Хипоспадия - тема 2

• 78 084
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • Лудогорието
Petinka211   Hug  Praynig

# 376
Petinka211Дано е фалшива тревога  Praynig
Моите първи братовчедки, като деца са имали епилептични припадъци, но с навлизането в пубертета всичко отшумява.
Ние имаме час за 18.02 и ще видим каква дата ще даде за операция. Операция за фистула след колко време може да се направи при положение, че на 04.11.2013 г. имаше за изграждане на канал? Пак ли 1 г. се изчаква?

# 377
Здравейте, моето дете е родено с хипоспадия която оперирахме на 27.10.3013г .Опериращия лекар ни насочи към ТЕЛК, подадохме документите и ни бяха насрочили дата за днес. Освен хипоспадията сме и със съмнения за лека форма на ДЦП засегнати са крачетата. Днес минахме на ТЕЛК в пета градска болница и лекарката устно ни отряза за хипоспадията оонеже била вече оперирана. В наредбата пише че се полагат 50% до пълно оздравяване, според опериращия лекат ТЕЛК -а трябва да важи и една година след иперацията. Някой наясно ли е как са точно нещата?. На 31.01.4014г ще излезе писменото решение и по двата проблема и смятам ако ни е отхвърлена хипоспадията да подам възражение. Като допълнение ще кажа че за телка разбрах една седмица преди ооерацията. В епикризата от родилното дори не беше вписана и ходих на място да я впишат, педиатъра на детето дори незнаеше че подлежи на операция да не говорим за ТЕЛК. Как мохе да ни отказват телк като степента на хипоспадията се определя при самата операция. Във всички теми за ТЕЛК на хипоспадия са изплатени парите със задна дата, тоест от раждането до три години на зад разбира се не повече. Синът ми е на 1.10м и би трябвало да го освидетелстват от раждането до една година след операцията, тъйкато е в риск за фистула и отново изкривяване на члена.
Моля помагайте!

# 378
  • Добрич
Аз също след операцията подадох документи за ТЕЛК. Много е важно протокола от личния лекар как ще е написан, ако трябва направи един консулт с уролог или хирург и на амбулаторния лист да напуише че подлежи на ТЕЛК, поради риск от фистула! Аз незнаех, че трябва на епикризата след операцията да ми пише лекарката, но и без нея ни приеха документите и одобриха! Настоявай, обжалвай, парите не са малко!

# 379
Аз също след операцията подадох документи за ТЕЛК. Много е важно протокола от личния лекар как ще е написан, ако трябва направи един консулт с уролог или хирург и на амбулаторния лист да напуише че подлежи на ТЕЛК, поради риск от фистула! Аз незнаех, че трябва на епикризата след операцията да ми пише лекарката, но и без нея ни приеха документите и одобриха! Настоявай, обжалвай, парите не са малко!
На документа които ни издаде уролога за телк пише че сме в риск за фистула и отново дивияция (изкривяване ). Тя устно направо ме одряза каза че е опериран и край. Ако се появи фистула тогава ще ни освидетелстват. Нали има след оперативен период след операцията който влиза в телк? Отнесох се към Министъра на сдравеопазването още в петък, на горещия телефон на министерството преди да се обърна към Министъра се изумиха. Казаха че за първи път чуват за такова нещо, че щом е опериран и не подлежи на телк. Едва ли на 31.1.2014г в решението ще бъде освидетелван за хипоспадията. На прегледа ни каза тогава да чакаме решение по другия проблем който има детето! И към омбудсмана ще се обърна ако се наложи!

# 380
  • Добрич
Явно са големи гадове тези в ТЕЛК-а, няма причина да ти отказват  Thinking няма да се отказваш!
Ние дори бяхме минали и първи контролен след операцията, когато отидохме за решението.Вярно, че вкарахме малко връзки, но не вярвам да ми бяха отказали... Аз бях решила да ги съдя ако откажат, понеже за ТЕЛК разбрах от форума, а не мисля че е редно... Имаме си ЛЛ, които са длъжни да ни уведомяват за възможностите! Аз не съм длъжна да знам, кои заболявания подлежат на ТЕЛК! И след като имаш право да ти изплатят със задна дата, те могат да ти дадат и за 6 месеца, така че ... просто служителката е виновна според мен. Стискам палци!  Hug

# 381
Явно са големи гадове тези в ТЕЛК-а, няма причина да ти отказват  Thinking няма да се отказваш!
Ние дори бяхме минали и първи контролен след операцията, когато отидохме за решението.Вярно, че вкарахме малко връзки, но не вярвам да ми бяха отказали... Аз бях решила да ги съдя ако откажат, понеже за ТЕЛК разбрах от форума, а не мисля че е редно... Имаме си ЛЛ, които са длъжни да ни уведомяват за възможностите! Аз не съм длъжна да знам, кои заболявания подлежат на ТЕЛК! И след като имаш право да ти изплатят със задна дата, те могат да ти дадат и за 6 месеца, така че ... просто служителката е виновна според мен. Стискам палци!  Hug

Да определено проблема идва от лекаря който ни прие документите, но няма да и се получи! Да ЛЛ трябва да ни насочва но той не знаеше че и операция трябва да направиме да не говорим за ТЕЛК. В родилното пък казаха пе бил се родил "леко като обрязан ",диагнозата полупихме от друг лекар няколко месеца по -късно! А преди операцията ходих до родилното за да ми впишат диагнозата! Ако го няма нета незнам какво ще става с децата ни!

# 382
  • Добрич
Наистина е така! Дано си получите положително решение от ТЕЛК-а, да се оправи детенце и не се налага да се занимаваме с такива бюрокращини  #2gunfire Стискам палци! Wink

# 383
Здравейте мамчета.Въпроса ми е относно ТЕЛК-а ,на есен на моя син му предстои операция за изграждане на нов канал ,ще подам документи за ТЕЛК,но за по натъчния му живот дали няма да му навреди ,че като малък е бил освидетелстван ? Много се чудя какво да правя.......Той сега е на 2 г.и 8 месеца.

# 384
И на мен до сега никой доктор не ми е споменал за ТЕЛК,от вас научавам и скоро ще ходя до ЛЛ ,за да видим тя какво ще ми каже,дали изобщо е наясно....

# 385
От вас научавам за ТЕЛК. В епикризата от раждането е вписано "Данни за хипоспадия". Трябва да се информирам.
Petinka211 , радвам се, че всичко е вече минало. Нека със здраве и радост да си го ползва като порастне! Стискам палци и за каката всичко да отшуми. Педиатърът ли ви постави диагноза?
Ние след снеговете заминаваме за София в Токуда на консултация. Прочетох предните мнения за доктора в Сърбия и сигурно ще му изпратя снимки. Сумата не е малка обаче.

# 386
  • Добрич
Коя диагноза, за епилепсията или хипоспадията? Хипоспадията още от родилното я пишеше в епикризата, а епилепсията в Добрич в болницата и сега в София я потвърдиха!  newsm45 smile3511 Стискам палци за всички дечица, а на майките кураж!  Hug

# 387
# 388
  • Добрич
Благодаря за подкрепата! Пожелавам на всички да са здрави и най-вече дечицата! Hug

# 389
Здравейте! Може ли да ми дадете е-мейл на д-р Джинович, тъй като от линка на първа страничка не го откривам. Доколкото разбрах, на е-мейла му се изпращат снимки и той връща отговор?
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт