Веганството - да споделим опит - 11

• 45 394
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Вери, добре, че помниш като слон. Simple Smile Така е - темата се зачекна преди време. Мисля, че много хора те разбрахме тогава. Но тогава и самата атмосфера беше много нагнетена, мисля, че повечето предпочетоха в един момент да си замълчат, отколкото да наливат масло в огъня. Дори и аз не съм винаги сигурна, дали като напиша нещо ще се възприеме правилно, за тълкуването няма да говорим, че е като Дявола - Библията. Това е нормално, все пак - писмено в интернет, е много различно от комуникация на живо, където има и много невербална информация. По принцип ме отвращава това бизнес приятелство и затова сега си дадох труд да обясня как възприемам тези неща. И не опира само до блогове, независимо на каква тематика. Въпросът е принципен. Давам кратък пример и спирам да разводнявам. Пред около 2-3 години една много добра позната ме кани у тях на "супичка" - редовно се събирахме групата приятели там и аз отидох с намерението да се повеселя с приятели. Но не. Оказа се, че ще е Амуей парти. И аз трябваше с още едно семейство да съм шарана. Не стига, че не ги харесвам тези продукти, които са скъпи боклуци и нищо повече, но и чувството ми за етика някак си изригна. Не си мълчах и критикувах де-що можеше, та и на момичето не му се получиха нещата (после ми беше гузно  Confused). Та такива бизнес приятелства не са за мен и случаят с блогове, които създават неформална комуникация между списващите и четящите, които после неусетно минават в отношения между продаващите и купуващите, някак си по същия начин ме карат да изригвам.

# 271
Тръгнах да пиша, но нещо ме спира...а и нямам време.

Аз разбирам, че въпросът е принципен, но със сигурност на някого му минава през акъла, че е личностно. Wink

Прекрасно знам, че повечето предпочетоха да си замълчат и предпочетоха фейсбук. И много други неща знам, виждам, навързвам.

И да фейсбук е сила (нищо, че във веге групата имало затишие) и не само това.
Само един аспект - много е важно, че дадена страница имала 4 хил лайквания.  newsm78

Иначе персоната с веге козунаците ме пита защо вече не съм активна ли, не пиша ли (не помня точно) в групата, когато реших да се махна преди година. Игнор, нали така и като не ти харесва, се изнасяш? Simple Smile
Друга пък "известна" и пак вихреща се в групата - защо не съм качвала вече снимки на сурови ястия.  Joy
Бисерите са безкрайни; наглостта хорска също.

Какво по-хубаво да изкарваш доходи от хобито си. От важност е не само какво правиш, но и как го правиш.

За писането в интернет - права си, Дао, че после не се знае как ще се възприеме и тълкува.
Но ако не се водим по това:
" всеки преценя по външните признаци и не вижда в дълбочина (не е лесно, че е и времеемко), и ще ставаме все по-повърхностни, това се знае...",
ще можеш прекрасно да разбираш кой какво иска да ти каже дори и в интернет. Wink

Много се чудех какво е Амуей...Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 21:08 от Вери

# 272
  • София
ти остави, ами и лайкове се купуват....

# 273
Как се купуват?  Rolling Eyes
Освен флуудването по n-пъти да се хареса дадена страница....
то явно и затова се драпа да е с хиляди френдове листата ти - да има после да пращаш покани за каквото ти скимне.  Joy

Явно носи някакви дивиденти или пък е нещо тривиално. Wink

# 274
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ти остави, ами и лайкове се купуват....

и фенове се купуват. фирмата, където работех, го практикуваше.. .
мисля, че фейсбук е един надут балон, чак толкова важен не е ......

# 275
  • София
Вери, голямо благодаря!   bouquet

# 276
Ле-ле......пишете тук за разни флудвания и лайкове.  ooooh! Shocked Ама и аз съм една вкаменелост. Няма да се впиша в тоз живот и това е Laughing
все  "надути балони" ........ Crazy

# 277
  • София
Ето обстойно обяснение за правене на сирене без мляко http://www.recipemagician.com/video/tvyrdo-sirene-ot-kashu/ +89 коментара.
Вери, благодаря ти предварително, за всички мои бъдещи въпроси, на които вие вече сте отговорили  Laughing

Усмивка, подрастващите са омагьосани, по цяла нощ не спят, а си лайкват един на друг снимките, което не знам дали е по-малко опасния вариант от пристрастяване към кръвожадни игри. ..
Ако някоя качена снимка във ФБ няма поне 10 лайквания, това причинява душевен смут, търсят се причините , но категорично веднага се сменя с нова, по-предизвикателна и се чакат нови лайквания... това е положението с иначе умни деца, с много добър успех в училище.

# 278

Усмивка, подрастващите са омагьосани, по цяла нощ не спят, а си лайкват един на друг снимките, което не знам дали е по-малко опасния вариант от пристрастяване към кръвожадни игри. ..
Ако някоя качена снимка във ФБ няма поне 10 лайквания, това причинява душевен смут, търсят се причините , но категорично веднага се сменя с нова, по-предизвикателна и се чакат нови лайквания... това е положението с иначе умни деца, с много добър успех в училище.

То няма общо с умността или успеха. На мене ми се струва напълно логична връзката на този проблем с детството и липсата на внимание, грижа, любов и топлина от родителя. Когато ги има тези неща в достатъчно количество, детето расте самоуверено и няма нужда сульо и пульо да му лайква снимката, и да няма нито един лайк - не е драма голяма, докато ако то въобще не е получавало така есенциално нужните му ЛЮБОВ и ВНИМАНИЕ, когато е трябвало, започва подсъзнателно да ги търси под всякакви други форми - одобрение, харесване, при това от напълно непознати. И цял живот страда от недостатъчно внимание...На мене ми е много, много мъчно като гледам това.
P.S. И по лични причини - сестричката ми страда от точно този синдром на недостатъчната, дори никаква обич през детството и сега толкова има нужда действията й да са одобрени и харесвани от всички. А това, откъдето и да го погледнеш, е пагубно, защото е невъзможно, поражда и драматизъм и трагизъм.

# 279
  • София
Щастливата, не съм много съгласна. Това е до характер. Имам много близки наблюдения върху хора с много грижовни, обичливи и гушкащи, подкрепящи, чудесни родители. Имат всичкото внимание на света и пак имат нужда от одобрение. Да не говорим, че независимо колко е силна семейната среда, дори и по-твърдите характери се огъват или най-малкото се поддават на влиянието на средата от приятели и хора на влияние (по време на пубертета особено). По-важното е детето да не губи ориентация кое е реалното и кое не. Затова родителят трябва да е с него не само първите 7 години, но и по-нататък, с разговори, разбиране, приятелско отношение и дори и да се тревожи за нещо сериозно да не позволява детето да разбере, че нещото е голяма драма, защото това ще доведе до капсулиране и шансовете за откровено общуване намаляват.

# 280
Здравейте, момичета! Нова съм във форума и имам да чета много, ама имам въпрос–каква марка кухненски робот ползвате и доволни ли сте? Прочетох темата за роботи, но там само за Филипс се говори основно. Благодаря.

# 281
привет, пак ми трябва помощ.

Дребен беше болен, с Т и кашлица и т.н. не искаше да яде, не го насилвах. сега е гладен, но не иска да яде. хапва 1 лъжица и повече не иска Rolling Eyes
вода пие. давам конопено мляко, пие го със зор. Tired
досега караше на банан (1 на ден), сега и него не иска... чудя се каква да го правя...
отбих го преди месец, няма как да възобновя лактацията, АМ не ми се иска да давам. пробвах днес кисело мляко - размаза го навсякъде, но не го опита...
до сега спеше по цяла нощ, сега се буди, защото е гладен и реве, но не иска да яде, блъска ми ръката. понякога хапва малко банан, ама след 10 мин. пак реве от глад...

natali2, не мога да помогна.
мисля, че е важно да решиш за какво ти трябва точно.

# 282
asyalein
както описваш се замислям, дали е вече напълно оздравяло момченцето ти. Слава Богу, че пие.
Когато човек е здрав, има и апетит.
Пробвай да даваш пасирани до течност храни, с които имате опит.
Ако и тях отказва,  според мен е добре да потърсиш лекар или мнение на специалист.
natali2 , нямам кухненски робот. Имам блендер и пасатор.

# 283
take a smile , днес прояде. ядеше си както преди болестта  Party
пу-пу-пу да не чуе Дяволът, че 1 седмица се изприщих... Whistling

след 2 дена Т и 4 дена кашлица, имам чувството, че "дръпна" назад - не иска да пие от чаша, иска от шише с мек накрайник, не иска храна на парчета, иска пасирана, не иска сам да яде, аз да го храня, не иска да спи сам, иска до мен.
знам, че е нормално,когато е болен да ме залепен за мен, но той беше реално 2 дена зле, после си играеше, пееше, въобще нормално се държеше. освен яденето де  Confused
явно искаше да суче, ама няма как Tired

# 284
asyalein, много се радвам!  Hug браво, нека хапва и закрепва детето! А за навиците- мъничък е още за такива постижения, които си описала. Даже се учудвам, че иначе вече сам се храни, например.  Flutter
А за пиенето от чаша- моят син все още не иска без помощни средства.  Wink А е на 6 и половина. Предпочита със сламка: така , както пиеше и на година и половина.

Общи условия

Активация на акаунт