Хипоспадия - тема 2

• 78 022
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Моето дете е вече тийн и нямам поглед на развитието през последните години  Laughing Баща му го води на уролог миналото лято и казаха, че си е добре.  Синът ми не е имал като че ли тлъстини в основата, но беше с хипоспадия - преместиха му дупчицата и доизградиха каналчето. Бяха оставили малко от качулката за резерва, но явно с израстването е отпаднала необходимостта да се коригира.
Предстои ми раждане на второ момченце. Надявам се, ако и то има проблем, пак така леко да мине.

# 661
При хипоспадия трябва и лекаря, който ще оперира да прегледа. Какво значение има, че идва някакъв лекар, който преглежда, ако в крайна сметка операцията няма да е при него.  Rolling Eyes
Ооо да права си. Това си мислех и аз.Ами по принцип като разбрах че идва детски уролог , се помъчих да проуча за това име и разбрах че има доволни и от него .Така че , ако и личното ми впечатление е добро да се хващаме на хорото с него. Не съжалявам че го посетихме, защото се оказа че проблема не е такъв какъвто мислехме, а е друг и ще може да бъде оправен тук на място  и няма нужда да да бием път до София. Това значи че ако бяхме отишли чак до София щеше да е напразно.И пак да кажа дано да съм била и аз по някакъв начин полезна, както ми бяха полезни и вашите мнения при моите "проучвания"(ако мога така да ги нарека) за хипоспадията и всичко свързано с нея.Искам  да кажа че , може и по други градове да се дават прегледи от детски уролози( ама що не се сетих да го питам doh). Който го интересува ще се разтърси и ще попита. Иии още нещо:предполагам че ако искаше да ми вземе парите  в София за операции, щеше да го направи много лесно, защото ние си мислехме че това ни предстои и че имаме проблем , който всъщност нямаме.Тоест много лесно щеше да ни "излъже", ама не го направи. много му благодаря за което.

# 662
Това е хубаво, че освен прегледа може и да направи операция.  Simple Smile
Ние тук, в нашия град, няма читав уролог, на който да се доверим. Наистина е добре, че в повече градове има специалисти, а не само в София. Дано и да са коректни и да си вършат съвестно работата, защото децата са ни свидни  Praynig

# 663
Да . Те са най скъпото. А  пък за момчетата "там долу" е много важно нещо(ако не и най важното).Оффф , абе големи тревоги. Дано успеете мамчета. Ама аз пак ще ви следя.Защото още не мога да повярвам , че за нас така се обърнаха нещата. newsm10успеееееех

# 664
Baz а каква ви е диагнозата тогава като не е хипоспадия? И хипоспадията не е ли установена още при раждането? Ще се налага ли оперативна намеса?

# 665
Ако е хипоспадия операцията си е от необходимост.

# 666
При раждането нищо не ми казаха, ами педиатъра като дойде  да го види за първи път ми каза, че има хипоспадия. То наистина чурата изглеждаше особено, ама аз като не му разбирам какво му е...и защо така изглежда. А и все хълташе навътре.И аз почнах да чета какво е хипоспадия и се хванах за главата. CryПосле още един детски лекар също каза че има хипоспадия. И за мен беше сигурно-все пак- две мнения.Той обаче също ми каза ,и че има и  тежка фимоза.Ама като гледах снимки на фимоза-не изглеждаше като станадартната фимоза, ами по друг начин. Това също ме убеди че нашия проблем е друг.После ходихме при един местен уролог, който каза че трябва да се махне фимозата хирургично и тогава ще даде мнение за положението отдолу(ама той не отрече хипоспадията, което ме наведе на мисълта че и той се съмнява). И съвсем наскоро разбрах за детския уролог дето идва тука на място и както казах го посетихме и той гледа , гледа , пипа и накрая го поопъна здравата и ми показа че отворчето е на върха на главата( въпреки че аз малко стисках очите, че ме беше страх от гледката). Каза че всичко му е добре развито, има си всичко,глава , тяло и отвор на върха на главата.А и на всичкото отгоре и фимозата е поправима без хирург, стига аз да настоявам за това от тука нататук с моите ръце.Част от главата я забели той , просто трябва да настоявам полека, полека.Хълтането каза че е от сланинките ( значи този проблем не е само при хипоспадията мамчета).Проблема всъщност който остава е да не допусна да се затвори главата с кожата пак и да настоявам  за това и евентуално ако това се случи ,тази фимоза може да се оправи и тук, от местен доктор.Тоест действителния проблем е друг -фимозата.Надявам се че не е сгрешил, щото е коскуджамити доктор -хирург от години. Аз дотолкова се бях изшашкала, че не мога да се отпусна и да му повярвам и на него. Все си мисля -ами ако не е видял добре. Sad

