Хипоспадия - тема 2

• 78 120
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • Лудогорието
Ние му правехме превръзка веднъж дневно, като в болницата-залепяхме с текстилна лепенка. Обувахме къси гащета вместо слипове, за да му е по-широко. През последните дни не залепяхме, а обувахме боксерки и превръзката си оставаше на място.
Момичета, днес се върнаха моите хора от София. Махнаха цистофикса, чурката изглеждала добре според д-р Такова. След Нова година сме пак на преглед и тогава окончателно ще кажем дали всичко е свършило. Накарах героя да се изпишка пред мен и видях да се образува една капка на мястото на фистулите.  Sad Дали има вероятност да изчезне постепенно? Има още кончета да падат...

# 286
  • Добрич
Здравейте! Някой може ли да каже сумата която изплащат ТЕЛК за 51%? Нас ни одобриха за 1 година!

# 287
  • Варна
51% от минималната раб.заплата (310лв в момента) + двойни децки (70лв.)

# 288
  • Добрич
milenskidv благодаря!

# 289
С увеличението от 28 лв. някъде около 300 лв. са. Имаш право и на интеграционни.

# 290
  • Добрич
MuJIuHka а какви са тези интеграционни? Аз някъде из форума бях чела че е около240 лв., но незнам за какъв процент е ставало на въпрос.

# 291
В социалното се подават документи за тях. Те са около 19-20 лв.

# 292
Здравейте и от нас! Моля майките, които са водили децата си на балнеолечение и рехабилитация-да пишат какви документи са необходими.Питам,защото ние сме с телк-50% с чужда помощ и скоро ни изтича телк-а и ми се иска да заведа малкия на почивка. Нали после социалните осребрявали ф-рите,т.е полагала се някаква сума на детето и на придружителя.

# 293
  • Лудогорието
Днес става един месец от операцията. Резултат-една фистула  Sad Още като махнахме цистофикса видях, че капе. Започнах да притискам с пръст на всяко пишкане с надеждата да се затвори, но уви... Днес пуснах да видя- станало е малка струя  Tired  Обаждахме се на Такова и тя каза, че е прекалено рано за да каже каквото и да било. Ще ходим при нея след Нова година. Вътрешните конци се разграждали за месец-месец и половина. А за дребуса каза, че ги разграждал бавно... Още го държа на всяко пишкане и ще го правя до края на месеца-после ще го пусна на градина. Лошото е, че това беше последния опит за затваряне на фистула по този начин. Следващата стъпка е присаждане на кожа.  Sad Ако някой е минал по този път, пишете как е...

# 294
Искрено съжалявам за фистулата, но се надявам да се затвори. Иняче аз съм гледала видео с операция, но на мъж. Изрязаха му кожа зад ухото и от вътрешната страна на горната устна.

# 295
Някой от вас последно бил ли е за операция за изграждане на канал? Колко струва операцията, колко дена е престоя? Искам да се обадя на Такова, но не помня дали имаше определени дни за това  newsm78 Вие на мобилния телефон ли ѝ се обаждате?
Сега прочетох това в сайта
"Придружител в болницата
В случай, че се нуждаете от постоянен придружител, можете да поискате Ваш близък да бъде с Вас по време на престоя в болницата.
В отделението по педиатрия всяка майка може да бъде ежедневно близо до детето си. Тя се настанява на допълнително легло в стаята - цената на ден за придружител е 15,00 лв."
Това важи ли и за нас?

# 296
  • Добрич
MuJIuHka На моето момче му изграждаха канал и изправяха пишока. Платих единствено 300лв за операцията. В обикновенна стая бях и не съм плащала нищо друго! Ако искаш да си в самостоятелна стая се плаща и 85 лв на вечер. Нашият престой беше 7 дни, понеже сме от далеко и трябваше да останем за превръзка, иначе на 3-я ден щеше да ни пусне и да ходим само за превръзката. По всяко време може да и звъннеш на мобилния, аз за първата консултация звъннах на регистратура да запазя час, но после вече само на нея съм звъняла. Не вдига само ако е на операция. Дори единия път като не успях да се свържа с нея после ме набра тя. Simple Smile

# 297
Днес става един месец от операцията. Резултат-една фистула  Sad Още като махнахме цистофикса видях, че капе. Започнах да притискам с пръст на всяко пишкане с надеждата да се затвори, но уви... Днес пуснах да видя- станало е малка струя  Tired  Обаждахме се на Такова и тя каза, че е прекалено рано за да каже каквото и да било. Ще ходим при нея след Нова година. Вътрешните конци се разграждали за месец-месец и половина. А за дребуса каза, че ги разграждал бавно... Още го държа на всяко пишкане и ще го правя до края на месеца-после ще го пусна на градина. Лошото е, че това беше последния опит за затваряне на фистула по този начин. Следващата стъпка е присаждане на кожа.  Sad Ако някой е минал по този път, пишете как е...

Здравей maimunka07 аз сьм на две седмици от това да оперират момчето ми с присаждане на кожа надявам се сега да мине успешно,ще напиша как е минало като се вьрнеме  Sad,забравих да добавя че вземат кожа от вьтрешната страна на устата..

# 298
  • Лудогорието
DeskataAL вие къде ще оперирате малкия? В Токуда д-р Такова каза, че преди е вземала материал от вътрешната страна на устата, но се е оказало прекалено болезнено за децата. За това започнала да взема материал зад ухото.
 В петък звъняхме на д-р Такова за да й кажем, че още стърчат вътрешни конци (тези, които са като корда) поне на 3 места над кожата. Тя каза да отидем да му ги свали, та моите хора утре ще пътуват до София.
Фистулите станаха две-както преди операцията  Sad Дребуса не може да разгражда конци... И тогава как ще се справим за напред-не мога да си представя  Tired

# 299
нашата операция за фистула мина преди броени дни/от Хасково сме,бяхме в Токуда при Такова с две нощувки и ни пусна не сме махнали катетъра,но искам да попитам,понеже имаме съмнения,че след операцийте детето не чува добре,не реагира на тихи шумове ще се побъркам,дали е възможно след упойките и АБ така да става,а ще запишеме час в ИСУЛ но най рано след 20 дни казаха,ще се побъркам до тогава няма на кого друг да споделя моля ви пишете мнение аз пак ще пиша

Общи условия

Активация на акаунт