Веганството - да споделим опит - 11

• 44 834
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
asyalein благодаря за идеите , авокадото го бях забравила. Може с него и соева майонеза да си измисля нещо .Мазнините ми идват малко с веганската кухня. Просо не съм се осмелявала да ям , киноата ми идва скъпа, 10 лв. за няма и килограм  Crazy

# 706
  • София
Най-божественият (за мен  Mr. Green) веган сандвич е - препечено хлебче/питка , авокадо (на мястото на маслото), мариновани гъбки, къри и сол. Моля опитай го точно по тази рецепта и ако не ти хареса си подавам оставката.  Laughing Важно уточнение е, че хлябът трябв да е топъл, за да се размаже авокадото.  Heart Eyes Измислих тази рецепта, точно в чуденкда с какво да си правя сандвичи.

Другите ти варианти са маслинена паста, песто, хумос. Експериментирай, ще видиш, че всъщност не си толкова ограничена, колкото ти се струва.  Peace

Заместител на кашкавала аз поне не съм открила. Тофуто ми е гадно.  Rolling Eyes Хубавото е , че в един момент, просто ще ти се отяде кашкавал.  Peace

# 707
Към нещата за мазане мога да добавя /понеже сега е сезонът на чушките/ - смлени печени чушки с някакви ядки /орехи, кашу/, зелени подправки.
Конопеното семе е мазничко и се допълва добре в комбинация с други храни.

След първата ми среща с тофуто, от която не останах очарована, реших да пробвам пак и взех едно тофу, което преди време Щастливата беше похвалила. Наистина ми хареса и сигурно ще опитам и другите видове.
Скрит текст:

# 708
  • София
Конопеното семе мелиш ли го или го слагаш като добавка?  Thinking

# 709
  • София
благодаря за включването с какаовото масло; знам за него и за маслото от шеа; дори в земя на заем има рецепта за домашен крем от двете - направи ми впечатление, че и двете масла трябва да се стоплят на водна баня (слагат се и други работи - етерични масла, восък и т.н.); а мазно ли е? дали няма да цапа дрехите? притеснява ме и че е скъпичко, а ще са необходими количества...

# 710
  • София
Говоря за каковото масло - мазно си е, но обожавам миризмата му. Другият вариант, за да не е на парна баня, можеш да го сложиш на прозореца на слънце.  Mr. Green Какаовото масло не е толкова скъпо, 100гр. са около 7лв, има го в аптеки Ремедиум или други аптеки, които правят мазила.  Peace

# 711
  • София
благодаря, kashmir, имам една ремедиум относително наблизо и ще ги посетя Simple Smile

# 712
kashmir, купувам белено конопено семе. Ако го добавям на салати, не го меля. Но сутрин си слагам в плодовете и чиата, които по принцип меля в чопър - и да, тогава е вече смляно Simple Smile

Dao, нямам представа дали ще цапа. Никога не съм мазала цялото тяло. Само крака и ръце, и то през лятото на морето, когато не се навличам с дрехи Simple Smile
Скъпо е, да. Какаовото попива добре, но маслото от шеа, като че ли е по-тежко.

# 713
  • София
Дао, кажи после колко струва. Аз миналото лято си купувах и имах и за това.  Peace
Импейшънс, мерси!   bouquet

Като сме се разписали да ви попитам -  дайте идея за вскусни смутита от зелении. Нямам никакъв опит с тях и не знам какво да смесвам.  newsm78

# 714
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
за целулита: ползвала съм едно олио на Веледа с екстракт от бреза. много нежен аромат и след 2 намазвания стяга кожата. е зависи колко е целулита де.

иначе масажи - както с мазнини, така и да кажем масаж под душа с кафе. подпомага циркулацията и се разнася.
хранителният режим също трябва да е здравословен, ама в тази тема няма смисъл да го разяснявам това  Mr. Green

kashmir , как мариноваш гъбите?

# 715
  • София
трябва ми точно крем против стрии, не против целулит - разликата е голяма; и то срещу появяването на стрии, а не махането на съществуващи; ще отскоча до ремедиума този уикенд и ще видя какво имат и колко струва; иначе четох за такова на веледа, на мустела, на палмърс и т.н., но за тези, които ги имаше в базата на egw имаше оценки от 5, което вече е в зоната на проблемните (токсични и т.н.), а за други нямаше там инфо, има за марки, които надали някога ще помиришем в европа, та затова реших да се допитам и тук; сега се сетих, че трябва да видя на сайта на бодишоп - по принцип много им харесвам кокосовото, какаовото и маслото от шеа, но не съм сигурна до колко има химия в тях, та да се осведомя за състава им

# 716
  • София
asyalein, а, мариновам.  Laughing Купувам си в бурканчета.  Mr. Green
Dao , ще погледна маслата на бодишоп вкъщи и ще ти кажа. Но имат химии. Наистина най-добрия вариант е какаовото масло (натюр).  Heart Eyes

# 717
  • София
kashmir, не се ангажирай, на сайта им пише, ето конкретно за какаовото (трябва по-долу да се цъкне на ingredients):

http://www.thebodyshop.co.uk/bath-body-care/body-butter/cocoa-bu … -body-butter.aspx

"Aqua (Water) (Solvent/Diluent), Glycine soja (Soybean Oil) (Emollient/Skin Conditioner), Theobroma cacao (Cocoa Butter) (Emollient), Butyrospermum parkii (Shea Butter) (Emollient), Glycerin (Humectant), Cyclomethicone (Emollient), Glyceryl Stearate (Emulsifier), PEG-100 Stearate (Surfactant), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Lanolin Alcohol (Stabiliser/Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Parfum (Fragrance), Methylparaben (Preservative), Propylparaben (Preservative), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Benzyl Alcohol (Preservative), Disodium EDTA (Chelating Agent), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Cinnamyl Alcohol (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Caramel (Colour), CI 19140 (Colour)."

има си химии, макар и по-ограничени

иначе в зоя гледам, че има био какаово 50 гр за 9 лв и био от ший 100 гр за 15 лв, и двете са нерафинирани, изкушавам се

# 718
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Dao, извинявам се много, нещо се обърках!!!
срещи стрии по време на бременността използвах само бадемово масло.
мажех се вечер и си масажирах корема, после обличах една стара тениска. тениската после я хвърлих, защото част от бадемото масло остава по нея. нямам нито една стрия, а имах голям корем накрая....

цените ми се виждат високи, ама ти си знаеш. аз ще си поръчвам сега био, нерафинирано от ший, 100мл. за 4Е. студенопресовано е по-скъпо. знам, че нерафинираното от ший има някаква миризма, която е нормална. аз по време на бремеността не можех да търпя никакви миризми.... просто като инфо.

# 719
Мерси за идеите за сандвичи .
За стрии и с зехтин може да се маже , но не знам колко е ефикасно. Има хора по предразположени и такива на които не им излизат и без да се мажат.

Общи условия

Активация на акаунт