Хипоспадия - тема 2

• 78 019
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
виолета би ли споделила къде в бг беше операцията?

# 646
Здравейте
Радвам се , че част от операциите са минали и ви пожелавам от все сърце да няма повече !
Таниша може ли малко помощ с д-р Джинович ,  иса ли му и къде или му се обади , дали можем направо на операция отидем без преглед , знаеш ли дали тези пари включват всичко и престоя на майка ? Общо взета всяка информация която да ме ориентира повече ще ми е от полза .
Много благодаря

Здравей!
След много опити да се свържа по мейл с МС Београд. Имам роднини в Белград, които ми дадоха е-мейла на д-р Джинович - djinovic@gmail. com. Там изпратих снимки, с подробно описание какво са ни казали тук в България (д-р Такова). След няколко часа ми отговори подробно какво е положението и какво трябва да се направи, кога ще се оперира, колко ще струва операцията. Ние държахме да се видим лично, той казва, че предварителен преглед не е нужен. Пак казвам, че личните ми впечатления са много добри от него, като човек и отношение към децата. На този телефон +381666009902 със смс-и уточних с Jelena (най-вероятно негова асистентка) датата за консултацията, която се проведе в Бел Медик. Цената на консултацията беше 6000 динара (около 100 лв.), но реално можеш да си я спестиш и да уговориш направо операция, просто ние държахме на личния контакт преди това, а и имам братовчеди в Белград. Засега такава информация мога да споделя от личен опит, другата пролет ще е операцията, когато той е на около годинка и половина. Както каза Джинович - все още ще е с памперс и няма да е толкова малък колкото сега.
Относно потъването на чурката каза, че това са мазнинки. Не сме уточнявали дали ще се премахва всъщност.

# 647
Не знам тия мазнинки до кога ще си останат и дали някога сами ще се махнат? Аз ако питам ще ми се каже, че те с нищо няма да пречат на чурката да расте. Явно тук не се държи на естетиката, само на функционалността, но и двете според мен са важни за едно момче/мъж.

# 648
В Пирогов беше първата,където уж го изправиха.После в Токуда градиха канал,той пък се заличи -зарасна напълно,а до последния контролен се твърдеше,че е невъзможно такова нещо.Взех си документа за ТЕЛК без да коментирам и споря и си пожелах да не се връщам.Пълна каша.След две операции нито изправен,без уретра,а като се роди поне пикаеше не от върха ама отгоре.За капак др.Джинович ми каза-много лоши операции,аматьорски.Както се казва каръци сме или…Благодарна съм на др.Джинович и Марияна от Варна,че ги има и ни помагат.Всичко предстои-за пореден път.

# 649
MuJIuHka, питах изрично Такова за това хлътване и тя ми каза, че просто бебето е дебело и това потъване не е от значение. Не мисля, че тогава е бил дебел сина ми, той и без това се роди недоносен, 1.450, колко да е бил дебел...

Виолета Тодорова, от сърце желая всичко да завърши скоро повече от успешно!  Hug

# 650
Таниша ,

благодаря ти от все сърце за информацията . На мен идеята ми е , че със сигурност се налага операция нова , а от година знам , че искам да е той , просто чаках начин да си го позволя , затова сме готови да ходим като ни извика .

# 651
Мамчета, а лятото извършват ли се операции? По горе прочетох че детенцето на една мама ще го оперират другия месец. Това значи в най-горещото време. Аз защото си мислех че е опасно в горещото да се  оперира, заради инфекции, пък и как ще зарасте тъканта при такива температури. newsm78 И си предстваям колко ще е горещо в стаите. То детето от сега се поти.Въобще не пречи ли горещината?А мамите които са били да кажат , има ли климатици и в Пирогов и в Токуда?Как се изкарва лятото в болница?

# 652
И мен ме интересува същото. След колко време се махаше цистофикса?

# 653
Няма ограничения в сезона за операции тъй като повечето болници са климатизирани. В Токуда си има климатици и няма помен от жега. В Пирогов - там съм била е детската хирургия - стаите са слънчеви, доста от тях с развалени щори и без климатик. Спасението е по коридорите на отделението. Там наистина си е жега.

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 14:02 от marychery

# 654
Да, но нали ще ни изпишат с цистофикса и ще се приберем  Rolling Eyes

# 655
А какво представлява този цистофикс? Каква е нашата задача като ни изпишат с него? Колко време се седи с него и кога е първия контролен преглед след операция?

# 656
Искам да споделя информация която може да е от значение за някоя мама като мен. Преди дни разбрах че във Варна идва детски уролог от Пирогов и дава консултации(преглежда) деца във Варна. Като разбрах много се зарадвах, защото да бия толкова път до София само за консулт е време, пари ,  ангажимент , нерви и много часове път ,и това е само за  преглед. А пък не можеш да отидеш направо  да оперират, ами трябва първо да прегледат детето, че пък после пак да биеш същия път за операция, а може би втора и трета...после пък контролен преглед). И така де , разбрах аз ,че мога да си спестя едно ходене и си записах час. Днес бяхме на преглед и съм много доволна. Преглежда д-р Пандарев от Пирогов. Беше спокоен , обясняваше и отговаряше на   въпросите ми. Както и да е. Казвам го , защото мамите които са близо до Варна може също да искат да си спестят едно ходене до София. Чудя се дали не дават прегледи и по други градове? Все пак това е едно улеснение за някои мами , както и за мен и семейството ми. Дано да съм била полезна.

# 657
При хипоспадия трябва и лекаря, който ще оперира да прегледа. Какво значение има, че идва някакъв лекар, който преглежда, ако в крайна сметка операцията няма да е при него.  Rolling Eyes

# 658
  • Бургас
Навремето Пандаров оперира детето ми и като се има предвид, че приключихме въпроса с една операция, мога да го препоръчам с чиста съвест. Зная, че периодично провежда прегледи и в Бургас. Съгласна съм, че понякога да ти дойде специалист на крака, е голям плюс и облекчение за семейството.

# 659
raika твоето дете с хипоспадия ли е било? Има ли го все още характерното потъване на чурката  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт