Хипоспадия - тема 2

• 78 114
  • 741
  •   1
Отговори
# 300

DeskataAL вие къде ще оперирате малкия? В Токуда д-р Такова каза, че преди е вземала материал от вътрешната страна на устата, но се е оказало прекалено болезнено за децата. За това започнала да взема материал зад ухото.
 В петък звъняхме на д-р Такова за да й кажем, че още стърчат вътрешни конци (тези, които са като корда) поне на 3 места над кожата. Тя каза да отидем да му ги свали, та моите хора утре ще пътуват до София.
Фистулите станаха две-както преди операцията  Дребуса не може да разгражда конци... И тогава как ще се справим за напред-не мога да си представя 

олеее хора уплашихте ме-това втора фистула ли ви е? и няма вече кожа и се реже отдругаде-така ли? ще се побъркам-неможе ли да отрежат от майката или от бащата-малеее ще полудея-аз уж изчетох всичко,ама има ли дечица с втора фистула,които нямат повече кожа за рязане?оххх,горките ние-говоря за всички майки тук

# 301
Имаше една майка, чието дете беше оперирано 7-8 пъти от фистула и около 5тата година на детето всичко приключило. Вече не пише в темата.
Утре ще ни кажат кога ще е и нашата операция. Как е най- добре за детето- да стои 3 дена в болницата и след две седмици да дойдем да махнат катетъра, или да стоим една седмица и да го махнат? Аз много се чудя от къде ще режат кожа за канала, като то няма никаква излишна по пишока?  Thinking
Нека да открият каква е причината за появата н хипоспадията, че да няма вече такъв стрес за децата и родителите  Praynig

Има ли значение какво ще яде и пие детето след операцията? Някой в тази тема беше споменал за някаква киселина, която се съдържа в определени храни и се съмняваше, че тя е причина за появата на фистула  newsm78

# 302
DeskataAL вие къде ще оперирате малкия? В Токуда д-р Такова каза, че преди е вземала материал от вътрешната страна на устата, но се е оказало прекалено болезнено за децата. За това започнала да взема материал зад ухото.
 В петък звъняхме на д-р Такова за да й кажем, че още стърчат вътрешни конци (тези, които са като корда) поне на 3 места над кожата. Тя каза да отидем да му ги свали, та моите хора утре ще пътуват до София.
Фистулите станаха две-както преди операцията  Sad Дребуса не може да разгражда конци... И тогава как ще се справим за напред-не мога да си представя  Tired

Aми maimunka07 аз не живея в бг оперираме го тук в Испания и на мен ми казаха точно обратното лекарите,че още на другия ден учудващо се хранят.Незнам и аз като вас се страхувам много особенно след като миналия пьт не се зарастна кожата а изсьхна и падна.Като мине ще пиша непременно,ако вас ви оперират пьрво пиши ти моля Cry

# 303

Фистулите станаха две-както преди операцията  Дребуса не може да разгражда конци... И тогава как ще се справим за напред-не мога да си представя  

олеее хора уплашихте ме-това втора фистула ли ви е? и няма вече кожа и се реже отдругаде-така ли? ще се побъркам-неможе ли да отрежат от майката или от бащата-малеее ще полудея-аз уж изчетох всичко,ама има ли дечица с втора фистула,които нямат повече кожа за рязане?оххх,горките ние-говоря за всички майки тук

Аз сьщо питах за кожа от мен или мужа ми ,но казаха че пурво се опитва с тяхна..и аз така уж всичко изчетох и като ми се случи това ми доиде като грьм от ясно небе  Sad

# 304
  • Лудогорието
На нас това ни беше 7-ми път в болница изобщо и 3-ти опит за затваряне на фистула  Rolling Eyes Вече нямало материал (достатъчно кожа и тъкани за да зашият добре дупката) и се налага да вземат от друго място.
Утре ще се разбере кога може да се направи тази операция. Някой беше писал, че най-малко трябва да са минали 3 месеца от последната интервенция.
Така се надявах на чудо...  Sad

# 305
На нас това ни беше 7-ми път в болница изобщо и 3-ти опит за затваряне на фистула  Rolling Eyes Вече нямало материал (достатъчно кожа и тъкани за да зашият добре дупката) и се налага да вземат от друго място.
Утре ще се разбере кога може да се направи тази операция. Някой беше писал, че най-малко трябва да са минали 3 месеца от последната интервенция.
Така се надявах на чудо...  Sad

тук не оперират преди да са минали поне 6 месеца ,казват че по рано опасността да се провали отново е много по голяма ..нас ни оперираха юли миналата година и сега ще е ноември повече от година мина

# 306
Deskata AL-Аз сьщо питах за кожа от мен или мужа ми ,но казаха че пурво се опитва с тяхна..и аз така уж всичко изчетох и като ми се случи това ми доиде като грьм от ясно небе  

олеее ужассс, maimunka07 пиши утре какво е казала като махне конците. не е ли по/добре в такъв случай да се изчака,аз се чудя и се мая не е ли по добре детето да стане на 3,4 год....незнам.....говоря за втора фистула..ако има...недай си Боже. аз както споделих по горе имам притеснения относно упойките и развитието...оффф луда съм вече

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 23:52 от desideskata87

# 307
 maimunka07 На нас това ни беше 7-ми път в болница изобщо и 3-ти опит за затваряне на фистула  Вече нямало материал (достатъчно кожа и тъкани за да зашият добре дупката) и се налага да вземат от друго място.
Така се надявах на чудо...  

