Априлки 2013 - тема 13

• 26 816
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Аз пия и магнерич.
А теб защо искат да те вкарват?

# 76
ох Коледа,много обичам този празник.имам предколедно настроение.с покупките ние сме доста напред,искам до края на януари да приключа и после да чакаме да дойде момента.количка си купихме както и много неща,като оделаца,пеленки,дрешки,хавлийки.следващата покупка ще е комплектите за изписване и шишетата.стерилизитатор и др неща моята приятелка ще ми донесе.януари ще поръчам кошарките и сме готови. Hug

Aз покупките ги карам по списък. Имам един списък от една организация с акушерки, на които работата им е след раждането да посещават майкити в продължение на 8 дни за няколко часа на ден. Та този списък е направен от някой ,който само с новородени работи и има опит какво трябва. Наистина е много основен и няма нищо излишно в него. Акушеркатта,която ще идва при мен след раждането каза,че това е,което ми трябва в началото и от там нататък само ще фалирам и ще купя неща,които не ми трябват. Аз понеже това ще ми е първото бебе и идея нямам си гледам списъка. Най-много да купя някоя дрешка в повече, ако не мога да устоя.  Grinning

Момичета, от личен опит искам да ви обърна внимание да си купите помпа за гърдите от която ще имате нужда в първите дни на раждането. До колкото виждам сте първескини и това е една дребна, но мооого важна подробност, която трябва да имате пред вид.  Wink

# 77
  • София/Варна
alvelina, аз съм с болезнени контракции от края на трети месец. Пиех Диаспорал 300мг по 1 прахче на ден, но се оказа недостатъчно. Сега съм на 2-3 дневно и е малко по-добре.

Лично аз, като консултант по кърмене, а и майка на 2 деца, не мисля, че е на 100% задължително да се купува помпа за кърма.
Ако се започне изцеждане на ръка веднага след раждането, бебето не е разделено от майката и се слага при всяко промъркване на гърда, страшните и ужасяващи запушвания, с които акушерките плашат младите родилки, няма да се случат Simple Smile. Тествано е и работи Simple Smile.
Дори и при секцио може да се започне с изцеждане на ръка още в реанимация.
Закупуван на помпа препоръчваме задължително при преждевременно родени и близнаци. В тези случаи се налага децата да престоят известно време под лекарско наблюдение, сукателните им умения не са много добри заради раждането преди термин и за да се случи кърменето се налага майките да цедя усилено за да им изобилни количества за мъниците.

# 78
alvelina, аз имах преди време леко прерязжаща болка ( но не много силна), която я имаше два , три дена и после отшумяваше.Тогава си мислех да не би да е апандисита. След това започна по-тъпа болка и така пак няколко дена. Като казах на АГ-то и изразих съмненията си да не би да е апандисита  ми каза, че няма страшно, да си пия но-шпа ако пак усетя и магнезий Диаспорал да си пия по едно прахче на ден и така. Сега не съм ги имала тези болки. Може и при теб да е нещо такова, най-вероятно от разтягане ги получаваме тези болки  Rolling Eyes

# 79
Здравейте,ние цял ден нямахне интернет,чак сега дойде-с малката играем в нас,гледаме тв...времето е мъгливо и не сме излизали днес.

# 80
alvelina, аз съм с болезнени контракции от края на трети месец. Пиех Диаспорал 300мг по 1 прахче на ден, но се оказа недостатъчно. Сега съм на 2-3 дневно и е малко по-добре.

Лично аз, като консултант по кърмене, а и майка на 2 деца, не мисля, че е на 100% задължително да се купува помпа за кърма.
Ако се започне изцеждане на ръка веднага след раждането, бебето не е разделено от майката и се слага при всяко промъркване на гърда, страшните и ужасяващи запушвания, с които акушерките плашат младите родилки, няма да се случат Simple Smile. Тествано е и работи Simple Smile.
Дори и при секцио може да се започне с изцеждане на ръка още в реанимация.
Закупуван на помпа препоръчваме задължително при преждевременно родени и близнаци. В тези случаи се налага децата да престоят известно време под лекарско наблюдение, сукателните им умения не са много добри заради раждането преди термин и за да се случи кърменето се налага майките да цедя усилено за да им изобилни количества за мъниците.

Моите уважения, но смятам, че това е доста в сферата на пожеланията, особено ако раждането е в Майчин дом или поне навремето беше, когато аз раждах там.. Връщайки се към естественото ми раждане там и това, как се чувствах след това /имаше усложнения/ да се изцеждам на ръка може би щеше да е пълна инквизиция към тялото ми, да не говорим за неглежирането изобщо на моето съществуване там от акушерския персонал, което разбира се, доведе до сериозни последствия за мен, като дори и използването на помпа впоследствие не попречи на мастопатията, която развих и други усложнения с които се боря и до сега.

Хубаво е, че тук е място, където могат да се чуят различни мнения, в случая "против" и "за" използването на помпа веднага след раждането, като тези които ги четат могат да вземат информирано съгласие по въпроса, а не да разчитат на външна помощ и съдействие.

В крайна сметка лично аз вече съм избрала помпата, която ще е основното нещо, което ще взема в болницата със себе си. Wink

# 81

болезнените контракции не са ли опасни? препоръчаха ли ти да лежиш?

