Хипоспадия - тема 2

• 77 991
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Здеавейте мами. Днес сутринта беше и нашата операция, Такова каза че всичко е минало добре. Сега стискаме палци и да ни е първата и последната операция. Обезболяват ги венозно малките, почти цял ден вече спи събужда се само когато му отмине обезболяващото с адски рев и така. Такова заминава за Франция, но декември месец каза че ще се върне за да оперира. В самостоятелна стая сме и разрешиха на нашия татко да остане, дадоха му и походно легло.

# 691
Мами в бях чела из форума за д-р Джинович дайте някакви актуални  координати ако знаете (каквото и да било)

djinovic@gmail.com - на английски му изпратихме мейл и снимки
+381666009902 - Sava Perovic Foundation

# 692
мерси много за емайла му, ще изчакам края на месеца да видя какво ще каже Такова дали имаме фистула или не , съмнявам се защото още имаме 1 шев на главичката а е минало 1месец и 11 дни , пикаме на две струи, една дебела от цялата рана и една по-тънка от канала който е изградила. Майки който имат опит кажете ми това в рамките на нормалното ли е или да се готвя за най-лошото(фистула) ?

# 693
момичета, д-р Такова от това което виждам, ще се върне към края на годината, така ли?
Днес баткото ни беше на преглед, и трябва да е на контролен след 3м. Написала му е име на друг лекар който да го гледа на ехограф. В интерес на истината се притесних от този факт.

# 694
така е , малко или много ние разчитаме на тази лекарка да наблюдава нашите деца и след операцията или дадената манипулация в твоя случай, и кво накрая ще ни гледат лекари който не знаеме и не са запознати с нашия случай както нея(все пак тя си знае кво е работила). Sad

# 695
  • Варна
Мами,много съм притеснена. Вчера ни махнаха цистофикса от чурката, и ни оставиха само катетъра от коремчето,но ни махнаха торбата и остана само мъркучето пъхнато в памперса. И сега превръзката на пишока е постоянно мокра. Имам спомен че четох някъде че трябва да се пази суха греша ли?

# 696
миличка , превръзката трябва да е суха и чиста без мириз ,и на нас направиха по същия начин , но остажиха торбата и даже с нея си тръгнахме бяхме 2 седмици с торба, и този маркуч е от пикочния мехур помага да се изпразва , за да не пикае от пишлето и да може да зарасне. провери дали пишка от маркуча или са го затегнали с пластинката коята виси . и ги попитай, но не сестрите потърси некой лекар

# 697
  • Варна
Махнаха тръбичката отчурката. Ходих пак при сестрата и тя каза че д-р Такова е казала да не я пипат. Незнам вече.

# 698
Обади се на Такова. Освен това има и дежурен лекар, аз бях сутринта до Токуда и видях единият от младичките доктори в отделението. Той ни правеше на нас превръзки преди 3 години. Престрашиш се, и потърси все пак Такова на мобилния.
А иначе, да аз много разчитам на нея и ми е дискомфортно от факта,че трябва да търся друг лекар отново. Доста време ми отне да попадна на лекар който да ми допада.

# 699
  • Варна
Момичета искам да ви кажа, че вече всичките сестри в болницата ме мразят. За трети път отидох и сестрата ми каза, че е звъняла на Такова и тя е казала да не я пипат. Незнам, вече започнах да съжалявам страшно много, че дойдох в тази болница. Да не ви казвам, че чаках 10 часа преди 2 дена някой да дойде и да смени торбичката на катетъра на малкия, като през тези 10 часа от отидох поне 5 пъти да напомня. Вчера му биха антибиолтика с два часа и половина закъснение, и нощната смяна пък му го два часа и половина по-рано като заяви, че няма проблем. Аз не съм лекар но ......

# 700
Лелеее Веселина88 направо ме разколеба, ние сме др.седмица на операция, т.е на 29.07.14г., това което пишеш хич не ми харесва и се чудя дали изобщо да правя тази операция? Да не би покрай заминаването си д-р Такова да не обръща нужното внимание? Каква ви е хипоспадията и имаше ли изправяне на пишлето?

# 701
  • Варна
Имаме си всичко в пълен комплект, изкривяване и отворчето ни е от долната страна на главичката. Сега бях пак при сестрата и ми каьа, че няма как да не е мокро, на такова място нямало как да се запази сухо, никой не казва за тези торбички сякаш не съществуват. Пък и урината имала антибъктериално действие, направо се хванах за главата.

# 702
  • Варна
Много се молих да няма фистули и всичко да приключи, бях много оптимистично настроена, но сега просто незнам какво да кажа. За следващата операция ще изтегля заем ако трябва и заминавам за Германия. Просто ми се скъсаха нервите тук.

# 703
Дано да нямате друга операция! И нашата диагноза е такава: коронарна хипоспадия с дивиация на члена и доколкото разбрах от Такова първо изправяла пишлето и едновременно с това с един или два шева извеждала каналчето до върха. То пък остава и от два шева единия да е изпуснат пф....

# 704
Веселина88 , не се притеснявай и мене ме мразеха всички сестри и лекари, даже завеждащия на отделението ми каза че съм имала аз нужда от помощ а не детето ми. Въобще не съм доволна като отношение на доктори и сестри към пациент особено малко бебе, ние преди това преминахме операция но на ръчичката и нямаш си на представа какво внимание имаше, абсолютно от всички даже като я нямаше доц. Попова идваха всички лекари и анестезиолози след операцията да го видят малкия как е. А за превръзки само доцентката ни превръзваше идваше дори и през субота и неделя. а тука в ТОКУДА , си прехвърляха топката един на друг и седяхме 2 дена с измъкнат цитофикс и мокри памперси все едно си пика от пишлето преди операцията. МИЛА ТИ СИ МАИКА И В МОМЕНТА ТИ СИ В ПУЛНОТО СИ ПРАВО ДА ПОТЪРСИШ ПОМОЩ ЗА ТВОЕТО ДЕТЕ, ТО Е В РЪЦЕТЕ ИМ И ТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА НАПРАВЯТ КАКВОТО ТРЯБВА. НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ВСИЧКО ДА МИНЕ ДОБРЕ С БЕБОКА ПЪК ЛОШИТЕ СПОМЕНИ ЩЕ СЕ ЗАБРАВЯТ , СТИСКАЙ ЗЪБИ И СЕ БОРИ ЗА СИНЪТ ТИ.

Общи условия

Активация на акаунт