Хипоспадия - тема 2

• 78 159
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • Добрич
Здравейте! Ние вече сме си в къщи! Вчера ни изписаха, д-р Такова каза че много добре изглеждал пишока  Grinning ама на мен не ми изглежда така.Иска другата седмица да отидем на контролен и да махне тръбичката, по-добре било да не пика по-дълго от пишока и така....Ох беше много страшно....това сиропче дето го дават да ги замая...беше като дрогирано милинкото ми Shocked Два дена изкарахме на легло (добре че беше кротушанчо) после като махнаха катетъра с торбичката, започнахме да излизаме на дълги разходки...Ох добре че всичко свърши... Докито каза ако се наака и изцапа превръзката и после да слагам само бактограс, ама мен ме е страх да я махна, то милинкото така се дра като му сменяха превръзката и сега трудно дава да му сменям памперса. Споделете на кой ден сте махнали превръзката, че да се окуража  Embarassed

# 196
Радвам се, че е минала добре операцията. Нас ни държаха 8 дена и ако не беше си осуквал катетъра точно преди всяка визитация щехме да сме 14 дена в болницата. На мен тогава Такова ми каза, че дори да се наака да не пипам превръзката  Thinking
Ох, каква сила ще го накара моето да лежи два дена на легло не знам. Толкова е палав и шугав, че дори не мога да си представя как ще търпи катетъра. Не дава на чужди хора да го доближават, какво остава да го пипат  ooooh! И сега трудно му слагам папмерс.
Моето диване доста трудно го хвана тоя сироп. Другите деца бяха готови за минутки, а моето чак му се чудеха на издържливостта.

# 197
здравейте, отдавна не съм писала в темата защото изчаквах да отиде ме на преглед при д-р Такова. И ето днес бяхме там, и ни каза че ще ни оперира след 1 годинка, предписа ни някакви ампули които се бият мускулно за да ни порасне пишлето и да има достатъчно кожичка да изгради каналче, лошото е обаче че тези ампули ги няма в България, каза ми че ги има в Гърция или в Сърбия. Моля някои ако знае нещо за тези ампули да пише( казват че били хормунални)

# 198
  • Добрич
Аз затова много се притеснявах понеже и моя си е палавичък, но Господ явно си знае работата!Аз много го пазих докато беше с два катетъра, защото Такова ме наплаши че ако се пречупело маркучето все едно не сме го оперирали..дъра-бъра и аз не спах две нощи докато беше с него, че ме беше страх да не се завърти да го измъкне и така. Иначе щеше да ни пусне по-рано вкъщи и да ходим само за певръзка, но нали сме от далеко, нямаше как Simple Smile

# 199
  • Добрич
А за превръзката и аз имам спомен че някой беше писал така.То пък сега моето зверче се е разхлабило нещо и я поизцапа ама малко само лепката и смятам да я позадържа засега закрита чурата, че мн ме е страх...пък и той явно започва да го сърби ли какво нз, но постоянно се хваща за памперса и се мъчи да дърпа и скимти... Sad

# 200
nelkata1002 на нас не знам, защо не ни предписа от тези ампули, при положение ,че първият му преглед беше също, когато той беше на 5 м.  Crossing Arms Знаеше за положението му и че няма да има кожа за канала и изправянето и пак не ни ги е предписала. Сега също каза, че не гарантира дали ще има достатъчно кожа за изграждането на целия канал  ooooh!

# 201
MuJIuHka не ви е предписала защото явно добре му се развива пишока. Нас още при първия преглед в Пирогов д-р Момчилов ни беше казал, че на определена възраст пишока трябва да е с определени размери (имат си таблици) и ако не расте се пият хормонални лекарства, дали се пият или са инжекции не знам. При нас не се е налагало да пием. Имаше едно момиче от Сандански беше. Видях ги на един от прегледите ни в Пирогов, та тя тогава ми разказа, че при тях пишока не иска да расте и пият хормонални лекарства за растеж, но ми каза, че са хапчета.
nelkata1002 защо не видиш дали можеш да си ги купиш по интернет, не знам дали е възможно, просто давам идея.