ние вече сме почти готови с украсите. почти всяка година украсяваме на 1 декември и сваляма украсите след 30 януари Simple Smile да постои повечко време

с покупките не смев започнали, имаме да дооправим една стая този месец и след това, януари-февруари, да се поосвободи малко място

а утре, да ви се похваля, заминаваме на 3-дневна почивка до  велинград, подарък от колегите за сватбата Heart Eyes надявам се да е супер, после ще дам отзиви, хотела е 4 звезди, а в стаята има джакузи... а като се приберем ни чака ремонт на последната стая, предпразнично

# 82
Здравейте! Не съм писала отдавна , но ви следа постоянно. Почивам си в къщи!
Миналата седмица бяхме на ФМ близнаците вървят добре по 380гр. са. Едното е момче , а другото е момиче. Дано всичко е наред до края. Измериха ми и шийката , не се смалила.

Количка съм си харесала и много ми помогнаха момичетата от На пазар.

Бебефон,помпа и всички подробности ще купя февруари месец.

Смятам живи здрави бебетата да спят в детската стая с батко си.  

# 83
В крайна сметка, реших да отида до спешния кабинетн на Тина Киркова и без това ми е на две крачки. Реших, че ще отида пеша за да раздвижа малко, по пътя имах чувството, че коремът ми се стегна много и то целия. Прегледа ме лекар, каза, че всичко е съвсем нормално, няма отваряне на шийката, няма скъсяване, коремът му се вижда спокоен и ми каза да увелича магнерича. Това е. Попита ме дали искам да постъпя в болницата, казах, че не искам.

# 84
Здравейте момичета.
Аз да ви се похваля,че успях да изплета първите терлички за моето бебче.
Утре съм на чичо доктор да видим как вървят нещата и евентуално да потвърдят пола.

# 85
здравейте мили мамчета, темата е много празнична и вдъхва добро настроение. santa2  madnoel People Santa Close-mas: Nature Snowman Nature Snowman Искам да ви попитам случайно някой да знае от къде мога да си купя масло на Икаров срещу стрии. Rolling Eyes

# 86
Здравейте и от мен. ))
Ние сме вече в Рибарица, минахме преди това през Гложенския манастир, от 4г. не се бяхме качвали, но нищо не се е променило. ))) Доста хора имаше, не очаквах да е толкова пълно. )
После хапнахме в любимото ни заведение м-у Тетевен и Рибарица - "Воденицата".
Малко по-късно ще ходим на вечеря, че щерката заяви, че вече била гладна, нищо че до 15ч бяхме в ресторанта и ядяхме. ))))
Времето е хубаво за сега, към 8С беше в 15ч. Надявам се утре да не вали, за да може да се разхождаме и да играе на вън. ))

# 87
Днес пак до новият МОл, нали ми е на близо, не ми харесва и това си е.
Бяхме с дребния да купуваме подарък за детски РД, Хиполенда ми хареса.
Сега да ви разкажа малко да се посмеете: разглеждам количките в Хиполенд, и си харесах една /Мусти, не съм наясно с марки и цени/ гледам на коша цена 325 и си казвам, " ех, колко евтино ще се вместя, ще изненадам мъжът ми Wink/ беше много маневрена, удобна, 4 колела, само към цвета имах забележки. После поглеждам има и цена на шасито петстотин и нещо..........и се светнах, че с цените са отделно: шаси, зимен, летен кош, кошче за кола.........погледнах другото шаси седемстотин и нещо+ кош пак 300+ кошчето между 250-300лв. Летният кош обаче нямаше пълно легнало положение, което не ме устройва, а зимен кош за априлско бебе може да бъде излишна инвестиция. Като се калкулират нещата, май харесах от най-скъпите колички в магазина Rolling Eyes..........
Карфура не ми хареса в МОЛа, архитектите и проектантите направо да си късат дипломите, по-неудобно едва ли можеше да го измислят. Слизаш по 2 ескалатора, тясно, забутано.........Билата няма от какво да се притесняват, по-удобно ще се пазарува там. Докато сляза до Карфура, и ме хващат нервите.
 Теглих се вече съм 61кг. 20седмица ; 6кг+..........не искам да ставам повече от 70.00 но да видим как ще се преборя, не ям сладко, не се тъпча........проблемът е, че не се движа много, с тази кола.......голяма мъка с тези кг.

# 88
Здравейте момичета.
Аз да ви се похваля,че успях да изплета първите терлички за моето бебче.
Утре съм на чичо доктор да видим как вървят нещата и евентуално да потвърдят пола.

ще се радвам да покажеш модела на търлъчките Simple Smile успех на прегледа

за килограмите съм +4,5. и аз не се движа много, но за сега май вървя добре, като се има предвид, че не се ограничавам. а пък зимата е кофти с движението - особено ако нямам някаква работа, изобщо не ми се излиза в студа

мирама, весело изкарване, да разказваш после Simple Smile

# 89
  • София/Варна
vvavv, да, опасно е, особено ако предизвиква и скъсяване на шийката на матката. Моята засега е добре, но на бебето не му е много комфортно. Докато се дрогирам с Диаспорал, нещата са наред. И естествено без много шавне от моя страна, което ме депресира.

Cherr-y, съжалявам, за лошият опит, който си имала, но това не е задължителния развой на събитията и не е нужно да плашим останалите девойки. Практиката ми показва, че ако майката е достатъчно информирана и действа адекватно, не се стига до драматични проблеми. За съжаление съветите и мерките в родилните домове не винаги са адекватни, а майките не смятат за нужно да търсят информация за кърменето. Което от своя страна води до травматични преживявания и бърз отказ от хранене на детето с кърма.

Mirama, нека хубавото време бъде с вас Wink

Общи условия

Активация на акаунт