Веганството - да споделим опит - 11

• 44 866
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте!
Ще ви следя с удоволствие. Използвам случая да се включа и споделя, че конопено семе купувам от био магазините. Продава се съвсем "свободно"  smile3521 Давам и на детето от него.

Но не е легална все още мисля . http://www.konop.bg/article/127/10-prichini-da-legalizirame-kanabisa-vednaga . Има сортове които нямат наркотично действие , но едва ли ако я легализират ще изследват всяко растение от кои е . Макар че аз съм виждала диво растящи растение , огромни .

# 661
За флуора:чела съм, че този в природата е напълно достатъчен.Т.е., този, който нормално се среща в храната, например.Изобщо не е нужно да се добавя във вода, млека, пасти за зъби и подобни. Не купувам пасти за зъби с добавен флуор.

"Флуоридът е йон на флуора, всички органични и неорганични съединения , които съдържат флуор, съдържат и флуорид.
Флуоридът е природен елемент, който влиза в състава на земната кора, затова в минимални количества се съдържа в природната вода.Растенията го поглъщат от водата и почвата и така малко количество има и в нашата храна и вода.
Въпреки, че е природно вещество, флуоридът е токсичен за човека повече от оловото.Инжектирането на 2-5 гр натриев флуорид, който е стандартен компонент в пастите за зъби, е смъртоносна доза.Количеството флуорид в една паста за зъби е достатъчна, за да убие малко дете.

Повече от 30 изследвания на животни показват, че флуоридът е невротоксин, който намалява когнитивните способности-изучаването на езика, речта, мисловната способност и паметта.
Историята на раждането на мита за ползата от флуора е описана в книгата на журналиста и продуцента от ВВС Кристофър Брайсън , "Флуорът-голямата измама".
Флуоридите са отпадъчен материал от производството на метали.Той замърсява околната среда около алуминиевите заводи и застрашава здравето на работещите там.През 1956-68 постъпват искове срещу компании, замърсяващи с флуор.За да се защитят, индустриалците и военните решили да създадат теория, която се основава на реални изследвания и проповядва, че флуорът е полезен.

....следва изброяване на организации и институти, "доказващи" ползата от флуоризацията на водата.
Най-широко разпространените пасти за зъби: Colgate, Blend-a med, Aquafresh, имат най-голямо съдържание на флуор.
Американското фармацевтично министерство регистрира флуорида като миша отрова!
Най-силно влияние съединенията на флуора оказват върху щитовидната жлеза.По данни на учени случаите на заболявания на ЩЖ се увеличават след началото на пропагандата за ползата от флуора.

Под влияние на флуора епифизата на практика може да престане да работи.Флуорът може да разруши костите , зъбите и епифизата, той буквално я бетонира.
В някои страни съединенията на флуора се използват в напитките, хигиенните и хранителните продукти.Най-често използваните съединения са флуоросилициева киселина, натриев флуоросиликат и натриев флуорид.Тези продукти са отпадъци от ядрената, алуминиевата и най-често фосфатната промишленост-производството на торове.
Флуорът не се извежда бързо от организма, натрупва се в костите и зъбите.Може да предизвика разклащането им, да повреди костите и да предизвика флуорозис-чупливи коси, загуба на тегло, анемия, втвърдяване на ставите.
През 80-те години учени открили, че флуоридът стимулира растежа на костите, но предизвиква костни деформации.

Японският лекар Цуцуи доказал, че флуоридите израждат обикновените клетки в ракови.
Д-р Дж. Ямуниянис в книгата си "Флуорът-фактор на стареенето" пише:"Истината е, че флуорирането хронично отравя милиони.....".Той е биохимик, редактор по биохимия в Chemical Abstracts Servise.
ССЗ определи дневната доза за възрастен човек-1,5-4,0 мг/ден."

от книгата "Какво ядем-храна или отрова"

# 662
  • The point of no return
За тахана да споделя, много добре му се отразява замразяването. На нахута на зърна също, но на нахутено пюре с тахан, хм, тук вече не съм сигурна.

Привет, да се запиша и аз в тази темичка с въпрос. Относно замразяването на нахут на зърна, за какъв точно нахут става въпрос - от консерва ли?  bouquet

# 663
Но не е легална все още мисля .
Производството. Като ако се целят огромни количества, се харчи малко повечко ток и вода. Могат да те хванат много лесно.
Продажбата на семе за ядене си е легална.

# 664
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Привет, да се запиша и аз в тази темичка с въпрос. Относно замразяването на нахут на зърна, за какъв точно нахут става въпрос - от консерва ли?  bouquet

аз не виждам смисъл да се замразява нахут от консерва  Thinking
замразявам прясно сварен нахут. купувам го сушен, кисна и варя. понеже се вари дълго време, а нямам тенджера под налягане, сварявам повече и замразявам.

# 665
Но не е легална все още мисля .
Производството. Като ако се целят огромни количества, се харчи малко повечко ток и вода. Могат да те хванат много лесно.
Продажбата на семе за ядене си е легална.

Явно , нали за това казах , че за мен е парадокс или абсурдизъм по точно. От къде се внася, че и био и не био  !?

# 666
# 667

аз не виждам смисъл да се замразява нахут от консерва  Thinking
замразявам прясно сварен нахут. купувам го сушен, кисна и варя. понеже се вари дълго време, а нямам тенджера под налягане, сварявам повече и замразявам.

Peace

# 668
  • София
Krasi, благодаря за информацията. Прочетох и с ужасих, не знам с каква убеденост стоматолозите препоръчват флуора  ooooh!

нахут по принцип несварен съхранявам във фризера, за да не хваща буби, както и всякакви бобени, от които имам по-голямо количество

# 669
някой има ли рецепта за здравословна гранола (без захар)? Дзвер яде от известно време ей така сухо мюсли, зрънце по зрънце и много пада по земята  Rolling Eyes
исках да направя гранола, че да се слепи малко.

пробвах вече една - пасирах няколко сушени сливи с малко вода и омесих с мюслито, но не залепна много. мед не искам да слагам много, да не лепне. други идеи с какво да слепя зрънцата?

# 670
Аз съм правила с меласа.

# 671
някой има ли рецепта за здравословна гранола (без захар)?

Аз правя доста често, слагам белени пресни фурми и кокосово масло, оформям и после в хладилник. Нося и за хапване навън, увивам ги в хартия за печене (държи ги оформени).

# 672
С банан? На 2 ч.ч. овесен ядки, един банан на пюре, после разстилаш и за 30 мин на умерена фурна. Може и за по-малко зависи каква твърдост ти трябва, може да понесе момъка Wink

Аз пробвах оня ден кокосови стърготини с ябълково пюре и за мое учудване почти не се трошеше готовия продукт. Не че има много връзка с горното, ама ей така да споделя и това, докато не съм забравила Joy

# 673
нямам прсни фурми под ръка за купуване, само сушени имам. колко фурми на колко мюсли? и колко време се пече? стои ли после на купчинки? като яде зърно по зърно, яде много бавно и е последен на масата, другите деца вече си играят. искам да е по-компакна маса, да яде малко по-бързо.
меласа не искам да ползвам, пак е захар.

Галче, не потъмнява ли банана, че тъмен не иска да го яде.
кажи за кокосовите стърготини и яб. пюре, моля.

аз намерих рецепта за гранола точно с яб. пюре, ама се сушеше 6-7ч...не е за мен това. незнам мога ли на по-висока Т, за да се втръди.
Дзвер хрупа здраво, така, че не ми пречи твърдостта.

# 674
Аз не пека. Броят фурми зависи от вкуса на детето - колко сладко иска да бъде. Слагам 5-6 фурми за около 5 порции. Забърквам фини овесени ядки, семена и ядки каквито изровя от шкафа, стафиди. Всичките продукти в купа и ги омесвам на ръка за кратко, става нещо като по-твърда лепкава компактна топка, разстилам върху фолио с точилка и нарязвам на квадрати, после в хладилника. Фурмите правят слепването, ако ги пропусна си остава ронлива маса.

Общи условия

Активация на акаунт