# 202
да вече ги намерих по интернет от един човек който ги вкарва от гърция. А в България са ги спрели защото софарма прави техен заместител, които е по скъп. поръчах ги и ми ги изпратиха тази сутрин ги взех.Поинтересувах се за тях и прочетох че са направени от плацента и се използват при бебета, жени които немогат да забременеят, или при задържане на плода , при стортисти които използват стероиди и анаболи за да се изчистят от тях(защото стероидите предизвикват потентност) и т.н. Попитах и д-р Момчилов когато бяхме при него на 2м. той не каза нищо вика по добре с операции 2- 3 ако не и повече тогава попитах да не са вредни за детето -а той отговори не не се използват вече(явно защото ги няма в БГ).Попитах и д-р Такова дали са вредни за малкия -(тя каза) ще са вредни ако се бият над 6 години- защото щяло да влезне детето по рано в побертета. А ние ще ги биеме след 1г. за да деистват на 3 пъти всеки месец и така на 1г и 3-4м ще ни оперира. Искам и да оточня формата на хипоспадията защото мисля 4е и от това има значение може на твоито сладурче да не е така(затова да не е предписала).д-р Мом4илов каза че е средна хипоспадия, а д-р Такова че е тежка. Момчилов че с 2-3 операции ако не и повече ще се оправи , а Такова 4е ще се пробва с една и да изправи пишлето и да изгради каналче. Естествено не си давам напразни надежди че може да минем с 1 но дано да мине успешно и да няма фисули. А сега трябва да чакаме да растеме пък Господ да ни дава сили за всички майки и дечица Simple Smile

# 203
nelkata1002 ще ти кажа, че и Момчилов ги изписваше именно за нарастване на пишлето и за да може по - спокойно да оперира. И да Момчилов в повечето случаи оперира с повече от една операции. Такова опитва при възможност да оперира с една операция, рядко прибягва до повече от една. За фистулите - за съжаление гаранция няма. Процентно, поне по мои наблюдения е доста често усложнение, въпреки че лекарите ще ти дадат статистика 10%, лично мое мнение е, че е доста по- голям %. Желая ви успех и всичко да мине само с една операция.

# 204
Ние като едно изключение ще сме с може би повече от две операции. И това няма да са операции за фистули а за изграждане на канал. Тя и Такова каза че това и е втория подобен случай. Просто няма кожа с която да работи а при малките деца неу са взима от друго място.

# 205
  • Добрич
Момичета, кажете какво да правя. Моето момченце го хвана рядкото щастие, най-вероятно от антибиоткиа. Някой от вас имал ли е същия проблем? Цял ден се мъча да се свържа с Такова, но е на операция... #2gunfire Милинкото днес два пъти вече му сменям превръзката.Почнах да му давам Ентерол и био гая, да се надяваме, че ще се затегне.Тя докторката каза като изцапа превръзката да я махна и само с бактиграс да увивам пишока, ама той с това разтройство...как ще го чистя после...брех да се свършва вече #Cussing out Вашите слънца дърпаха ли си пишките през памперса, снощи много плака и се дърпа, явно го сърби... ooooh!

# 206
Petinka211 наистина най - добре е да говориш с Такова. Тя ще ти каже с какво да правиш превръзките и дали да продължиш АБ. Михаил въобще не е пипал и дърпал, не е показвал по никакъв начин че има дискомфорт с изкючение на смяната на превръзките, но там здраво ревеше по скоро от страх. Въпреки това си го обезболяваха първите дни.

# 207
Petinka211 за разстройството ти препоръчвам байби био баланс. При нас винаги действа в такива случаи. Относно дърпането, не сме имали такъв проблем, даже напротив беше го страх някой да го докосне, дори и той самия. Голям зор докато го науча да си хваща сам пилето. Аз също ти препоръчвам да говориш за превръзките с д-р Такова.

# 208
  • Добрич
Благодаря за бързите отговори!  Hug Аз се свързах с нея и каза да спра Суметролима (то не е АБ ама в болницата му вливаха АБ)Нямало нищо страшно, каза че го сърби,  и затова се дърпа,да му давам Панадолче и пак каза само да слагам бактиграс! Аз ще поизчакам малко да му отмине рядкото, че тъкмо хвана пишока коричка и  да не се инфектира... Нз за вас, ама аз съм зодия Риби и съм много страхлива и постоянно се съмнявам  Laughing На моменти чак се ядосвам на себе си, ама нали е за доброто на детенцето... Все се успокоявам, че има и къде-къде по-лоши болести, ама то като ти е болно детето, каквото и да е пак ти е тежко  Cry Все си мисля, че съм правила нещо през бременноста и затова така е станало, а бях толкова примерна! Защо трябва да ни страдат дечицата? Извинявайте малко се поувлякох, ама искам да споделя с някой, който знае как се чувствам!  Embarassed

# 209
  • Добрич
ААААААААааааааааааа, сега чета, че досега е трябвало да подам документите за ТЕЛК, а пък мойта лична, да де на детето каза изчакай да мине операцията! ЕЕее, можели такава некомпетентност! Не стига че от форума разбирам че ми се полага (няма кой да ти обясни правата), ами и това! Предлагам в БГ -образование да заложат предмет " Права и задължения на гражданина на РБ" #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Не ми се натиска 240 пъти! Тези са за депутатите в парламента!

Общи условия

Активация на акаунт