Веганството - да споделим опит - 11

• 44 941
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ето я моята любима рецепта, даже си спестявам бакпулвера и импровизирам със сушените плодове http://www.kulinarno-joana.com/2010/11/apple-quince-dessert-with … ts-and-hazelnuts/
  chef  chef
 Hug Hug Hug
Момичета, да ви питам-понеже имаме много череши - обрахме дървото на вилата-направихме много сладко и сок и сега се чудя в какъв вид още могат да се съхранят черешите (без компот). Някой сушил ли е от вас, или пък дали е замразявал да сподели Hug Hug Hug
И още едно въпросче - има и бакла много, скоро и на нея й идва реда - как се приготвя newsm78
Мале и друго се сетих -и хрян има-извадих едно коренче, настъргах го и му сложих оцет-така го прибрах в бурканче-поне това ми попадна като начин на съхранение. Моля ви да споделите вие как консумирате хряна?
Благодаря ви и съжалявам за многото питанки Embarassed

# 541
Ако сушите череши то задължително трябва да се махнат костилките
С друго не мога да помогна:))))))

# 542
  • на острова на мечтите
Хм, не ми се зарежда това видео Thinking Разкажете,моля!
Аз почти не правя печени сладкиши,ама вероятно защото в къщи няма малки дечица, освен мъжо, който малко се вдетинява Mr. Green Често обаче правя сладки сурови топки. Рецептата ми попдана от форума на Мег земяназаем, споделена от един момък ,не помня точно името, но той ги беше нарекъл "тахомети", и по някакъв начин названието беше свързано с името, май Тишо беше. Но всъщност няма  значение. Ето и рецептата, става за около20 минути, без да смятам престоят в хладилника, който понякога прескачам, изяждаме ги веднага Mr. Green
Необходими са ви :орехи, шам фъстък, бядеми, нарязани фурми, може и стафиди,суров тахан, кокосово масло или кок. стърготини, лъжица мед, какао неподсладено, по желание смляни семена от лен. Аз счуквам ядките в дървен хаван. Понякога ги меля, но със счукани ядки стават по-хрупкави. После обърквам всичко, оформям топки, овалвам в какао,нареждам върху постлана с домакинска хартия  тавичка и оставям да престоят в хладилник. Сега, за мерки в рецептата,аз правя по половин чаена чаша на продукт. Медът не трябва да е много,за да не се разлеят.
Ако сушите череши то задължително трябва да се махнат костилките
С друго не мога да помогна:))))))
Точно така. Махни костилките Моник, както те е посъветвала галина. Пак така без костилки можеш и да ги замразиш във фризера! А ако искаш прати малко и насма.

# 543
danilu, пробвай тук, с бг субтитри е http://www.vbox7.com/play:2c896a7d6f.
Ако не стане, потърси видеото в гугъл - Защо Luiz Antonio не иска да яде октопод? или why he doesn't eat octopus. От youtube видеото е свалено вече, така че провери там, където ще успееш да го заредиш.

# 544
  • София
Много приятно ми стана как разсъждава това детенце  Peace
Има надежда!

Скрит текст:

Разплаках се... като майката.

Vanvel, би ли дала линк към сайта, където си го намерила - искам да го споделя. Simple Smile

# 545
  • в света на неограничените измерения
Vanvel, би ли дала линк към сайта, където си го намерила - искам да го споделя. Simple Smile

Пепеляши, виж по-горе Impatiens  е дала линк.

# 546
  • на острова на мечтите
danilu, пробвай тук, с бг субтитри е http://www.vbox7.com/play:2c896a7d6f.
Ако не стане, потърси видеото в гугъл - Защо Luiz Antonio не иска да яде октопод? или why he doesn't eat octopus. От youtube видеото е свалено вече, така че провери там, където ще успееш да го заредиш.
Благодаря Hug
На мен тук не ми се зарежда vbox, но ще пробвам чрез гуги.
Да ви споделя моята пица за тази вечер. Всъщност разликата от обикновена пица е, че на мястото на тестото наредих леко попарени патладжани. Оставих да се отцедят за окло 20 мин, после наредих в тавичка намазана обилно със зехтин и поръсена с галета, върху патладжана наредих леко сварени кръгчета картоф, доматчета нарязани на ситно, каппери. Нкаря наръсих с пресен минибосилек(листенцата му са мънички),имам го в една саксия, и със смлени орехи.
Забравих да снимам, но утре ще се постна и снимка!
Чао!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 547
Моля за точен линк на клипчето,защото ми излиза на копи стр. на темата.А детето е уникално  Cry.Никога не съм виждала така да разсъждава малко дете.

# 548
Линка, който съм дала по-горе не се ли зарежда? Видеото във Vbox се гледа без проблем, ако си в България.
Не знам защо има толкова трудности с гледането на този клип? Simple Smile
Google 1
Google 2

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 09:23 от Impatiens

# 549
  • София
Благодаря ви за отговорите Hug Hug
Почти същия разговор като на клипчето го водихме с малкия за една риба-побърка ме-ама къде й е главата, кой я е махнал, защо я е махнал, защо тази с главата не се яде и плува, а тази без главата се яде.........
Месо досега не е опитвал никога и никой не е в състояние да го накара - в детската се виждат в чудо с него (на 4,6 е вече) Wink
Хубав и много усмихнат ден Heart Eyes Heart Eyes

# 550
череши - Някой сушил ли е от вас, или пък дали е замразявал да сподели Hug Hug Hug
И още едно въпросче - има и бакла много, скоро и на нея й идва реда - как се приготвя newsm78
Мале и друго се сетих -и хрян има-извадих едно коренче, настъргах го и му сложих оцет-така го прибрах в бурканче-поне това ми попадна като начин на съхранение. Моля ви да споделите вие как консумирате хряна?
Череши - сушила съм.
Бакла - като зеления боб
Хрян - в сокови комбинации и майонеза, която ние си я правим.

# 551
Линка, който съм дала по-горе не се ли зарежда? Видеото във Vbox се гледа без проблем, ако си в България.
Не знам защо има толкова трудности с гледането на този клип? Simple Smile
Google 1
Google 2
Вече мога да го споделя  newsm10

# 552
  • София
Череши - сушила съм.
Бакла - като зеления боб
Хрян - в сокови комбинации и майонеза, която ние си я правим.
Вери, благодаря ти за отговора, моля те за рецепта за домашната майонеза с хрян, че ми стана интересно Hug
Мисля да пусна черешките (без костилки) в машинката за сушене на плодове, надявам се да се получат добре Laughing

# 553
# 554
  • в света на неограничените измерения
Мисля да пусна черешките (без костилки) в машинката за сушене на плодове, надявам се да се получат добре Laughing

И аз се оказах с много череши тази година. За първи път опитвам да суша в дехидратора. Трябваха  им два дена. Станаха като стафиди.  Мисля да ги добавям при приготвянето на  смути, както и за гарниране на сладолед и кремчета.

Общи условия

Активация на акаунт