# 667
Извинявайте за многословието, ама така ми олекна да се оплача и да си споделя. То май мен не трябва да ме питат нищо, че се уливам. Embarassed

# 668
И ако някой е забелязал, аз ви задавах толкова много въпроси за хипоспадията, защото исках да се ориентирам за нашето положение. Много особено изглеждаше тая чура.И исках да сравня с другите случаи.На повечето до колкото разбирам кожата е само отгоре, а при нас беше кожа бол, отвсякъде и с една форма -странна.И дупчицата в кожата за пишане -с лупа да я търсиш-мъъънинкааа. Съответства с тесния канал при хипоспадията.Е така де. Това е горе долу.Божеее дано дане е объркал този доктор. Дано.Вече се съмнявам във всичко.

# 669
А тука ми казаха че тази фимоза може само хирургично да се оправи. Демек приспиване, операция, обрязване. Ама аз ако не се справя -така ще стане де. Ама все пак детския уролог ми даде и друга възможност.Ииии , спирам да дрънкам , защото темата е за друго.

# 670
Не съм много запозната с фимозата, но мисля, че е по-лекия вариант на хипоспадията, поне не се мести дупчицата на уретрата. Дано това да ви е диагнозата и всичко да мине лесно. Успех baz !

# 671
  • Лудогорието
Е, аз отново съм тук... Утре пътуваме до София, за да махнем цистофикса. Казаха да го държим 10 дни след операцията. Те станаха 12, но заради прегледа в кабинета-нали там ще го махат. Днес пуснахме юнака да пиша. Резултат-1 фистула  Cry и то там, където са градили новия канал. Влязохме с 2, излизаме с 1 фистула. Имаме напредък, а  Mr. Green  Rolling Eyes Още като ми казаха, че са градили канал ми беше ясно какво ще стане. Лошо, много лошо. Утре ще чуя поредните увещания, че нещата ще се оправят, но дългогодишния ни опит говори друго... Лошото е, че сме оперирани вече 8 пъти и не върви да прескачаме на друг лекар, който не знае как е работата там долу.
baz забелвай активно, за да не стигнете до операция.

# 672
То малко е страшно...забелването. Абе защо така се образуват тези фистули , значиии.  Ми то не може пък безкрайно да го оперират това дете. Докога? Не може да няма толкова някакъв метод да няма фистули.Колко операции ще стигнете?Ами вий ги навъртяхте десетина. толкова ли ни е изостанала медицината да оперират едно дете за едно и също нещо 10-20 пъти. Егасиму и докторите и леченията. #Cussing out

# 673
  • Лудогорието
Ами, върнахме се. Според Такова това е била последната операция.  Simple Smile Това не било фистула.Била много близо до главичката и когато пишка се увлича като обща струя. Това нямало да му пречи занапред. От нас зависи как ще се отнасяме към проблема и дали ще му набием комплекси в кратунката. Д-р Такова ни каза ако искаме да заведем детето на преглед при друг специалист за да прецени, дали има нужда от нова операция.  Моят мъж реагира остро- нямало да остави сакато детето си  Rolling Eyes Аз вече не искам да тормозим детето. И така... Викат ни на втори профилактичен преглед в края на юли.

# 674
Маймунка, направи си ако трябва още една консултация с уролог. При Михаил също дупчицата не е точно по средата, а леко надолу, освен това има още кожа която трябва да се дообреже. Но аз твърдо реших да не го пипам, докато той съзнателно не прецени иска или не. И на мен всичко това ми е коствало безсънни нощи в размисъл дали не бъркам, права ли съм, дали още нещо трябва да направя. По важното при тези операции е каналът да еширок и децата ни да могат да станат бащи. Прегръдки от нас Hug, и каквото и да решите, все ще е в полза на детето. Въпреки, че може би трябва поне временно да поспрете - много пълни упойки, много чести операции, изтъняване на лигавицата....дайте му малко почивка.

Последна редакция: ср, 18 юни 2014, 14:04 от marychery

Общи условия

Активация на акаунт