Епилепсия - ТЕМА 17

• 93 096
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
lili28, последно преди месец, някъде д-р Христова работеше в кабинет в кв. ,, Овча купел" по здравна каса. Ето номера за записване: 02/ 9524297
Д-р Христова е утвърден детски невролог епилептолог.
Много благодаря

# 676
  • София, Люлин-8
Здравейте момичета  Hug

Довечера от 18:00 ч. сме на преглед стиснете по едни палци да ни се размине и ЕЕГ-то да е добро. Praynig
Утре ще пиша какво е станало.

# 677
Здравейте момичета  Hug

Довечера от 18:00 ч. сме на преглед стиснете по едни палци да ни се размине и ЕЕГ-то да е добро. Praynig
Утре ще пиша какво е станало.
Дано всичко да е наред  Praynig

# 678
 lili28, ние се лекуваме при д-р Христова. Доволна съм. Моето момиче е с един гърч. Не се повтори. От декември миналата година ни спряха конвулекса, след 2 годишно лечение.   bouquet
romanol, стискаме палци всичко да е наред. Моята също се отнася понякога. Христова каза, че не са абсанси  Praynig

# 679
  • София, Люлин-8
Ще ни приемат за изследвания  Sad
Утре трябва да звънна сутринта за планирането на хоспитализацията. Ще ни приемат сигурно в понеделник или вторник.
Ще ни следи доц. Летвиненко.

# 680
lili28, ние се лекуваме при д-р Христова. Доволна съм. Моето момиче е с един гърч. Не се повтори. От декември миналата година ни спряха конвулекса, след 2 годишно лечение.   bouquet
И при нас засега е един гърч, но беше нещо страшно дано никога повече не се повтори!

Ще ни приемат за изследвания  Sad
Утре трябва да звънна сутринта за планирането на хоспитализацията. Ще ни приемат сигурно в понеделник или вторник.
Ще ни следи доц. Летвиненко.
Пожелавам ви много късмет и дано детенце да е добре  bouquet

# 681
  • София
Момичета, имам нужда от съвет. След около седмица предстои ЯМР на Теа с пълна упойка и аз съм се притеснила. Упоявана е и друг път, но беше отдавна и имам недобри спомени.

Молбата ми е да споделите, има ли нещо, което трябва да направя, нещо, за което да внимавам, нещо което да попитам или да спомена преди упояването. Също ме интересува какви са най правилните действия след изследването, когато детето излиза от упойката и аз, надявам се вече ще съм до нея.

Благодаря!  bouquet

# 682
  • София, Люлин-8
В понеделник в 8:30 ни приемат в педиатрията.
Има ли нещо по-специално, което трябва да знам за приема?
В смисъл трябва ли детето да е глодно и такива работи, ако някой може да сподели.
Имам и още един въпрос колко дена ще ни държат клиничната пътека е №018 - МКБ-40.6.

# 683
  • София
romanol, с уговорката, че никога не сме приемани в Педиатрията, винаги досега сме хоспитализирани в Св. Наум.

Винаги я водя гладна и без сутрешен прием на лекарства, защото веднага след оформяне на документите и взимат кръв за изследвания, ПКК, АЛАТ, АСАТ и ниво на валпроат. След като и вземат кръв и давам закуска и сутрешните лекарства.

Не знам обаче, каква е практиката в Педиатрията, аз бих се обадила да попитам.

Успех и добри резултати пожелавам!

# 684
  • София, Люлин-8
Yana_a_n Мерси   bouquet

Аз като говорих преди малко със сестрата я питах, но тя само ми измънка, че можело и да си е яло детето и щели да вземат кръв на другия ден.
Ама така ще се забавят изследванията, а на мен в никакъв случай не ми се стои повече от необходимото там, та мисля гладна да си я заведа, нищо няма да й стане един ден да закуси малко по-късно.
А Вие по същатата пътека ли бяхте и колко време стояхте в болницата?
Аз се надявам вечер да ни пускат да си спим вкъщи, но ще видим дали ще ни огрее.

# 685
romanol ние бяхме в педиатрията преди месец и половина, клиничната пътека е 3 дни.
Нас ни държаха 4 дни защото ни приеха след обяд и първия ден не се броеше

# 686
Момичета, имам нужда от съвет. След около седмица предстои ЯМР на Теа с пълна упойка и аз съм се притеснила. Упоявана е и друг път, но беше отдавна и имам недобри спомени.

Молбата ми е да споделите, има ли нещо, което трябва да направя, нещо, за което да внимавам, нещо което да попитам или да спомена преди упояването. Също ме интересува какви са най правилните действия след изследването, когато детето излиза от упойката и аз, надявам се вече ще съм до нея.

Благодаря!  bouquet

Нашият син беше на 3г (януари тази година) когато му правиха ЯМР с пълна; наложи се да го упоят пак, тъйкато искахме и ЕКГ след ЯМР, а той излизаше от упойка и не даваше.. трябва да не е яло детето и да не е пило вода/друго, за да не повърне..има вероятност след упойката да му се повръща-затова вода на малки глътки и през 10-ина мин; храна не е желателно до обед-ние бяхме взели банан, който милия искаше да изяде на един дъх..
Стискам ви палци!Дано всичко е наред  Praynig

# 687
За пълната упойка - колкото по-дълго преди нея не постъпва храна или вода в стомахчето, толкова по-леко ще бъде на пациента излизайки от нея.
За едно дете е трудно 12 часа без храна и вода, но ако се падне упояването сутрин, то значи, че последно за вечерта ще дадеш нещо леко за вечеря, да не се тъпче, печена филийка нещо.
ако имаш избор кога да бъде направена упойката, избери да е сутринта, за да може през ноща стомахчето да почива по-дълго без храна.

Успех, ще стискам палци на всички!  Hug   

# 688
  • София
Благодаря, момичета! Hug

Записах я сутринта от 8 часа точно, за да не е яла и пила. Дано само да е здрава , че да не се налага отлагане и дано мине гладко. Praynig

В клиниката хоспитализирани се водим по 3 дни. Аз съм се подписвала да ни пускат следобед, но не са много съгласни. Помоли се да и вземат кръв на първия ден. Щом ще постъпвате сутринта защо да чакаш до следващия.

# 689
Изкам да ви питам при вас  случвало ли се е детето след пристъп да повърне.
Моят син уж спря пристъпите, но през последните 10 дни се случва 4 пъти да се загледа, после преглъща известно време ( около 10-15 сек.) и накрая повръща (обикновенно малко и само вода). Лекарите пак не знаят какво е и пак са с едни учудени очи.
Моля ви изкажете някакво мнение. Според вас може ли да са пристъпи?
След като повърне всичко е ОК, не заспива и си е жизнен.

Romanol успех в болницата, дано всичко е наред с изследванията и детенцето.
Yana и на вас успех на ЯМР.

Общи условия

Активация на акаунт