Хипоспадия - тема 2

• 78 012
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
еее браво радвам се , дано да е наистина последната операция в живота му. щом не е фистула и да пишка от 2места и аз съм на твойто мнение, това много стресира децата ни а са толкова малки а какви мъки теглят. СИЛНО СЕ НАДЯВАМ ВСИЧКО ДА Е ОК С ИВАН И БЪРЗО ДА ЗАБРАВИ ТЕЗИ НЕЩА  newsm17

# 676
Здравейте, ще помоля майките с опит за мнение. Предстои ни операция, но тъй като ни предстои и скорошно заминаване, ще трябва да направим операцията на малкия преди годинка на около 11м. Та въпросът ми е каква е по-подходящата възраст за операция, на 11м когато бебето още не върви, даже не пълзи, не яде всичко, никнене на зъби и др.подобни проблеми или на 1г и 9м примерно когато е значително по-голямо и поне може да ходи.? Как се понася от бебетата операцията, този цистофикс дето ще трябва да си го носим и изобщо какъв е възстановителния период? Благодаря!

# 677
Първата операция на сина ми беше на 11 м. Понесе я добре. Нямаше цистофикс, защото беше само за изправяне. Също не вървеше. Беше ужасно капризен за храна и ядеше болничната, която носеха. Оказа се доста вкусна.

# 678
  • Лудогорието
Моето момче беше на 1,1 г. и тъкмо беше проходил стабилно. Тогава вече беше на обща храна, пък и в Пирогов храната беше на групи по възраст. Цистофикс първия път нямаше, но беше с катетър. Когато се почувства по-добре, сам пожела отново да ходи и аз ходех след него с торбата.  Simple Smile От втория път нататък, на всяка операция имахме цистофикс. Трудно е да го опазиш, но не е невъзможно. Късмет!  Hug  Praynig
Нашия герой е добре (пу-пу) за сега. Конците още падат.

# 679
Здравейте! Миналата седмица бяхме на преглед при д-р Джинович в Сърбия. Общо взето не съм изненадана от нищо, човекът ми беше написал в е-мейл подробно всичко. Личните ми впечатления за него са много добри, имаше бебчета и момченца от цял свят пред кабинета. Операцията ще е другата пролет. Освен изграждане на каналчето и изправяне, доста добре обясни и относно естетическата част на възстановяването на пениса. Предписа кремчето, което обикновено предписва - за по-добро развитие на пишлето, като в някаква степен подпопамага и изправянето на пишлето, няма да го коригира в никакъв случай само кремчето. Операцията ще струва 4000 евро. Много са, но ще ги намерим.
Освен това, получихме писмо от ТЕЛК и сме на комисия на 4 Юли. Искат ни консултация с невролог + ТФЕГ, консултация с офталмолог и ехоскопия на коремни органи, ръст и тегло. На вас искали ли са ви нещо допълнително? Моето обяснение за тези допълнителни консулти са в това, че в приложената епикриза има посочени кръвоизливи и кисти в мозъка, които в последствие се резорбираха, както и ретинопатията, която си следим по принцип. Това е от нас! Поздрави на всички   bouquet

здравей мамче можеш ли да ми кажеш как се казва кремчето кеото ви е предписано

# 680
Здравейте, някой знае ли защо д-р Такова не отговаря на мобилния, да не е в отпуска?

# 681
Здравейте, някой знае ли защо д-р Такова не отговаря на мобилния, да не е в отпуска?
Аз днес звъннах на регистратурата в болницата и ми казаха, че е в отпуск. На 14.07 да звънна. 
А някой знае ли до края на този месец дали ще извършва операции? Времето стана горещо, а някой беше писал, че лятото не извършва операции.

И още един въпрос:
Скрит текст:
когато чурката е в ерекция колко се изправя/щръква? Моя има, но сякаш не се изправя достатъчно  newsm78

# 682
  • Варна
Нашата операция е другата седмица. Малкия миналата седмица беше на  антибиотик и вчера го заведохме на преглед и педиатърката ни изписа някакви хомеопатични хапченца за да сме го задържали да не се разболее пак. Та искам да питам тези хомеопатични хапченца не пречат ли?

# 683
Веселина88 за хапченцата най-добре ще ви каже д-р Такова. А в тези жеги наистина не е ли опасно от инфекции или пък малките как се чувстват с тия памперси и допълнително превръзки, цистофикс? Аз ще и звъня др.седмица за дата за операция. А възстановителния период какъв е , боли ли ги много после малките, мрънкат ли, как се справяте? И кога е контролния преглед след операция?

# 684
  • Варна
petuca@abv.bg ще ти кажа като мине операцията. Не знам дали е опасно за инфекции но предполагам, че ако беше Такова нямаше да ми даде тази дата като и се обадих миналия месец.

# 685
petuca@abv.bg, децата по принцип са добре обезболени за целия ден след операцията.
Моето хлапе понесе много добре възстановителния период и изобщо не го е боляло, но нашата операция беше и доста лека. Имаше други деца с по-силни болки, но им даваха обезболяващо при нужда и до вечерта вече играеха по коридорите. Надявам се и при вас всичко да мине по най-лекия начин.

# 686
Здравейте на всички. Току що звънях на д-р Такова за дата за операция и познайте - докторката заминавала за чужбина( за постоянно) и ми предлага 04.08.14г. защото след 14.08.14г. заминавала., а дотогава ще си свършела работата. Изпаднах в шок и ужас. Браво на нея, намерила е начин да оперира в чужбина, ама ние какви ще ги вършим? Каза ако не искам сега имало и двама колеги в Пирогов, а мерси! А като замине после кой ще ни прави контролни прегледи? Лелеее вие знаете ли нещо? 

# 687
  • Лудогорието
Направо шах с пешката!  Shocked
Ами ценен кадър е-намерила е начин да оперира за повече пари. Нормално... Последния път коментира, че конците са скъпи, а труда й оставал безплатен. Ние отиваме на преглед на 25-ти и мисля вече да приключваме с ходенията по доктори. Дано не ни се налага!  Praynig

# 688
Хммм... днес разговарях с нея и ни извика на 23.07 и нищо не ми каза, освен че ме попита удобна за мен дата и предложи 23.07 да сме там.

# 689
аз днес звъннах на регистратурата и ми записаха час за 29 юли нищо не са казали , дано да не ни се налага повторни операции.
 Мами в бях чела из форума за д-р Джинович дайте някакви актуални  координати ако знаете (каквото и да било)

Общи условия

Активация на акаунт