Веганството - да споделим опит - 11

• 44 955
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
за болките в корема - да не би да зависи от тиквичката  newsm78
аз правих със зелените.
но аз и чушки не мога да ям сурови. даже и терм. обработени не винаги ми понасят...
по-скоро е до организъм.

# 526
  • София
да, най-вероятно, аз така не мога да понасям соя и продуктите ѝ, поради тази причина не съм яла и тофу

# 527
  • на острова на мечтите
Хм, странно! Имам предвид болките в корема от тиквички. Възможно ли е да са наторени и поради това да си се почувствала така?
Аз салата от сурови тиквички много харесвам. Не съм правила още, но искам да изчакам да и дойде още малко сезона,за да е от градина, а не от оранжерия.
Вчера си поръчах соево кисело мляко. Никога не съм пробвала. Соевото мляко, което купувам от билковият магазин е на една датска био фирма и много ми харесва, но кисело мляко още не бях взимала. После ще разказвам.
Вчера правих тиквички с картоф и лук на фурна. Тиквичката е от тези дългите, тукашна марка, наричат я "тенеруме"(тенеро ще рече деликатно, нежно). На този вид тиквичка тук се яде всичко- листата, цветовете. Прави се и подправка за паста, или се яде като слата, но се вари преди да се яде.
Приятна вечер!

# 528
Възможно ли е да са наторени и поради това да си се почувствала така?

бяха био.
тиквичката пуска един лепнещ сок, предполагам, че е от него  Thinking
ето такива бяха, незнам как се казва сорта.

# 529
  • София
зукини - точно те са сладички и крехкички (по-малки, не така месести, хрупкави и тъмно зелени) ама пусто като не ти понася... не знам дали съм ви споделяла по-мързеливият и здравословен начин за "пържени" тиквички - режа си ги както ми харесва към момента, нареждам в тава с хартия за печене, осолявам и бутам във фурната на вентилатор, като са изсъхнали добре поръсвам съвсем малко със зехтинче и слагам докато се зачервят - стават с превъзходен вкус, почти нулева мазнина и не е много занимавка; правя по този начин и "пържени" картофи; сетих се за и за една веганска "затворена пица", ама нямам много време за писане, утре - пак

# 530
От недостиг на ценни хранителни вещества може да страдат, както тези, които консумират животински продукти, така и тези, които не ги консумират  Peace
Аз все още съм на мнение, че добавки се пият, когато има показания за това Simple Smile

Капсулите с омега 3 на Абофарма са с масло от сьомга, което ги прави неподходяща добавка за вегани. Доколкото си спомням конопеното семе е добър източник на тези мастни киселини.

# 531
Здравейте!
Вчера "ашладисах" една стара рецепта  - Локумен сладкиш.

Вместо цялата доза захар добавих половин + 4 капки стевия, половината брашно е ръжено. Нямаше как да избягам от киселото мляко. Ето  новия вариант:

1 кофичка кисело мляко
1/2 кофичка захар + 4 - 5 капки стевия
доволно много какао за готвене
1 пълна шепа счукани орехи
по-малко от половин кофичка олио
1 кофичка  ръжено брашно
1 кофичка бяло брашно
1 бакпулвер
Всичко се разбърква ( може и без миксер). Отгоре се поставят парченца плодове според сезона с големината на 1/4 кайсия приблизително. Пече се.

Внимание!
Сладкишът стана малко недопечен отдолу, наложи се да го суша още на ниска температура и вентилатор, така че може да пробвате с препълнени кофички брашно.

Два въпроса в тази връзка:
Имате ли изпробвани рецепти, в които да се ползва само стевия?
Имате ли рецепта за печени сладкиши, в които да няма нито яйца, нито кисело / прясно мляко?

# 532
Правила съм това Брауни.

# 533
Имате ли рецепта за печени сладкиши, в които да няма нито яйца, нито кисело / прясно мляко?[/color]

бананов кекс-можеш да замениш соевото мляко с вода

http://hihonas.blogspot.com/2012/07/blog-post_28.html

кейк с фурми и ябълки
http://hihonas.blogspot.com/2012/02/blog-post_04.html

шоколадов кекс
http://hihonas.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

# 534
Благодаря, момичета!

Веднага си запаметявам линковете!

В Младост 1 има сладкарница "Стевия лукс". Някакви отзиви? http://stevialux.eu/new.php?id=1
Извинявам се, че отивам встрани от темата, защото продукцията им е с мляко и млечни, а сигурно и с яйца. Освен шоколадовата и френската селска торта - според описанието в менюто.

П.П> Сладкиша, който описах в предното мнение, става и с канела вм. какао.

Иска ми се да опитам нещо с карамфил и изсушен лист от индрише. Ще потърся и ще експериментирам пак. Засега ги виждам като аромати в сироп на сиропиран сладкиш.

Последна редакция: пт, 07 юни 2013, 22:25 от white flower

# 535
Имате ли рецепта за печени сладкиши, в които да няма нито яйца, нито кисело / прясно мляко?

Това съм писала преди:

" По Коледа правих ето този сладкиш, но добавих от себе си малини и орехи; и без глазурата.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=51897.0 "

Само че съм правила какви ли не вариации стази рецепта.
Главното е, че не ползвам бяло брашно, бяла захар и толкова много от нея както е в линка. Мисля, че имаше и бая мазнина, която намалявам.
Ползвала съм и безглутенови брашна - от ориз и тапиока. Но ако са само те, става ронливо. Затова към смеската добавям и пълнозърнесто. Ето по-подробно:
http://www.recipemagician.com/forum/index.php/topic,64.msg8391.html#msg8391

# 536
  • в света на неограничените измерения
Много приятно ми стана как разсъждава това детенце  Peace
Има надежда!

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 08 юни 2013, 14:36 от vanvel

# 537
  • София
миличка душица, разчувствах се

# 538
Вери, супер рецепта изглежда. От любимите ми - с много варианти и лесни!

А това детенце си го гледам от време на време за зареждане на батериите и  морална подкрепа. Simple Smile

bouquet

# 539

Имате ли изпробвани рецепти, в които да се ползва само стевия?

аз вкъщи имам само стевия и мед за подслаждане. когато правя сладкиш, слагам стевия на вкус, после увеличавам и брашното, иначе пропорциите не отговарят. ама нямам изпробвана рецепта, действам по усет.
често правя мъфини с каквото имам под ръка, гледам сместта да е гъста и те винаги стават  Mr. Green

най-накрая изгледах видеото - много бавно ми се зарежда!!!
детето е разкошно!!!! надявам се все повече деца да разсъждават така!!!

Последна редакция: сб, 08 юни 2013, 23:32 от asyalein

Общи условия

Активация на акаунт