Хипоспадия - тема 2

• 78 137
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • Лудогорието
Операцията мина успешно, малкия ми герой е добре  Heart Eyes
Преди да влезе в операционната д-р Такова дошла да прегледа моето момче по настояване на майка ми. Разбрали са се да зашият двете фистули и да не пипа дупчицата на главичката-тя сега е по-надолу от върха.
След като е приключила операцията пак дошла. Казала, че ако има следващ път(в което тя дълбоко се съмнявала), щяла да вземе кожа зад ухото, защото вече нямало материал  Rolling Eyes
В интерес на истината не сме обсъждали дарението този път. Избрахме, обаче, самостоятелна стая която вече се заплаща-това било от скоро. Такова казала, че може да ги изпише в сряда с цистофикса и да дойдат пак след 10 дни да го махнат. Аз имах такова желания предния път-не можело  Shocked Сега може  Crossing Arms Естествено е да се даде време на този канал да зарасне. За 5 дни е абсурдно просто и то при дете рязано доста пъти, като Иван.
Дано този път наистина да успеем!  Praynig

# 256
maimunka07 стискам ви палци да е за последно. Такова от скоро оперира по този начин, предполагам, че се опитва да сведе до минимум появата на фистули. Дано да има успех и от тук нататък вс епо малко майки да се оплакват от  рецидив.....

# 257
Браво на момчето. Искрено се надявам да няма повече фистули. На мен ми стана интересно за кожата, която използват по време на операцията. Нали я вземат от пишока? При нас като гледам там няма никаква излишна. Съгласна съм да му вземат от друго място, но да се разминем само с една операция за изграждането на канала.

# 258
  • Добрич
Ние бяхме там към края на юли и не сме плащали нищо освен 300 лв. за операцията, но бяхме в стая с 4 легла. Имаше телевизор не сме го плащали. Нз ако са променили сега нещо, тогава беше така... И ние сме на 24 септември на контролен.  Simple Smile

# 259
Явно всички тези условия са пресни, пресни. Ние също сме на 24.09 на контролен. Така ми се иска всичко вече да приключва  Praynig

# 260
Значи престоя може да е от три дни, а не седмица? Това ме устройва, защото аз и мм ще сме с двете деца в болницата.
Може ли да ми обясните за този катетър, с торбичка ли е или само тръбчка и от къде излиза? Сега е с дупчица между тестисите, нея кога ще я затворят и да започне да уринира от пишката?

# 261
  • Лудогорието
Вчера изписаха момчето ми-платили са само стаята за 3 нощувки и толкова. Такова не е поискала други пари. Изписаха го с цистофикса-тръбичка, завършваща с уринаторна торба, излизаща направо от пикочния мехур през корема. Лекарката е дала и тапичка, за да затапват тръбичката, когато Иван си играе. На всеки един час майка ми източва събраната урина от мехура, а когато си ляга да спи, закача торбата. Решихме да отидем до София чак на 24.09, за да станат 15 дни от операцията-ще дадем повече време на организма да затвори дупките  Praynig
MuJIuHka когато качваха нашия канал на върха на пишката в Пирогов, бяхме с катетър и цистофикс и две уринаторни торби. След 4-5 дни махнаха катетъра, а след още 2 цистофикса и ни изписаха. Фистулата стана след седмица, после се прехвърлихме в Токуда.  Rolling Eyes Предполагам, че метода ще е подобен, но няма да е с 2 торби-през чурката прекарват затапено маркуче. Предния път ние бяхме така-нали пак се мъчи да гради канал.
Остава ни само да чакаме и да се молим всичко да е приключило  Praynig

# 262
  • Добрич
Момичета до колко време може да се появи фистула след операцията? Ние сякаш нямаме, но сега на 24.09 на контролния ще видя какво ще каже докито... Тогава стават точно 2 месеца от операцията.  Simple Smile

# 263
Мисля че шест месеца  Rolling Eyes

# 264
  • Добрич
Лелеее, много бе.... аз ще откачам значи още 4 месеца  Laughing

# 265
Ето и моето мнение- чувала съм, че до 6 месеца, при нас след трите операции фистула си имаше веднага след като махнеха катетъра. След четвъртата операция в Токуда при д-р Такова се появи капка след втория месец, ту има, ту няма, направо ме побърква, до скоро нямаше, повече от 2 месеца и преди 4 дена пак се появи. Само една едничка капчица, даже и не капва, а само стои като балонче. Д-р Такова на контролния преглед на 6тия месец каза, че вероятността да се затвори сама е 80%, тъй като се е появила чак след 2 месеца и тъкмо се бях поуспокоила, че вече всичко е ок и пак я видях.
На третата ни операция в Пирогов, бяхме с едно момченце, чиято майка ми каза, че тяхната фистула се е появила на 5тия месец, но според мен може просто тогава да са я забелязали.
Petinka211 мисли позитивно и се радвай на детето си. Всичко друго ще се нареди. Както ми казваше една майка, всичко рано или късно приключва и тези операции имат край и ти трябва да вярваш в това, и то ще се случи.

# 266
  • Добрич
monitor4e благодаря за успокоението! Аз съм оптимист по принцип Simple Smile Вчера след като питах за това като го изпишах и видях и аз капчица отстрани до канала. Нз дали просто е пръснало или е фистула  Thinking по принцип там явно е имало конче понеже стои като цепнатинка, но не ми изглежда да има дупчица  Rolling Eyes И да се похваля след двуседмични мъки вече е без памперс!  Laughing

# 267
  • Варна
Здравейте! Пиша ви от Токуда, вчера ни приеха, а днес беше операцията. Дойдохме за изрязване на излишната кожа и за един изпуснал шеф, а Такова дори е изкарала канала до върха. Сега сме с тръбичка от корема (мисля че на нея казвате цистофикс) и ще си седим с нея 10-15 дни докато дойдем на контролен преглед. Та въпроса ми е към майки които са били с такова маркуче после как става запушването на тази дупчица, шие ли се, лепи ли се, има ли престой в  болницата..?
Утре като смени превръзката ще прецени дали да ни изпише или ще останем още ден. Ние си взехме самостоятелна стая, която както вече е писано струва 85лв на ден, а за операцията нищо няма да платим. В стаята нямаше ТВ, но ние си питахме за него и ни донесоха- той е без пари, леглото както и преди си е само 1. Нета наистина е добър.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2013, 21:32 от milenskidv

# 268
  • Добрич
milenskidv Дупчицата сама се запушва, аз бях много очудена и доста притеснена, понеже и доста гной изтече като го махна, но всичко беше наред.Сега има малък белег, но взе да избледнява и си мисля, че може и да изчезне.

# 269
  • Варна
milenskidv Дупчицата сама се запушва, аз бях много очудена и доста притеснена, понеже и доста гной изтече като го махна, но всичко беше наред.Сега има малък белег, но взе да избледнява и си мисля, че може и да изчезне.
Да разбирам ли че махането става при самия контролен преглед и не се налага престой?

Общи условия

Активация на акаунт