Епилепсия - ТЕМА 17

• 93 050
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
ясно, благодаря ти, защото при нас продължава няколко секунди и мисля, че е когато иска да погледне нещо отзад или бъркам?

# 91
  • София, Люлин-8
ясно, благодаря ти, защото при нас продължава няколко секунди и мисля, че е когато иска да погледне нещо отзад или бъркам?

Щом е само за няколко секънди най-вероятно наистина иска да види нещо отзад и затова застава така, то това си е нормално като лежи детето Wink

# 92

Щом е само за няколко секънди най-вероятно наистина иска да види нещо отзад и затова застава така, то това си е нормално като лежи детето Wink
благодаря ти!   bouquet

# 93
  • русе
Момичета имам нужда от съвет към кой лекар да се обърна в София за преглед на дете 8г,със съмнения за епилепсия.Благодаря ви предварително

# 94
Да споделя какво стана на прегледа при невролога.Чакахме близо 2 часа(при записан час),да ни доиде реда и съответно на малкият му се приспа,стана нервен и ...пред очите и направи тези пристъпи за които ви споделих.А невроложката ми каза че сигурно защото му е скучно,сънливо.В отговор на което аз и споделям че дори и след събуждане го прави и когато си  играем също.И клипа видя които бях направила."Ми то ЕЕГ не е показало епи,но ще ви насрочим час за будно ЕЕГ.Как ще стане незнам,при положение,че като се мърда и електродите се разместват и падат от главата.Пита ме дали си знае частите на тялото,реди ли кубчета,имитира ли животни.Записа си че ще му правят кръвни изследвания.след това тои заспа и потрепера и ми каза че е миоклонии,лошо е ако го прави постоянно.В общи линии да не се притеснявам,но как да тане като тои продължава с пристъпите,след които е нервен,отпуснат,чак не го интересува какво му говоря.След като мине това му състояние ,сякаш е друго дете-играем си,смеем се.Не мога да си обясне какво става,кое го предизвиква това и колкото повече време минава ,без да се разбере какво му е,го наблюдавам че зачестяват.
Питах дали има аутистични черти,каза че  забелязва,но е малък за точна диагноза,защото децата които имат психо-моторно изоставяне,имат такова поведение.
По повод снимките на Романол,когато му сменям памперса или е легнал на леглото да заспива  тои върти на една страна главата или я извива назад.Кака да го разбирам това.

# 95
Момичета имам нужда от съвет към кой лекар да се обърна в София за преглед на дете 8г,със съмнения за епилепсия.Благодаря ви предварително
Може да се обърнеш към болница ,,Св. Наум", със завеждащ доц. Божинова

# 96
Зайче, не се притеснявай, всичко може да е само някакво временно състояние. Нали лекарите са видяли пристъпите и са казали, че не е епилепсия, аз мисля, че това е по-важно от ЕЕГ-то, защото на нас всичките ни ЕЕГ бяха чисти и точно по клиповете ни сложиха диагнозата. Въпреки че първите 10 клипа не ги отразиха, чак като направи гърч стиснаха ръцете за епи.
Моят син също докато спи и се върти си дава главата много назад, мъжът ми много му се ядосва.

# 97
Зайче, при кой невролог ходи? Струва ми се, че ще ти трябва още едно мнение. миоклонии какво беше?

# 98
Зайче, при кой невролог ходи? Струва ми се, че ще ти трябва още едно мнение. миоклонии какво беше?
Тук в Кипър.И затова поисках копие на ЕЕГ-то,за да го изпратя заедно с клипа на БГ невролог.
Доколкото ми каза за миоклониите е че са движения на мускулите.Лощо е ако са чести.

# 99
Миоклониите са състояния които се характеризират с бързи контракции на мускул или мускулна група. Патологично се проявява при нарушен неврологичен контрол над мускулите. При деца като нашите, с неврологични проблеми е много често срещано състояние.

# 100
Искам да благодаря още веднъж на Vanq66 за кепрата -това наистина е голяма помощ за мен и детето ми !!! Hug Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 101
kiti001 , а твоята принцеса е много мила и голяма сладурана. Hug
,,Този пък е моят татко", каза с гордост Калина Simple Smile))

# 102
  • София, Люлин-8
zai4eto 81 Добре ти е казала Steli Mam най-важното е, че са отхвърлили епи като са видяли пристъпите на живо. На нас също ни поставиха диагноза по клипчета. А за извъртането докато спят въобще не се притеснявай, те в такива пози застават дребосите, че човек може да падне от смях. При нас тази ситуация е в будно състояние и продължава с часове та не го мисли  Hug

# 103
  • Варна
Напоследък не ми става много време да следя добре какво пишете. Но успявам от тук там да видя какво става.

zai4eto 81 в Кипър няма ли и друг детски невролог с които да се  консултирате или да се свържеш с някой Български и за всеки случай да получиш второ мнение.

# 104
  • русе
Може да се обърнеш към болница ,,Св. Наум", със завеждащ доц. Божинова

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт