Хипоспадия - тема 2

• 78 129
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте момичета, няма престой при махането на меркуча от коремчето, при самия преглед докторката измъква тръбата и всичко е ок. Няма нито течове, нито нищо, зараства си. При нас обаче си има белег. Вече измина година и един месец от последната операция и все още си личат и шевове и белези, надявам се с течение на времето да избледнее всичко.

# 271
  • Добрич
Да, аз мислех че и упойка ще трябва ама тя буквално резна кончето и само издърпа маркуча , погледна чурката и това беше контролния преглед при нас Simple Smile  Hug Успешно възстановяване ви желая!

# 272
  • Добрич
Здравейте момичета! Пуснахме изследвания на малкия преди да отидем на контролен и днес получих резултатите Sad плаче ми се .... Излезе че има бактерия в урината - Е. Коли. Някой от вас имал ли е същия проблем след операцията?

# 273
Здравейте ,мили мами!Покрай вълнението и притеснението за малкото ни съкровище пропускаме да се информираме ,че деца с хипоспадия имат право на ТЕЛК от деня на раждането до пълното оздравяване на детето .Помоща е около 250-300 лева в зависимостта от степента на заболяването.Помоща се изплаща и със задна дата така ,че дори и мами като мен ,които не са разбрали на време пак могат да се възползват.Успех и бързо оздравяване!

# 274
  • Лудогорието
Здравейте!  Simple Smile
Ние тръпнем в очакване за вторника, когато ще махнем цистофикса. Отпуснахме си още 3 дни-трябваше да отидем в петък, но отложихме за вторник. Уж за да дадем повече време на фистулите да зараснат  Rolling Eyes Обаче хванах дребуса, че когато ходи по голяма нужда се изпуска-малко, но мокри превръзката. Това го прави от петъка насам и май цистофикса взе да се запушва-нещо урината не излиза като преди. Вчера се изтърва на два пъти  Sad Дано да сме успели този път, дано да е зараснало мястото достатъчно, че направо не ми се мисли...

# 275
  • Добрич
Ехе, значи три форумки сме там  вторник Simple Smile може да се засечем.
maimunka07 да не е запушен от акото, аз постоянно бърках с клечка за зъби, че му влизаше от акито там и се запушваше  newsm78

# 276
  • Лудогорието
А, не. Запушването е в пикочния мехур. Д-р Такова ни даде тапичка, пък и той вече е голям-не е с памперс. В Пирогов ги промиваха с физиологичен разтвор поне по 2 пъти на ден. В Токуда не го правят, защото имало риск от инфекция. Ние си позволихме да го промием (майка ми е мед. сестра), и за сега се оправи.  Praynig
Днес майка ми, мъжът ми и баткото ще пътуват за София и ще нощуват при брат ми, а утре ще отидат на преглед по някое време и се прибират. Аз няма как да се разхождам на толкова дълъг път с бебе-после е много крив  ooooh!

# 277
Petinka211 по повод бактериите ти препоръчвам да повториш изследването в друга лаборатория и много прецизно да вземеш урината. След всяка операция в Пирогов ни изписваха с бактерии. Имали сме всички възможни и изпихме много антибиотици. След операцията ни в Токуда д-р Такова каза, че повече няма да има бактерии- учудих се на решителността, с която го каза. Естествено след като ни изписаха пуснах стерилна урина и наистина нямаше бактерии. След около 3 месеца пуснах пак и имаше ентерококи. Обадих се на докторката и тя ми каза, че това е външно замърсяване и няма как да има бактерии. Измих пишока на момченцето ми и взех пак проба и нямаше бактерии.
Съвета ми е- повтори изследването. Ако има бактерии, може би задържа урина. Най- добре е да попитате и д-р Такова.
В Токуда няма вътреболнични инфекции- поне така ми казах на мен.

# 278
Здравейте,
и нашата операция за затваряне на фистула мина. Излизането от упойката беше кофти, но мина и вече сме у дома. Но забравих да питам с цистофикса как стои въпроса за къпането, че 10 дни не са малко. И още - в памперса е тръбичката и пластмасовия накрайник и се получи едно зачервяване, мисля че точно от пластмасата. Някой да има подобен проблем? Как да го третирам? Благодаря!

Сетих се още нещо - защо изследвате  урина преди контролния? На мен не ми е казала д-р Такова.

# 279
  • Варна
Small Sun не се къпе докато не се махне тръбичката, по точно пишата нетрябва да се мокри. И нашата тръбичка е в памперса и се получиха малко пъпчици на дупето, но го отдавам на това че е денонощно с памперса, мажа ги с крем Vitasin понеже с такъв разполагам.

# 280
  • Лудогорието
Ние къпахме юнака частично. Завивахме му хавлия около кръста и го карахме да се навежда напред, за да му измием главата и под мишничките. Иначе дупето и краката ги миехме внимателно всяка вечер с душа.   Peace Лепенката на коремчето я сменяхме на 2 дни. Подчертавам, че Иван е голям и търпеше.
И на нас не са ни казали да изследваме урината.

# 281
  • Добрич
Здравейте! Нашият контролен мина и д-р Такова каза, че всичко е наред. За бактерията каза, че е нормално, заради тръбичката и му изписа антибиотик. Смятам да ги повторя след атибиотика изследванията.

# 282
Моя като го знам какъв е дрисльо и ми се изправя косата като чета, че пишката не трябва да се мокри. ooooh!

# 283
Всеки ден сменяме бактиграса, но при следващата смяна на памперса, той не е на мястото си.  Как го задържате на пишката? Или само на мойто момче много му шава оная работа? Simple Smile   Mr. Green

# 284
  • Добрич
Аз го намистах наново или го махах понеже имаше разстройство и постоянно го цапаше Simple Smile 2 седмици не го бях къпала след операцията  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт