 638
Ами по отношение на книгите, аз си ги "складирам" на компютъра и си ги пращам на киндълския мейл, оттам се ъплоудват в киндълчето ми. Побира около 2000 книги мисля, но прочета ли нещо го трия и си оставам копие на компютъра. Може после да си ги съхраниш на флашка. Май няма опция за добавяне на памет, може и да бъркам, но поне аз не съм виждала такъв слот на Киндъл ПейпърУайта...

# 639
Здравейте!След доста чудене се спрях на четец Kindle и тук вече запецнах  newsm78 Киндел3 или Киндел 4? Трябва ли ми клавиатура за четеца или само ще ми утежнява устройството? Никога не съм ползвала четец,моля споделете опит  Simple Smile

# 640
  • Ямбол
Аз съм с Киндъл 3. Клавиатурата я използвам само, когато си правя колекции, а това не е често. И в изключително редките случаи, когато пробвах браузъра, понякога ползвам речника и пиша думи.
Та, зависи за какво основно ще го ползваш. На мен би ми вършил работа и четворката, но и с този ми е добре, не ми пречи клавиатурата.

# 641
  • Пловдив
Здравейте!След доста чудене се спрях на четец Kindle и тук вече запецнах  newsm78 Киндел3 или Киндел 4? Трябва ли ми клавиатура за четеца или само ще ми утежнява устройството? Никога не съм ползвала четец,моля споделете опит  Simple Smile
Аз също съм с Киндъл 3 и мога да кажа, че клавиатурата по никакъв начин не пречи или натоварва устройството. Като Лиляна я ползвам рядко, но пък като общ размер/големина на устройството 3-ката ми е по-лицеприятна от 4-ката, тъй като 3-ката визуално най-добре се доближава до размера на реалната книга. Иначе дисплеите са еднакви (6-инчови), просто пластмасата в 3-ката е повече и когато 'облечеш' четеца в калъфче, оставаш с усещането, че четеш от истинска книга. Докато при 4-ката я няма тази 'илюзия' - хващала съм я на живо и имах чувството, че държа пощенска картичка Mr. Green

Киндъл 4 е с виртуална клавиатура, която би била по-трудна за ползване, ако често си пишеш отметки по прочетеното. Ако обаче вземеш Киндъл 4 с тъч екран, тогава нещата вече са доста улеснени. В крайна сметка сама реши кои функции ще ползваш най-често и какво ще четеш (ако е предимно чуждоезична литература и често ще правиш справки с речници, тъча е твоя четец; но ако просто ще четеш на роден език - К3 или К4 според цената (3-ката е по-скъпичка).

Който от двата четеца да вземеш, няма да сбъркаш! Peace

# 642
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Хайде и аз да отговоря Simple Smile За РД-то ми преди 2 години моето мАж ми подари 3-ката ... Ами, не ми беше удобна с таз клавиатура ... Не я използвам клавиатурата и само ми пречи ... абе, неудобна ми беше ..., та след 1 месец си самоподарих 4-ката и му връчих 3-ката да си я ползва със здраве Simple Smile Сега имаме и тъч за голямата щерка  Wink Всички сме с "киндълосани" с различни и ако питаш всеки от нас ще ти каже, че неговия е най-удобен, най-добър, най ... най ...  Joy

# 643
  • София
По повод това,че 4ката не приличала на книга...Точно днес ,както си четях и се бях задълбочила ,се усетих как съм си преместила ръката отгоре ,в очакване да си обърна страницата на книгата Joy Явно съвсем съм си добила представа,че чета истинска книга Mr. Green
Прекрасна ми е 4ката и не бих я заменила за 3,чисто визуално,но колкото хора,толкова и вкуса Peace

# 644
  • Стара Загора
По - леко се усеща в ръцете 4, спрямо 3 и тъча, сравнявах ги миналата седмица. 3-та броя са облечени в еднакви калъфи на дурагаджет. На мен ми е по-  удобно прелистването на страници с бутони. Бележки и др. не си водя, и клавиатурата не я използвам.

Общи условия

Активация на акаунт