Веганството - да споделим опит - 11

• 44 878
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • на острова на мечтите
Според мен, ако съм на гости и отказвам да ям, без да дам обяснение, много вероятно ще обидя домакините. Както и аз бих се засегнала, когато моите гости не ядат. Например, много добре знам, че свекър ми не яде готвен лук, но, когато ми бяха на гости за Великден, за да станат по- сочни мръвките, нарязах лук, но без да го ситня, в смисъл, не исках да прикрия присъствието на въпросният зеленчук. Той почти се обиди, но като видя искреното ми объркване от грешката, мина му , а и аз му пригових набързо нещо друго, та спасих ситуацията  chef
От седми съм си в България Party Не си бях идвала от 4 години. Не мога да и се нардвам. Но най-радостното е, че си закупих разни подправки, за които само четях тук и намирах по нетстраниците. Най-голямата ми радост е годжи бери_то Party Страхотен вкус. Добре, че влязох днес тук в бг мама, за да не забравя да си купя и конопено сем. Беше ми изфирясало от главата. Къде се купува, между впрочем newsm78

# 646
Това конопеното семе , е семето на мари*уанката. Не знам за специализираните магазини дали се продава/не съм засичала/, но със сигурност при някой дилър може да се пробваш. Това нещо защо е забранено да се отглежда , а е разрешено за консумация и то само семената?. Явно някакъв парадокс.

# 647
  • на острова на мечтите
Това конопеното семе , е семето на мари*уанката. Не знам за специализираните магазини дали се продава/не съм засичала/, но със сигурност при някой дилър може да се пробваш. Това нещо защо е забранено да се отглежда , а е разрешено за консумация и то само семената?. Явно някакъв парадокс.
JoyА пък аз се чудех, защо на моят ит.компи, като търся конопено семе ми излиза
мари уана hahaha Викам си, явно италианеца не разбира за какво го питам. Пък то ,грешката си била вярна.Благодаря, няма да търся, да не ме запрат на границата #2gunfire

# 648
Имаше хляб на Бонус с конопено семе , не съм го вземала .Не всеки сорт мари*уанка е забранена, само някои сортове. Едно време се е отглеждал в България конопа за промишлени цели. Продава се в България де : http://biozdrave.bg/product/665/bio-lyushteno-konopeno-seme.html . На мен не ми е идвало на ум да си взема. Но това със сигурност не е растение което може да отглеждате в задния си двор , или на терасата , без да е криминално и да няма опасност да ви арестуват.

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 16:07 от adelinda

# 649
Как конопено семе при някой дилър?  Laughing
Има различни видове канабис...и друг път сме го коментирали.
Яде се семето на този вид:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabis_sativa

# 650
Разрешен ли е за отглеждане в България ?

# 651
Нямам идея.
В Канада е разрешен, но производителите нямат право да продават семена в сурово и цяло състояние.

# 652
Според мен, ако съм на гости и отказвам да ям, без да дам обяснение, много вероятно ще обидя домакините. Както и аз бих се засегнала, когато моите гости не ядат. Например, много добре знам, че свекър ми не яде готвен лук, но, когато ми бяха на гости за Великден, за да станат по- сочни мръвките, нарязах лук, но без да го ситня, в смисъл, не исках да прикрия присъствието на въпросният зеленчук. Той почти се обиди, но като видя искреното ми объркване от грешката, мина му , а и аз му пригових набързо нещо друго, та спасих ситуацията  chef
От седми съм си в България Party Не си бях идвала от 4 години. Не мога да и се нардвам. Но най-радостното е, че си закупих разни подправки, за които само четях тук и намирах по нетстраниците. Най-голямата ми радост е годжи бери_то Party Страхотен вкус. Добре, че влязох днес тук в бг мама, за да не забравя да си купя и конопено сем. Беше ми изфирясало от главата. Къде се купува, между впрочем newsm78

Както казах зависи от ситуацията, но според мен пък е нахално домакините да очакват, че гостите им ще ядат всичко сервирано, особено пък ако не са попитали предварително за вкусовете на гостите  Whistling
Аз от дъщеря си не очаквам да изяде всичко сервирано, какво остава за гости. Все пак трябва да спомена, че съм фен на шведската маса и когато каня гости, обикновено почерпката в такъв вид Peace

Ползваме конопено семе, на децата давам, че даже наскоро и песто правих с него. Не съм усетила да има някакви странични ефекти Crazy

# 653
И аз предпочитам шведска маса. Simple Smile
И все пак има случаи, които не вкусват нищо-нищичко всеки път. Wink

# 654

И все пак има случаи, които не вкусват нищо-нищичко всеки път. Wink
И така да е, не се сърдя Crazy За мен не яденето е най-важно, когато посрещам гости, въпреки че, естествено се радвам, когато почерпката получи одобрение Flutter

# 655
Така е, права си. Simple Smile
Но за мен по принцип и в общия случай.
Като всяко друго нещо и тук има нюанси.

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 01:03 от Вери

# 656
Здравейте!
Ще ви следя с удоволствие. Използвам случая да се включа и споделя, че конопено семе купувам от био магазините. Продава се съвсем "свободно"  smile3521 Давам и на детето от него.

# 657
  • София
момичета, включвам се с въпрос: чели ли сте повече за флуора и използването му като профилактика за здравето на зъбите при децата, влияние върху бременни, малки деца и т.н.; попадала съм на информация как хитлер тровил евреите с флуор и всякакви други смехотворни писаници... интересуват ме научни изследвания с конкретни дози и влиянието им

# 658
Dao, попадала ли си на темата за флуорната профилактика тук във форума? Аз не съм се интересувала задълбочено, но съм чела някои коментари и статии. Ето темата - Измамата, наречена „флуорна профилактика”, а тук - Граждани.eu има още информация.

# 659
  • София
много благодаря, изобщо не съм се сетила да потърся във форума, понеже пиша само в 2 теми по-редовно и нямам този навик

Общи условия

Активация на акаунт