съжелявам искрено,на колко е детенцето–няма начин да неможе да се вземе от майката или бащата,защо първо се опитвалo с тяхна кожа.....знае ли някой,на нас Такова каза,че минимум 8 месеца трябва да минат,но говоря за от първата до втората интервенция,аз се страхувам,няма ли начин да се изчака повече....незнам

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 23:57 от desideskata87

# 308
  • Лудогорието
Обадиха ми се преди малко- прегледа е минал, махнали са конците. Д-р Такова дала надежди, че фистулите ще се затворят, но да го наблюдаваме 6 месеца, т.е. да се видим отново през април. Сега била освободила тъканите- конците придръпвали и покрай тях изтичала урината. За мен нещата не са добре, но ще го наблюдаваме, какво да правим  Rolling Eyes Все пак там постоянно минава урина и след като има дупка е ясно, че ще тече... Какво ли разбирам аз, нали има лекари за тази работа...  Mr. Green

# 309
Здравейте ,

и моят малък син има хипоспадия. Личната лекарка казва ,че е много лека форма и няма нужда от никакви интервенции.

Ние сме решили да се консултираме със специалист пролетта.Тогава той ще е на 1 год.и 9 месеца казаха ни ,че тогава е най-подходящо.

Сега съм пред дилемата Пирогов или Токуда , но за всеки случай ще направим повече консултации.

# 310
maimunka07 На нас това ни беше 7-ми път в болница изобщо и 3-ти опит за затваряне на фистула  Вече нямало материал (достатъчно кожа и тъкани за да зашият добре дупката) и се налага да вземат от друго място.
Така се надявах на чудо...  

съжелявам искрено,на колко е детенцето–няма начин да неможе да се вземе от майката или бащата,защо първо се опитвалo с тяхна кожа.....знае ли някой,на нас Такова каза,че минимум 8 месеца трябва да минат,но говоря за от първата до втората интервенция,аз се страхувам,няма ли начин да се изчака повече....незнам

защото вероятността организма да отхвърли присадената кожа е много по малка ако от детенцето ,колкото ако е от друг човек...

# 311
  • Лудогорието
petq B ако не беше изкривена чурката на моя син, никога нямаше да го подложа на операция. Нашата хипоспадия беше много лека- едва няколко милиметра от нормалното място. Заради изкривяването в основата, обаче, се започнаха всички мъки. Свалянето на отвора в основата на чурката и последвалите неуспешни опити да се достигне нормалното място... Много го измъчихме, милото  Sad Сега си мисля, че ако не бяха да отрежат излишната кожа при първата оперция, сега щяхме да сме забравили за случая. Можеха да я използват по необходимост, за да изградят новия канал. Истината е, че лекарите се учат на нашите деца. Никога не бях чувала за хипоспадия преди да родя такова момче. Никой от моите познати не беше чувал за това, дори майка ми-тя е мед. сестра с много години опит в хирургията. Станала съм половин лекар...
Мога да те посъветвам наистина да направиш достатъчно консулти за да направиш правилен избор. Аз не ги направих и съжалявам и до ден днешен...
В Пирогов има много специалисти-там ходи цяла България, но е много мизерно и напрегнато. В Токуда е много спокойно както за детето, така и за теб. Това според мен е от голямо значение, а и д-р Такова е голям специалист.

# 312
Благодаря.

Аз лично много странно разбрах ,че има хипоспадия.Прибирайки се след изписването от родилното преглеждах в колата епикризата и прочетох.
Веднага разрових нета и видях ,че чак към годинка трябва да се консултираме.После говорих с една близка лекарка и тя ми каза след година и половина.
Нашата педиатърка каза ,че според нея е незначително и няма нужда от корекция.

надявам се и уролозите и хирурзите да са на това мнение.

# 313
Нас ни викат другата неделя. Понеже ще съм с бебето и майка ми, искам да наемем хотелска стая. Трябва ли да напрявим предварителна резервация?

# 314
Здравейте момичета. В понеделник оперираха моето момче за изграждане на канал. Според думите на д-р Такова, операцията е успешна и канала е изграден до горе. Общо взето е неспокоен, все е пипа и дърпа долу. След 15 ще мяхат тръбичките. Ще следим за фистули. Мен все ме притеснява дали пишката е с нормални размери.

Общи условия

Активация на акаунт