Хипоспадия - тема 2

• 78 042
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
 Да заплаща се избора на екип. Аз не бух рискувала да оперират детето ми без избор на екип. Предпочитам да си платя операцията, и да обърнат внимание на детето, а и да ми обяснят подробно какво са направили и т.н.

# 481
На сина ми се води GLADIS или нещо подобно- на главичката си е дупчицата,само с няколко мм е изместена от нормалното място и няма изкривяване,има и ерекция (доктора ме питаше постоянно дали има ерекция).Беше му по-тесен отвора,но след цепването е ок.Много се надявам да се разминем само с една операция: (

# 482
А как се предценява че е по тесен отвора. Защото аз не мога да предценя. Или пък дали струята урина е тънка?И това не мога да предценя.Или това само лекар може да го каже. Притеснявам се да няма задържане на урина , а аз да не мога да разбера.

# 483
И още нещо-на каква възраст почват да имат ерекция?

# 484
Докторите ми казаха,че отвора е по-тесен и чак тогава забелязах,че когато пишкаше още в памперса се напъва леко и когато беше съвсем малко бебе като му сменях памперса пишкаше от кеф,че е гол и правеше огромни дъги,после ми обясниха,че било от напъването.
А за ерекцията.....кога на година половина бяхме на прегледи доктора ме пита дали има.....може би от тази възраст или по рано.....тя се забелязва,като при големите мъже е....

# 485
След втората операция забелязах, че и моя син има леко напъване когато иска да се изпишка  Thinking Не всеки път, но го има. Не се сетих да питам д-р аТакова при контролния преглед  ooooh!

# 486
Имате ли идея кога вече може да нанесе поражения това стеснение.Защото докато се отиде на консултация..., докато се извърши операция... това стеснение стои. Май и аз забелязвам че като махна памперса , все пишка.

# 487
На година и 5 месеца беше,когато му го разшириха.Плака само първия ден,когато пишкаше,и операцията беше 15 мин,а престоя в болницата беше 1 нощ.

# 488
Здравейте момичета,
Пораженията при стеснение на канала не са мигновени. Те са с течение на години. Първо се задържа урина. Мускула се уморява и детето не се изхожда да край. Вижда се чрез ехограф на пикочния мехур преди и след уриниране. От това задържане се образуват бактерии и инфекцията по пикочните канали в най-лошия случай стига до бъбреците. Обаче след като сте предприели действия за операции няма да ви сполетят такива неприятности.
Относно ерекцията моето момче си я имаше и преди операцията, не мога да кажа точно от кой момент, но беше доста малък.

# 489
Ехо. Някоя друга мама смята ли да минава телк? Аз се чудяяяя...още... Дали ще излезе нещо от това.Или да не си тровя нервите по комисиите..Ама пък като помисли човек, финансовата помощ от това ще помогне за по нататъшни операции... newsm78

# 490
 май няма мама, която е правила операция в бг и да не се е явила на телк.

# 491
Има, има, аз съм от тези. Не че съм супер богата, съвсем не, но реших, че не искам да разкарвам детето по комисии, пък и разбрах за телка чак след четвъртата операция, дано и да ни е последна. В епикризата от изписването от родилното не се споменава хипоспадия и реших да си спестя цялото това главоболие. Това е лично мой избор и не означава, че не трябва да се търсят правата на човек. Ако знаех за това преди първата операция бих отишла, пък и парите които съм дала, всичките са били на ръка и не мога да докажа, че съм ги дала.

# 492
май няма мама, която е правила операция в бг и да не се е явила на телк.

Извинявам се, ако ми е глупав въпроса, но в случай, че операцията няма да бъде в България, мога ли да се явим на телк или не?

# 493
Здравейте, днес подадох документи за ТЕЛК - мед.направление за ТЕЛК от ли4ната, копие на акт за раждане, епикриза от родилното и амбулаторен лист от уролог (д-р Такова). За ТЕЛК и аз не знаех до момента в който не про4етох форума и по4нах да се интересувам. Ли4ната нищо не ми каза, ходих даже при една докторка от комисията на ТЕЛК (за Русе става въпрос) да я питам, а тя ми развива теории, 4е имало зна4ение каква е хипоспадията по-лека или по-сложна, т.е ако била коронарна (каквато е нашата) нямало да дадат 50 процента. А Такова е наясно, нямаше изобщо какво да говорим по този въпрос. Каза, 4е си имаме право на ТЕЛК и след като подлежи на оперативно ле4ение се дават 50 процента. Тя написа в амб.лист то4но това- коронарна хипоспадия с дивиация на 4лена, за оперативно ле4ение. Явно това е достатъ4но. Така,4е аз днес си подадох документите и ще 4акам писмо за дата на комисия.
А това, къде ще решите да си правите операцията мисля,4е няма зна4ение. Дори и да искат после епикриза от операцията, винаги може да преведете и да дадете тази,която ще полу4ите от всяка болница.
А да ви се опла4а д-р Мом4илов как ми се скара и направо ме изгони. Искаше да му забелва пишлето на малкия, аз не дадох, понеже пътуваме, малкия ще го боли и ще пла4е, а  имаме още много работа и 4е ще ходим и в Токуда. Той като 4у Токуда ми каза да се махам и да си ходя тогава и да не се връщам при него. А бе изпаднах в ужас, от къде да знам аз,4е те се обиждат докторите на доктори и болници. Аз съм отишла на преглед да ми каже какво е състоянието на пишлето , налага ли се операция, а бе вси4ко което и вас ви интересува, ат ой се обиди, бил най-добрия доктор ,а аз при д-р Такова ще ходя. С две думи бях бясна. Та после си отидохме при Такова, каза 4е всъщност лекото изместване на канал4ето не е толкова проблем, колкото това 4е има изкривяване на пишлето и трябва да го изправи, т.е с една операция ще направи и двете.
Лятото ще и се обадя за дата за операция.
Успех на вси4ки!

# 494
Полезно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт