Веганството - да споделим опит - 11

• 44 928
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София
И аз се оказах с много череши тази година. За първи път опитвам да суша в дехидратора. Трябваха  им два дена. Станаха като стафиди.  Мисля да ги добавям при приготвянето на  смути, както и за гарниране на сладолед и кремчета.
Лелеееееее, два дена Shocked В инструкцията за времето за сушене на вишните (череши няма написани) пише от 9 до 25 часа #Crazy , явно ще е по-близко до 25 Grinning
Вери, направо ми потекоха лигите, благодаря! Задължително ще пробвам Peace

# 556
Около два дена и аз суших...

# 557
  • на острова на мечтите
Ето я и моята пица с патладжан.
Аз си мисля, че ако имам толкова череши, ще си ги излапам пресни пресни.Е, мисля си го, не ми се е случвало да пробвам, освен , когато бях много малка и за лятната ваканция ни завеждаха на село при баба, където буквално висях по цял ден на дървото с бели череши. Тук не само са скъпи, но и рядко са толкова сладки, колкото ми харесва на мен.
Видях клипчето с малкия. Много ме трогна. Благодаря,че споделихте! Аз често си мисля, че ако рибите можеха да говорят, светът щеше да оглушее от воплите им. Виждали ли сте някога, как се лови риба тон? Ако сте много чувствителни, по-добре да не гледате. Аз така и не успях да видя много от док. филм, изхвърчах навън, докато мъжо не смени канала.  Sick Cry
Приятен ден!

# 558
  • София
О, Данилу, пица в такава малка снимка, моля те, пусни я големичка!

Вери, кремчето от хрян е възпламеняващо апетит и всичко! Моlya napishi mi v lichno saobshtenie meila si, za da ti pisha, ne moga v kontaktnata forma

a sega mi izchezna i kirilicata Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 17:56 от ЗаСлон

# 559
  • на острова на мечтите
Де да можех да ги уголемявам....не само снимките Simple Smile Ами такава е,щото я снимам с мобилния. Аз хич не си падам по фотографирането, та след като последния фотоапарат се спомина, така и не закупихме друг.
 Чуйте какво достигна до ушите ми преди няколко дни:" Ако се храним зле, никакво лекарство не е в състояние да ни излекува изцяло. Ако се храним правилно, няма да имаме нужда от лекарства"
Велико,а! Впечатли ме много фразата,ама поради разни "сбъркани" цифри в ЕНТ_то ми  Grinning не си спомням нито къде я чух, нито кой я изрече Laughing
Много красиво на снимката изглежда хряновката. Кой знае колко ще е пикантна!? Тук не съм срещала обаче. Да знаете кога му е сезонът на хряна, на експедирам сестра ми да ми закупи и като си ходя да си донеса. Аз все я товаря с разни странни задачки, да видим кога ще ме прати на....
Днес съм на нахут. А вие какво зимайсторихте? Споделете, че започвам да се изчерпвам откъм идеи!

# 560
Снимката не е наша. На приятели е.

"Ако се храним зле, никакво лекарство не е в състояние да ни излекува изцяло. Ако се храним правилно, няма да имаме нужда от лекарства"

Това е от ония крилати фрази, на които аз се смея. Тип промиване на мозъка.

# 561
Да, малко пресилено звучи, но има доста истина в него.
Имайки предвид, че повечето днешни болести, приписвани на възрастта, всъщност се дължат на лошото хранене и най-вече на индустриалната храна, не е зле повече хора да "чуят" и да се замислят.

# 562
Привет!
Извинете, ако "откривам топлата вода". Вчера пробвах да си мажа на филия тахан и мед. Чудесно, като халва, но без захар.
Намазвате първо меда ( аз пробвах на пълнозърнеста филийка) и отгоре тахана. Яде се веднага. Продавачът ме предупреди да не ги размесвам предварително.

# 563
Привет!
Извинете, ако "откривам топлата вода". Вчера пробвах да си мажа на филия тахан и мед. Чудесно, като халва, но без захар.
Намазвате първо меда ( аз пробвах на пълнозърнеста филийка) и отгоре тахана. Яде се веднага. Продавачът ме предупреди да не ги размесвам предварително.

На мен това ми е любимата закуска. Винаги имам един буркан с тази смес у дома. Сега ми е любопитно защо не трябва да се смесват предварително. newsm78

# 564
  • Sofia
Аз си ги смесвам предварително и от няколко седмици сутрин на гладно приемам по 1 с.л. Много добре ми действа на стомаха/имах наченки на колит/,а и засища/до обяд не ми се яде нищо/

# 565
  • Варна
и аз това закусвам от два месеца насам , филийка с тахан и мед , поръсени с микс от семена .Честно казано не вярвах , че е възможно , но започнах да предпочитам това пред всякакви шоколади , бисквити , торти и т.н
Иначе аз не съм веган , но пиша тук ,защото искам да се поинформирам.Майка ми и баща ми са вегерарианци от 15 години , не ядат и яйца , но млечни продукти ядат. И аз май по-скоро спадам все още към тяхната категория .От година насам месото започна да ме отвращава ,но не мога да се разделя с млечните продукти сякаш..Като изключим тахана , другата ми любима закуска е кисело мляко с пчелен прашец, ленено семе и фини трици . С какво мога да заменя киселото мляко ?

Последна редакция: сб, 15 юни 2013, 10:47 от Didi_Bidi

# 566
Привет!

На мен това ми е любимата закуска. Винаги имам един буркан с тази смес у дома. Сега ми е любопитно защо не трябва да се смесват предварително. newsm78

Доста бързах и не питах защо. Останах с впечатлението, че се променя вкусът, но може и да не предполагам правилно.

Цитат
С какво мога да заменя киселото мляко ?

С пасирани плодове?  Определено може и с овесени ядки.
Откакто не ям кисело мляко, си правя овесени ядки с гореща вода, стафиди или др. сушен плод/ кокосови стърготини, орехи, по-късно и мед. Ако искам пресен плод, добавам го същшо по-късно, преди консумация.

# 567
  • Sofia
Как съхранявате суровите ядки...Бях купила малко по-голямо количество лешници и кашу и ги държах в порцеланова купа с капак,но вчера открих паяжина и малко червейче.Какво да ги правя,да ги хвърля или да ги измия и леко изсуша във фурната...

# 568
Как съхранявате суровите ядки...Бях купила малко по-голямо количество лешници и кашу и ги държах в порцеланова купа с капак..............
В стъклени буркани, с капак на винт.Не трябва да влиза въздух.

и аз това закусвам от два месеца насам , филийка с тахан и мед , поръсени с микс от семена .Честно казано не вярвах , че е възможно , но започнах да предпочитам това пред всякакви шоколади , бисквити , торти и т.н
Иначе аз не съм веган , но пиша тук ,защото искам да се поинформирам.Майка ми и баща ми са вегерарианци от 15 години , не ядат и яйца , но млечни продукти ядат. И аз май по-скоро спадам все още към тяхната категория .От година насам месото започна да ме отвращава ,но не мога да се разделя с млечните продукти сякаш..Като изключим тахана , другата ми любима закуска е кисело мляко с пчелен прашец, ленено семе и фини трици . С какво мога да заменя киселото мляко ?
Със соево кисело мляко? 
Аз си купувам такова от ББМаркет.Има и обикновено, и с вкус на ванилия.

# 569
Как съхранявате суровите ядки...Бях купила малко по-голямо количество лешници и кашу и ги държах в порцеланова купа с капак..............
В стъклени буркани, с капак на винт.Не трябва да влиза въздух.
Аз и в хладилник ги слагам.

Общи условия

Активация на акаунт