Хипоспадия - тема 2

• 78 040
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Споделете , мили мами, как преживявате самата операция. Имам предвид къде чакате.  Какво правите за да не откачите докато чакате? Кога го взимат?Плаче ли като го вземат за операция? Плашихте ли се от упойката? За мен сякаш упойката ми е най страшна. Оффф , къса ми се сърцето само като си помисля.

# 511
Baz, аз мога да ти кажа как протече разширението на дупчицата от където пикае,предполагам,че изграждането ще е подобно:
Казаха ми след 4 сутринта да не пие и яде,това беше най-големия зор.Сутрин като се събуди пие много вода,огладнява.....Взеха ми го чак 11 за операция,беше кошмарно времето от събуждането до операцията-обикалях коридорите и го успокоявах,постоянно плачеше и искаше вода....и аз с него....рев.
После ни казаха да чакаме пред операционната,а там беше пълно с ревящи майки -ужас!!
После дойде сестра и ми го взе от ръцете и каза да чакам в стаята-беше шок за детето .След 15 мин ми го донесоха заспал.Спа още 15 -20 мин и се събуди замаян,но още 2 часа не трябваше да пие вода,за да не повръща....после пак се унесе и спа около час.Като се събуди му дадох вода,защото не можех да го гледам как ме моли за вода...после приплакваше както пишкаше,но му мина за един ден....
Дано не съм те наплашила,но е по-добре да си подготвена,всъщност ни предстои изграждане на канала и не мога да кажа за себе си,че и аз съм подготвена....за мен беше голям кошмар.....не е работа да ти е болно детето,страшно е!!!
Не мога да си представя какво преживяват майките на деца с по-тежки заболявания.....дано и никога да не ми се случи,ще се съсипя от мъка....

# 512
При нас не беше така.
Двата пъти влязохме първи, може би защото е с тежка хипоспадия и операцията /първата беше към 3 ч. и половина/. Дойде сестра и ми даде сироп, който да го отпусне и успокои. След 10-15 мин. ми казаха, че слизаме. Първия път с леглото слязохме, а втория път го свалих на ръце. Изчаках докато го внесат в операционната.
Чаках горе в стаята. Не ме питайте близо 4 ч. как са минали. Донесоха го отново с леглото, спеше /втория път аз слязох да го взема на ръце/. Казаха ми 2 ч. да не пие и да не яде. Голямо врънкане беше, но той си е такъв.

# 513
Как не сте откачили, не знам.Обаче не мога да разбера, какъв е смисъла първо да разширяват канала, а после да го изграждат. Ами нали после като го изграждат на нова сметка се разбутва всичко. Искам да кажа че , не може ли като го изграждат , да си го направят по широк и толкова. Това ми се вижда двойна работа и безсмислено. Нали после пак там ще бърникат, режат , или каквото там правят..

# 514
Ами те не правят ли с една операция всичко това- изграждане и разширяване? При нас имаше голямо изкривяване на пишока и понеже кожата не е стигнала, изграждането на канала се остави за втората операция. Поне д-р Такова действа така- ако има достатъчно материал/кожа прави всичко с една операция.  Rolling Eyes

# 515
Ами ето виж dani0805, какво пише. Сега разширение и после изграждане. Мисля че назад като четох и при други е така.А пък аз не мога да намеря логиката в това-двойна работа. Един път ще го разбутаме, то тъкмо ще зарасне и айде пак на нова сметка... newsm78

# 516
Baz, зависи от лекаря който оперира. Ако има възможност всичко се прави с една операция, ако не с две и т.н.При моят син операцията беще в  Токуда, при д-р Такова. На един етап изгради канала, изправи изкривяването, и т.н. В Токуда по мои впечатления от преди 2г. не натрупват много деца за операция. Преди нашата операция имаше едно друго детенце което го взеха в 8ч сутринта, с много лека операция. Михаил беше втори в 8.30. Дадоха му някаква премедикация да се замае, и малко след това го свалихме пред операционната,където аз и таткото изчакахме с детето на ръце за да е спокойно. В момента в който изкараха предното бебе,вкараха Михаил, нашият лекар го взе на ръце, опериха д-р Мирчов и д-р Такова в екип. Операцията при нас беше около 2 ч. Ккаво правих в тези мигове - ами беше ми нервно и притеснено, поразходих се, помотах се и времето мина. Извикаха ме пред операционната да съм до детето когато започне да се пробужда. Качиха го в стаята с леглото. Малко след това дойде анестезиоложката и обясни, че детето е добре обезболено, да го следя, да не пие и яде поне 2ч. Михаил спа часове наред. Пробуди се за малко, тогава беше на кърма хапна и спа до към 2 - 3 следобяд. След това вече беше бодър и свеж. Обезболяваха го и на следващият ден. Много много важно е да се пази катетъра. В последно време д-р Такова слага и цистостома. Трябва да се пазят и двата какетъра в тези случаи. Това е няй важната задача през следващите дни и нощи. Най - важното нещо което ще ви кажа е спокойствието на майката е от голяма помощ за бързото възстановяване на детето.

