Веганството - да споделим опит - 11

  • 44 834
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
  • Мнения: 320
извинявам се Simple Smile ето друг линк http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … -s-dvoen-shokolad

бтв аз не слагам шоколадов чипс, а директно забучвам по едно парче готварски шоколад във всеки мъфин, и така докато се пекат шоколада се разтапя. след това докато го ядеш е с течен шоколадов център ммммм  Embarassed

# 691
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 350
трябва ми за яслата, там сам не може да го избутва...
аз му давам гранолата в кутийка и той си рови вътре и яде, като останат само зрънца и му дават лъжица  Grinning
ГранУла, милички!
Вие как използвате годжи бери_то? Донесох си от България,много ми харесва и си хапвам по няколко плодчета на закуска. В нета не намерих някакви интересни рецепти за употребата му Thinking
Относно конопа, намерих в един магазин пакетиран, но не се реших да си закупя,а и вече бях към края на ваканцията, та нямх време да пробвам на място. Ще отложа за по-нататък  chef

# 692
  • Мнения: 3 743
трябва ми за яслата, там сам не може да го избутва...
аз му давам гранолата в кутийка и той си рови вътре и яде, като останат само зрънца и му дават лъжица  Grinning
ГранУла, милички!


http://fr.termwiki.com/KK:granola  Peace

Всъщност, ако трябва да сме точни на български подобно значение има мюсли, но гранолата е една идея по-американска, т.е. по хрупкава и по-сладка Peace

# 693
  • The point of no return
  • Мнения: 840
аз не виждам смисъл да се замразява нахут от консерва  Thinking

Консервата, в която го купувам е огромна и след като я отворя не мога дълго време да го съхранявам в нея.

# 694
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Консервата, в която го купувам е огромна и след като я отворя не мога дълго време да го съхранявам в нея.

ами тогава го замрази. моите консерви са по 800мл... Simple Smile

казвам гранола, защото я пека. мюслито тук са зърнените, с няколко ядки и малко стафиди. понякога и корнфлейкс. т.е. изглежда и на вкус е по-различно...

# 695
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 350
Консервата, в която го купувам е огромна и след като я отворя не мога дълго време да го съхранявам в нея.

ами тогава го замрази. моите консерви са по 800мл... Simple Smile

казвам гранола, защото я пека. мюслито тук са зърнените, с няколко ядки и малко стафиди. понякога и корнфлейкс. т.е. изглежда и на вкус е по-различно...
"Grano" значи зърно,но "Granula" е точно нещо, което е слепено от раздробени частици. Справка речник Сабатини Колетти. Не обичам да правя граматични поправки, но гранола ще да е някаква побългарена форма на дума от чуждестранен произход.granulare (granu'lare)
 aggettivo
granuloso costituito da grani  composto granulare

# 696
  • Мнения: 1 725
http://en.wikipedia.org/wiki/Granola  Peace
Явно и двете думи си съществуват Simple Smile

# 697
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
но гранола ще да е някаква побългарена форма на дума от чуждестранен произход

ааааа моля, мисля, че американцията са я променили. на български незнам дали се ползва гранола, гранула значи друго на български и затова не бих ползвала в този контекст. Peace

# 698
  • Мнения: 169
Мисля, на български по-скоро се използва названието "хрупкаво мюсли", "гранола" е американската дума.
А да питам и тук има ли някой рецепта за сладко от роза ругоза? Това е вид шипка с по-едри плодове. Навремето една леля на майка ми я отглеждаше и правеше чудно хубаво сладко. Установих, че в Германия навсякъде е пълно с храстове с огромни плодове, които в момента зреят. И ми се ще да си набера и направя малко сладко, но пусто не записах рецептата, а жената вече не е жива.

# 699
  • Мнения: 9 992
От шипки сестра ми мармалад прави , много хубав става. Ако те интересува ще и искам рецептата.

Момичета от скоро съм свела млечните до почти никакви в менюто си . Трудно ми е най-вече с храната " на крак " , какво да си купувам и сандвичи от какво да си приготвям . Също сякаш калориите ми идват малко  и има ли растителен заместител кашкавала , че май ми липсва.

# 700
  • София
  • Мнения: 1 417
adelinda, мисля, че другите момичета ще са ти по-полезни, но набързо само давам насоки - навън винаги помагат сушени плодове, пресни плодове, ядки, храна от вкъщи (ако ти е удобно да си носиш на работното място); относно растителни кашкавали и сирена - продават тофу (соево сирене), а някои хора си приготвят растителни сирена и кашкавали от бадемово мляко например (за кашкавал процесът най-вероятно ще е по-дълъг)

момичета и аз имам въпрос - чела съм различни теми, но до убедителен отговор не стигам; може ли да споделите за ефективен крем против стрии (да предпазва от появяването им), който да е относително чист от излишни химии

# 701
  • София
  • Мнения: 5 240
Какаово масло.  Peace

# 702
  • Мнения: 1 725
Точно това щях и аз да пиша - какаово масло Simple Smile

Dao, ако държиш да е готов крем не мога да помогна, но имам спомен от един пост тук във форума за момиче, което заличило стари стрии само с какаово масло. Досега рових и не можах да открия темата, но помня, че се мажеше след баня на влажна кожа. Според мен би трябвало и да предпазва от появата им.

Малко хумор от интернет  Grinning
Блендирай и спортувай

# 703
  • Мнения: 9 992
От сушени плодове  се про****квам  и не ги ям когато съм на вън . Лятото не бих яла сушени в изобилието на пресни такива, но от фъстъчки и ябълки не мога да се нахраня. Плодове ям много но те са ми между храненията или за закуска. Храна от вкъщи си нося, говоря за сандвичи , за нещо по оригинално то хляб с лютеница/домати и маслини . Тофу продуктите не ги понасям , не съм ги яла , нямам положителна нагласа към тях . От соевите глупости ползвам само соевата кайма за кюфтета. Прясно мляко си правя от сусам , само кашкавала който съм свикнала са употребявам в огромни количества за сандвичи пици и прочее ми липсва и не знам с какво да заместя задоволително.

# 704
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Вери има една рецепта за веджи сирене за масане - мен ме засища, но е с кисело зеле. аз тук го купувам целогодишно, ама в Бг май няма  Thinking

прави си неща за мазане на основа ядки - сусамов тахан или от други ядки. или смеси кълнове - пшенични, слънчогледови и т.н. пасирай с малко подправки (магданов, копър, листа целина, пресен лук) и си мажи сандвичите.
протеини има в просото, нахута, бобови,амарант и киноа. пробвай от тях да си правиш нещо за мазане. авокадото също е мазно и става за сандвичи.
аз тофу мога да ям без нищо, но не винаги ми се яде. кашкавал не обичам, но ям други жълти сирена, по-скоро като подправка. мога и без тях, но наистина в днешното общество и предлагането по магазините с тях е най-лесно да се прави сандвич.

аз преди на работата си носех готвено и него си ядях, сандвичите не ме засищат.

Общи условия

Активация на акаунт