Хипоспадия - тема 2

• 78 041
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
 petuca@abv.bg , а срещна ли съпротива от джипито си като и каза че искаш да ходите на телк? А по повод поведението на доктора-не е редно. Особено пък  лекар да се държи така с пациенти. И въобще джипитата дали са достатъчно запознати? Или се правят на луди и не им се занимава.

# 496
За ли4ните доктори, не знам то4но дали не им се занимава или по-скоро не са запознати. И моята не знаеше, каза ми,4е след като ще се оправи след операцията нямало смисъл да ходим на ТЕЛК. Но аз по4нах да се интересувам, да разпитвам, всеки път я питах за това, препращаха ме от доктори на доктори да питам как стои въпроса, накрая тя звъняла в ТЕЛК-а да пита и кандиса, особено сега като се върнахме от София и и казах, 4е д-р Такова ни е дала необходимите документи, веднага ми издаде направление за ТЕЛК. Не мисля,4е е нещо наро4но, просто не знаят. Всеки има право да си подаде документи, после се отива на комисия, издава се ТЕЛК-а, ако е с по-малко от 50 процента имате 14 дневен срок за обжалване.

# 497
Успех на телк-а и да се похвалиш. Въпреки че то не е много за хвалба де...

# 498
здравеите, мами искам да ви попитам нещо моят син също има хипоспадия и е на 1 г и 1 месец правихме задължителните изследвания кръв и урина и се установи че има масово левкоцити в урината и седимента също така някой имал ли е същия проблем може ли да ми помогме. вече по4ти месец пиеме уринал сироп , пихме и 7 дни суметролим но ето на урината пак излиза това , гледаха ни бъбреците на ехо казват 4е са добре от къде идвва проблема и защо не минава много се притеснявам защото ни предстои операция и силно по4нах да се колебая дали да не е отложа за по натам

# 499
Здравей nelkata1002,
Ако не сте ходили на уролог идете. Канала на детето или отвора може да са тесни и да задържа урина. Преглеждат пикочния мехур преди и след уриниране. Успех

# 500
Здравей nelkata1002,
Ако не сте ходили на уролог идете. Канала на детето или отвора може да са тесни и да задържа урина. Преглеждат пикочния мехур преди и след уриниране. Успех
Да допълня само, че ако задържа урина и се развиват бактерии от това и всичките антибиотици на света да изпиете това няма да ви помогне.

# 501
мерси много за съветите! в действителност ходихме на уролог преди да открием 4е има високи левкоцити в урината 1 седмица преди това бяхме при д-р Такова тя нищо не ми каза прегледа ни и ни каза да биеме прегнил 5 седмици и после да и се обадя за насрочване на дата за операция. незнам ако е имало стеснение на канала нямаше ли да се забележи това, ина4е като 4аках да хвана урината за изследването си пишкаше на струя, но ако трябва пак ще ходиме. моята лична лекарка казва пак да правиме изследване да не би пък да сме я замърсили нещо и да не престоява дълго време както я вземеме по най-бързия на4ин да я закараме. а имам един въпрос моят син не е забелен , може ли от това да е и кога се забелват децата с хипоспадия , защото когато попитах това личната тя ми отговори че в неговия случай трябва уролозите да преценят кога, а тя ги забелвала иначе още много малки бебета. незнам притесно ми е утре пак ще ходя дано този път да е станала някаква грешка , защото се плаша щом сега е така кво ли ще е след операцията .

# 502
Nelkata, без да се направи изследване няма как да са сигурни канала стеснен ли е или не. Но при вас предстои операция, и канала ще бъде изграде отново, така, че ако има стснение ще бъде коригирано в хода на операцията. Същото важи и за забелването. Защо трябва да причиняваш излишни болки на детето. А и при операцията използват именно кожата от препуциума. Единственото което трябва според мен да направиш е да се чуеш с Такова за наличието на бактерии, да ги изчистите и да не отлагаш операцията, а напротив да оперираш.

# 503
мерси мила за отговора преди малко звънах на такова но не можеше да говори , по късно ще и звънна пак . той малкия няма бактерии в урината а масово левкоцити в седимента(утаиката) .искам да я попитам дали може да се бие прегнила като има левкоцити в седимента и му петстои задулжителната имунизация за рубеола, морбили и т.н

# 504
Всички момчета оперирани от хипоспадия ли са обрязани  newsm78

# 505
  • Бургас
Всички момчета оперирани от хипоспадия ли са обрязани  newsm78
Не. При нас я оставиха, защото евентуално можеше да потрябва на по-късен етап.

# 506
И ние не сме обрязани. Кожичката покрива половината главичка. Не смятам и да го обрязвам. Ако той реши като  порасне може да го направи сам.

# 507
Синът ми ще е обрязан, тъй като кожата му е като каплаче, отгоре има, отдолу няма. Ще взимат материал от кожата за операцията.

# 508
Синът ми ще е обрязан, тъй като кожата му е като каплаче, отгоре има, отдолу няма. Ще взимат материал от кожата за операцията.

и моят си е обрязан по същата причнина.

# 509
И моя син беше с такова калпаче.

Общи условия

Активация на акаунт