NESCAFE DOLCE GUSTO

• 161 489
  • 782
  •   1
Отговори
# 465
За теб може да не е от значение, но за хора, които обмислят покупка в момента би било хубаво да знаят, че за да са по издръжливи във времето капсулите те са тъпкани с консерванти и подобрители.

Както написах и в предното си мнение въпрос на личен избор!

Нямам впредвид това, а че коментарът е странен с оглед, че обсъждахме кафе машина, а не капсули.  Освен това капсулите са херметически затворени и срокът им на годност съвсем не е толкова дълъг, та да са тъпчат с консерванти и подобрители. Но понеже явно си доста компетентен, би ли ми казал колко е срока на годност на кафето, което не е на капсули, а в пакети или насипно?

# 466
Някъде промоция да сте срещали на капсули,че ми привършват  newsm78

# 467
За теб може да не е от значение, но за хора, които обмислят покупка в момента би било хубаво да знаят, че за да са по издръжливи във времето капсулите те са тъпкани с консерванти и подобрители.

Нямам впредвид това, а че коментарът е странен с оглед, че обсъждахме кафе машина, а не капсули.  Освен това капсулите са херметически затворени и срокът им на годност съвсем не е толкова дълъг, та да са тъпчат с консерванти и подобрители. Но понеже явно си доста компетентен, би ли ми казал колко е срока на годност на кафето, което не е на капсули, а в пакети или насипно?

Пропускаш момента, че кафето на зърна/смляно, насипно или пакетирано е в чист вид, а тези капсули съдържат съставки (за пример мляко), които са с ниска трайност и за да са годни за употреба примерно 1 г. се използват подобрители и консерванти.

Затова на кафето пише най- добър до, а на млякото използвай преди ...

Отделно приготвено кафе от капсули съдържа по голямо количество фуран (токсично, канцерогенно съединение).

# 468
  • София

Нямам впредвид това, а че коментарът е странен с оглед, че обсъждахме кафе машина, а не капсули.  Освен това капсулите са херметически затворени и срокът им на годност съвсем не е толкова дълъг, та да са тъпчат с консерванти и подобрители. Но понеже явно си доста компетентен, би ли ми казал колко е срока на годност на кафето, което не е на капсули, а в пакети или насипно?

Пропускаш момента, че кафето на зърна/смляно, насипно или пакетирано е в чист вид, а тези капсули съдържат съставки (за пример мляко), които са с ниска трайност и за да са годни за употреба примерно 1 г. се използват подобрители и консерванти.

Затова на кафето пише най- добър до, а на млякото използвай преди ...

Отделно приготвено кафе от капсули съдържа по голямо количество фуран (токсично, канцерогенно).

Капсулите, които са с мляко са отделни, с изключение на Макиато. Кафето, което е в капсули е пакетирано веднага след смилане в защитена атмосфера и не съдържа консерванти. Млякото, което се използва е сухо, от типа на адаптираните бебешките млека, които също имат срок на годност, но ги дават на бебенцата.
Кафето е вкусно и ароматно, лесно за използване. Който го притеснява цената, купува някое друго. Какъв е проблема?

# 469
На който не му харесва, да не го пие. Какви бяха тези романи? Нужни ли са въобще  Laughing

# 470
Това изказване за капсулите и аз не го разбрах. Да не кажа, че съм виждала изпеченото кафе как се пълни в чувалите и как се смита с метлата и лопатката. А пък колко време е преседяло  по складовете в това рехаво зебло, преди да отиде да преседи в отворения чувал в магазина, един господ знае.
Не бъркайте прясно изпечено кафе с току-що смляно. Разликата е огромна.

# 471
Е дайте някакви легитимни източници по тези въпроси (съдържание на капсулите Дочле Густо, полезност, вредност), иначе разговорът ми звучи просто като чул-недочул. Simple Smile

# 472
В духа на дискусията, от много време разглеждам кутиите и се мъча да открия къде  е написано съдържанието.  newsm78 Вие някъде успявате ли да го откриете?

# 473
Аз много харесвам кафето и ще продължавам да си го пия Laughing. По принцип се опитваме да се храним здравословно, не пием, не пушим, така, че мисля, че ще преживея да има някой и друг консервант в кафето. А като отчетем и факта, че долче густо пия само през почивните дни/на работа имаме професионална машина, която директно смила кафето и пием лаваца/, мисля, че не е някакъв екзистенциален проблем.
И да, капсулите са сравнително скъпи, когато не са на промоция, но нали не съм дала пари за цигари, алкохол или лекарства Wink
Така, че - въпрос на избор, аз продължавам да го харесвам

# 474
Знаете ли някъде да има промоция на капсулите? Благодаря  Heart Eyes

# 475
  • София
Най-евтини се намират капсулите от магазина на завода на Нестле.Цената им е постоянно 8,32 лв.Само в била когато има промоция -25%  излизат  по-евтини.

# 476
Другата седмица капсулите ще бъдат намалени в Кауфланд Simple Smile

# 477
Vivian, чудесна новина, благодаря

# 478
  • Варна
Да,ще бъдат на 7,79 лв.

# 479
  • Щастлива мама на 3 слънца
Да,ще бъдат на 7,79 лв.

Да взех няколко. Ама ми беше мноог смешно защо и бабите грабиха ... Ама далавера.

Общи условия

Активация на акаунт