Хипоспадия - тема 2

• 77 991
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Да, сестрите са ужасни. 4ри дена не пожелаха да сменят абоката на сина ми. Ръчичката му беше ужасно подута, но те казваха, че всичко е наред. Накрая детето така рева от болка, че само си го изкара. После няма да ви казвам лекарите от педиатрията как му бяха насинили и надупчили ръчичките в опит да поставят абокат отново. Миличкия пищеше, но не ме пускаха при него за да го успокоя.
Такова махна торбичката като ни изписа и маркичето го пъхна в памперса. Вече се чудя кое е редно и кое не. А сега където му е фистулата поне според мен самия шев не беше направен добре. Отвори се дупчицата между тестисите, която бяха направили при първата операция. Надявам се сега да не изграждат наново канал при положение, че фистулата не е на самия пенис.

# 706
Имаме си всичко в пълен комплект, изкривяване и отворчето ни е от долната страна на главичката. Сега бях пак при сестрата и ми каьа, че няма как да не е мокро, на такова място нямало как да се запази сухо, никой не казва за тези торбички сякаш не съществуват. Пък и урината имала антибъктериално действие, направо се хванах за главата.
днес д-р Такова мина ли, какво каза тя? А съм на мнения, че грубото отношение не трябва да се допуска, още в повече в частна болница. Така, че ако трябва се оплачи.

# 707
  • Варна
Имаме си всичко в пълен комплект, изкривяване и отворчето ни е от долната страна на главичката. Сега бях пак при сестрата и ми каьа, че няма как да не е мокро, на такова място нямало как да се запази сухо, никой не казва за тези торбички сякаш не съществуват. Пък и урината имала антибъктериално действие, направо се хванах за главата.
днес д-р Такова мина ли, какво каза тя? А съм на мнения, че грубото отношение не трябва да се допуска, още в повече в частна болница. Така, че ако трябва се оплачи.

Д-р Такова каза че са и се обадили и тя е казала да не сменят превръзката, но въпреки всичко към 18 часа сестрата дойде и я смени. Днес ни смени превръзката, и ни изписаха. Каза че нямало проблем че превръзката е микра защото имало бактиграс.....  Сега сме в хотела и искам да ви кажа че резултата е същия, превръзката е мокра събрана на топка пред чурката и от долната страна е цялата отлепена чурката си се вижда от всякъде..... Незнам момичета какво да правя... Утре мисля да вземем да му я сменим на малкия, нерви не ми останаха вече.

# 708
  • Варна
Аз също не съм и допускала такова отношение.... Все пак си плащаме и отиваме да излекуват децата ни не да ни оставят там на произвола и да се прави всичко така както им се каже. Обади ли се на докторката, как може тя да каже по телефона при положение че никой не дойде да види за какво става на въпрос.... Много съм разочарована, може би ако бях отишла в Пирогов щях да съм подготвена за такова немърливо отношение, но тук не съм го очаквала. Вчера едната сестра минавайки ми каза..... " нали ти е ясно, че на 80% операцията няма да е успешна и ще има фистула, предполагам знаеш какво значи това" ...... Направо света ми се срина..... Да аз съм наясно, но все пак като всеки един нормален човек се надявам.

# 709
Ти защо си премълчава? Аз ако бях на теб,директно щях да издиря Такова и да я питам дали е така. Но и утре не е късно - попитай я защо на 80% гарантират фистули ... Аз нямаше да си премълча. За превръзка - незнам на какъв етап сте от операцията. Но когато сложат бактиграса да идва един момент в който превръзка е мокра. Това наистина не е проблем,но това е към 7 ден от операцията, при нас махнаха катетъра и остана превръзка и детето си пишка през нея. Уточнявам че ние бяхме без цистофикс.

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 15:07 от marychery

# 710
миличка , ако искаш ще ти дам един савет, вземи си от аптеката долу лепенки (те не са нарязани на руло са , но ще ти свършат работа). Аз бях взела такива и му лепех върху превръската за да не се вижда пишлето и така го пазех и акитата да не влизат в туко що опрерираната ни пишонка. така бяхме докато не махнаха всички маркучи. Недей сама да правиш превръзки. ако наистина е толкова мокра превръзката виж от къде е мокра. дали пикае от маркучето от пик. мехур или от пишката. Ако са запушили маркуча да не пика от там (затощото нямате торба, като нас) мисля че д-р е преценила да си пикае от пишката и в такъв случай няма какво да направиш. ако не пикае от пишката а от маркуча просто го махни от памперса и попитай в отделението дали можеш да сложиш ти торба , продават ги и са по 60-80 ст. аз на малкия му купувах защото не идваха да му ги сменят с дни, хем лежахме в още болницата .

# 711
мами, днес чаках малкия да пишка и да дам урина за изследване. пишка около 40-50мл и то от долу дори не пишка през канала отгоре през главичката. докато спеше свалих памперса и огледах пишока ,от долната страна къдете е рязано има червено и седи като дупчица, точно между тестисите и пениса и има един  малък конец, който не е паднал.
КАЖЕТЕ СИ МНЕНИЕТО ТОВА ФИСТУЛА ЛИ Е, МОЖЕ ЛИ ДА ЗАРАСНЕ ЩОМ НЕ Е ПАДНАЛ КОНЕЦА, ЗАЩО НА ПОЧТИ 2 МЕСЕЦА ОПЕРАЦИЯ ОЩЕ НЕ СА ПАДНАЛИ ВСИЧКИ КОНЦИ И НЕ ПИКАЕ ВСЕКИ ПЪТ ОТ ГОРЕ В РЕДКИ СЛУЧАЙ КОГАТО ПИШКАМЕ МНОГО ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО УРИНА.

# 712
някой може ли да ми даде тел. номер на хотелската част в токуда?

# 713
мами, днес чаках малкия да пишка и да дам урина за изследване. пишка около 40-50мл и то от долу дори не пишка през канала отгоре през главичката. докато спеше свалих памперса и огледах пишока ,от долната страна къдете е рязано има червено и седи като дупчица, точно между тестисите и пениса и има един  малък конец, който не е паднал.
КАЖЕТЕ СИ МНЕНИЕТО ТОВА ФИСТУЛА ЛИ Е, МОЖЕ ЛИ ДА ЗАРАСНЕ ЩОМ НЕ Е ПАДНАЛ КОНЕЦА, ЗАЩО НА ПОЧТИ 2 МЕСЕЦА ОПЕРАЦИЯ ОЩЕ НЕ СА ПАДНАЛИ ВСИЧКИ КОНЦИ И НЕ ПИКАЕ ВСЕКИ ПЪТ ОТ ГОРЕ В РЕДКИ СЛУЧАЙ КОГАТО ПИШКАМЕ МНОГО ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО УРИНА.
редно е да си пикае от новия канал. При нас Михаил си Пишкаше още от самото начало от новоизграденото каналче, фистула не се появи , Ако питаш мен, се обади на Такова, и заведи детето да го види. За конците, при нас също имаше кончета доста дълго време.

# 714
някой може ли да ми даде тел. номер на хотелската част в токуда?
0882 642 287, аз днес звънях на този номер

# 715
  • Варна
Уфффф аз уж всичко изчетох и по двете теми обаче сега като ми е на главата съм много шашната....... Пресвръзката естествено отново е отворена и чурката отдоло синя, и ....... Все едно ранички кожата все едно пада едно такова..... Подутото го оставямна страни..... Това нормално ли е? 7 дни са минали само от операцията но в началотонямаше такива ранички днес ги забелязах.....

# 716
ние имаме записан час за 29 този месец тогава ще и обясня подробно всичко и ще видиме кво ще каже , но вече се готвя за най-лошото Sad пък и тя няма да е в БГ и май ще търсиме помощ другаде извън страната, оффффф дано всичко да е наред и да си зарасне , все се надявам че щом има още конци не е зараснало и ще се оправи като зарасне и ще си пишка отгоре.

мила, не се притеснявай нормално е да е подуто и посиняло и на нас ни беше ката по4на да спада след 7 ден и на 10 вече нямаше синина остана подуто малко, но и това се оправи. за тези ранички незнам немога да ти кажа нищо.сложи лепенки и залепи превръската да не се вижда пишлето му

# 717
  • Варна
Ние имаме гной на кожичката под главичката. Днес звъняхме на Такова и тя каза че е нормално, но на мен не ми се вижда много нормално.

# 718
  • Варна
Мами, мъжа ми звънна на д-р Такова след като цял ден немога да си намеря място с тази гной, и вече исках да го водя в спешното след цял час рев и блъскане и тя леко изнервена му е заявила, че няма да е първото нито последното дете с инфекция и няма как по телефона да ни каже какво да правим можело само да му сменим пак превръзката и да го почистим с кислородна вода. Нямало нищо фатално и да изчакаме до утре когато ще ни махат катетъра...... да всеки има право на личен живот съгласна съм, но тя е лекар и мисля, че няма нищо нередно в това, че се притесняваме за детето си и съм звъннала.

# 719
  • Варна
И така, в петък махнака катетъра на малкия човек. Това което виждах като раничка а в последствие се появи и гной, д-р Такова каза че е от парен ли, горещ ли, незнам си там какъв нож и ни изписа едно кремче да го мажем, но резултата до момента е нулев. Снощи го изкъпахме малкия човек и като започнах да го обличам се изпишка и ..... Каналчето си ми е там, където си беше и преди да влезем в болницата (от долната страна на главичката). Интересното е че в петък като махаше катетъра малкия изпишка няколко капки от върха на главичката, а снощи струята си беше силна, но и капка не излезе от главичката. На 12 сме на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт