Веганството - да споделим опит - 11

  • 42 838
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 5 713
Може би зависи как са приготвени/обработени бобовите преди консумация...

# 736
  • София
  • Мнения: 5 193
Някой правил ли си е нахутена или друга майонеза?  Thinking

# 737
  • Мнения: 1 708
Ай, темата навъртяла 50 страници. Днес ще пусна нова. Давайте предложения, ако искате нещо да се добави на първа страница.

kashmir, аз правя соева майонеза и става сполучлива, поне на мен ми допада. Ето рецептата.

# 738
  • София
  • Мнения: 5 193
Благодаря, ще я опитам!   bouquet

# 739
  • София
  • Мнения: 1 402
и аз бих я пробвала соевата майонеза, тежка ли е, колко време може да се съхранява след като се приготви?

# 740
  • Мнения: 1 708
Мисля, че е умерено тежка  Simple Smile, а и зависи с какво се консумира. Аз я слагам като добавка към салата най-често.
Всеки път ми се получава различно. Ако завиша количеството на млякото, става по-рядка и не толкова тежка.
За вкуса зависи и каква мазнина се ползва. Първият път я правих с екстра върджин зехтин и много натрапчив горчив вкус имаше.
За трайността - около 4-5 дни в хладилника не съм усетила да се разваля, но и повече не мисля, че е удачно, защото на опаковката на соевото мляко пише да се консумира до 5 дни.
Направете първо малко количество /с 1/2 от продуктите/, за проба.


Нова тема

Последна редакция: ср, 04 сеп 2013, 14:42 от Impatiens

Общи условия

Активация на акаунт