Eлектронни четци - VIII

• 59 544
  • 747
  •   1
Отговори
# 180

Всъщност трябва да го изключиш като устройство(даваш му eject) и тогава можеш и да четеш и да браузваш,докато се зарежда. Peace
На моя му излиза  такова съобщение когато го включа към компютъра,ако се зарежда в ток обаче,не знам.
  Peace
На ток не трябва да правиш нищо, можеш да си четеш и браузваш без проблем.

# 181
Много ви благодаря,справих се. Ако ми кажете има ли начин книгите от някоя поредица да се номерират  като 1-ва,2- ра и т.н. и как да изтрия някоя книга,защото не намирам delete ще ви бъда много признателна.  newsm17

# 182
Здравейте, момичета! Дядо Коледа ми донесе Kobo Mini и много му се радвам. Има ли някоя от вас такъв е-четец....да обменим мнения?

# 183
Здравейте,
Чета на таблет с андроид. Има ли приложение, с което като чета да маркирам думата на англ.и да ми я преведе на бг?

# 184
Много ви благодаря,справих се. Ако ми кажете има ли начин книгите от някоя поредица да се номерират  като 1-ва,2- ра и т.н.

И мен ме интересува това Grinning

Меган, за триенето, има опция - remove from device, когато си на книгата, която искаш да махнеш, натискаш големия бутон, дясната стрелка.
Много примитивно обяснение, сори, дано си разбрала Grinning

# 185
Да се запиша и аз с коледен подарък Ноок Глоулайт.
От доста време го исках, но истината е че имам купища нови непрочетени книги и все отлагах.

Идеята да имам ел четец е всъщност да мога да чета на български, тъй като тук трудно се намират бг книжки, а не си струва купуването и пращането от Бг реших, че най- удобно е с четеца.

Ноок- а е точно каквото исках, лошото е че му се появи фабричен проблем- една малка светеща точка/ диод на дисплея. Четох в нета, че и други са имали подобен проблем, та тази седмица ще ходя да го подменя!

Хубав уикенд на всички!

# 186
  • UK
Много ви благодаря,справих се. Ако ми кажете има ли начин книгите от някоя поредица да се номерират  като 1-ва,2- ра и т.н.

Не мисля, че има начин да се направи това от самия киндъл. Аз лично моите си ги номерирам от calibre - например с трилогията 'Милениум' така постъпих, след всяка книга просто добавих в скобки книга 1, книга 2 и книга 3. Simple Smile Малко аборигенски начин, но за мен върши работа.

# 187
  • Пловдив

Не мисля, че има начин да се направи това от самия киндъл. Аз лично моите си ги номерирам от calibre - например с трилогията 'Милениум' така постъпих, след всяка книга просто добавих в скобки книга 1, книга 2 и книга 3. Simple Smile Малко аборигенски начин, но за мен върши работа.
И аз така процедирам - когато преформатирам книгите в Калибре (в опцията Edit Metadata) в началото на името на всяка книга от поредица слагам заглавието на поредицата и номерче (като променям и в двете полета - Title и Title Sort, да са с еднакви имена):

Добавям в началото на името, за да може да ми се сортират правилно в Киндъла, а също и ако е дълго заглавието и ако номера е в края - по-трудно се вижда.  Peace

Ако някой знае по-лесен и адекватен начин, ще се радвам да сподели с нас!  bouquet Hug

# 188
OswinOswald, сори за офтопика, но Милениум на български ли ти е и ако да, може ли дадеш линк, откъдето си я свалила?
Благодарско предварително! Hug

# 189
Здравейте отново, аз също имам въпрос.
Книгите, които сваляте от интернет и конвертирате с Calibre в папка books ли ви се подреждат или в папка docs?
При мен излизат като документи, папката books стои празна... Thinking Поради тази причина не мога да си правя колекци, да ги подреждам и т.н.  Confused
Хубава вечер!

# 190
http://www.rulit.net/author/larsson-stig  тук са качили Милениум на български !  Simple Smile

# 191

Разбрах те идеално,но на мен не ми излиза такъв надпис. Според мен ще може да се трият от Calibre,но не съм сигурна.Ще си поиграя тези дни и ще му намеря цаката.Все пак го имам само от 2 дни.
Благодаря на всички които споделиха за номерирането на книгите от поредици.

# 192

Разбрах те идеално,но на мен не ми излиза такъв надпис. Според мен ще може да се трият от Calibre,но не съм сигурна.Ще си поиграя тези дни и ще му намеря цаката.Все пак го имам само от 2 дни.

Като се включи устройството и видиш горе в тулбара Device,в менюто избираш Show books in the main memory of this device  , след това можеш да триеш, променяш заглавия, добавяш в колекции и всичко това само в устройството, без да се променя нищо в колекцията в Калибрето.

# 193

Като се включи устройството и видиш горе в тулбара Device,в менюто избираш Show books in the main memory of this device  , след това можеш да триеш, променяш заглавия, добавяш в колекции и всичко това само в устройството, без да се променя нищо в колекцията в Калибрето.

Златна си. Сега и ако ми кажеш как да си сверя часовника цена няма да имаш. Laughing

# 194
Не знам какво ти е устройството за да ти кажа къде точно, но по принцип търсиш в Setings менюто, Date and Time , Time zone.

Общи условия

Активация на акаунт