# 517
Здравейте,
Писах няколко пъти до Сърбия, но тъй като не ми отговориха на e-mail, направо им се обадих, където от регистратура (явно) ми записаха телефона и ми казаха, че ще ми се обадят. Но вече трети ден не се обаждат. За който се е свързвал с тях, толкова ли трудно става записването на час при д-р Джинович?

# 518
Да ви кажа така подробно ми отговаряте, че някак си съм по спокойна. Защото то нали човек се страхува най вече от неизвестните работи. Простоооо незаменима информация получих досега. Браво.marychery , на каква възраст бяхте тогава?Като го взеха от ръцете ви разплака ли се? Оф сигурно е болезнено да си спомняте за това , мами... newsm45

# 519
Туй ревящото по горе съм  аз.

# 520
Именно за да са спокойни им дават успокояващо "сиропче" малко преди операцията. Моя ревльо не се разрева като ми го взеха от ръцете.
Колко дена се лежи за фистула и колко се заплаща?

# 521
Да ви кажа така подробно ми отговаряте, че някак си съм по спокойна. Защото то нали човек се страхува най вече от неизвестните работи. Простоооо незаменима информация получих досега. Браво.marychery , на каква възраст бяхте тогава?Като го взеха от ръцете ви разплака ли се? Оф сигурно е болезнено да си спомняте за това , мами... newsm45
Наистина е болезнено да си спомня за това- и на моят син му дадоха някакво сиропче и след около 5-10 мин. се отпусна-полу-заспал, полу-замаян и така го свалих до операционната, откъдето го взеха и около 2 часа притеснения..... после го докараха с леглото и така-плачеше от болка горкото и аз с него, но истинското притеснение почна след това-вглеждане в пишлето-дали има фистула, дали ще се наложи 2-ра операция.... и така 5-6 месеца, докато Такова каза, че няма фистула-ние сме от късметлиите, но мисля, че тази операция сериозно травмира цялото ни семейство, но само не се плаши-всичко минава-трябва да си силна!-и това ще мине, както казват хората. Някои деца след операцията-не плачат, може би по-малките по-лесно преминават през това изпитание,но ние бяхме на 3г. и половина. Но още на другия ден-яхна масата -те са с колелца, почна да щурее и изобщо не се спря на едно място Peace Така, че кураж и късмет ви пожелавам Hug Praynig

# 522
Еййй пак ми бликнаха едни въпроси в главата. Ама ще ме извините че съм така подробна, но много ми помага тази цялата информация.Просто се успокоявам колкото повече научавам. Та значи въпросните фистули как ги оправят?   А това че детенцето ти ,maca-niki2008 е яхнало масата , не подлага ли операцията на риск. В смисъл, че аз си мислех че може би трябва само да лежат и да не се движат...-нещо такова. Нали все предупреждават всички мами ,че трябва да се опази катетъра и операцията. Та за това , де .. си мислех че трябва детето да е в покой. въобще как се опазва всичко това?ами то ако мърда много , или пък бяга, няма ли да стане бела? newsm78

# 523
Еййй пак ми бликнаха едни въпроси в главата. Ама ще ме извините че съм така подробна, но много ми помага тази цялата информация.Просто се успокоявам колкото повече научавам. Та значи въпросните фистули как ги оправят?   А това че детенцето ти ,maca-niki2008 е яхнало масата , не подлага ли операцията на риск. В смисъл, че аз си мислех че може би трябва само да лежат и да не се движат...-нещо такова. Нали все предупреждават всички мами ,че трябва да се опази катетъра и операцията. Та за това , де .. си мислех че трябва детето да е в покой. въобще как се опазва всичко това?ами то ако мърда много , или пък бяга, няма ли да стане бела? newsm78
Спокойно-катетъра е здраво закрепен и трябва да се внимава много да не се увие или извади- но и да се увие-оправяш го и така-ако го следиш непрекъснато-няма проблем.Децата не могат да лежат на легло-още като им светне - стават и хукват, моят е такъв бяс, че изобщо не се спираше, даже един път падна от леглото, а то беше вдигнато по-нависоко и си казах-сега вече край,сигурно ще имаме няколко фистули, но слава богу-нямаме. Така,че не мисли предварително за фистули,дано всичко да е наред и с една операция да се оправите Praynig

# 524
На моят син първи му разшириха дупчицата когато беше на година и 6 месеца.Тъй като е най-леката форма на хипоспадия,доктора каза,че може да не се наложи втора операция и иска да ни види след 1 година.Мина една година и януари тази година бяхме пак,но каза че ще се наложи втора операция: (.
Нашият доктор иска да е навършил 3 години,за да може пишлето да е пораснало достатъчно, при него няма изкривяване.
3 години навършва скоро,но операцията ще е ноември.

Общи условия

Активация на акаунт