Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 104-тa тема

• 191 720
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
Честит първи сняг момичета/момчета/  bouquet

# 46
MG18,благодаря ти,дано ти харесат хапките! Hug

Чудя си със замразени череши дали ще стане, но изобщо не знам дали се продават в БГ и без костилки ли са?
Алфа Бета,ще стане с всякакъв плод,пресен или размразен! Peace
Череши и аз не съм срещала,но  вишни има.
Много ми е драго,че така радушно се е приел десерта у вас! Peace
Друга идея е да се направи на малки тарталетки.
По отношение на масленото тесто и аз не го предпочитам  само от масло,захар и брашно. Peace
Меденките ти с масло ли са или с олио?

Селма,пак ми събра погледа! Crazy
Дитсан,тъкмо като ти прочетох въпроса и си казвам дано го види Пепи! Party

# 47
  • София
Аз имах подобен проблем с меденките, ама го реших като изпекох една голяма тава - стил голяма меденка и после след изпичане изрязах формички, получи се и съм доволна  Wink

# 48
Аз днес направих меденките на Джемма и с тях си стават идеални за изрязване и не се разтичат. мерките са идеални!!

# 49
  • София
Меденките ти с масло ли са или с олио?

С олио са.

Рецептата вече не помня чия е, някаква прехвалена разбира се, изчетох стотици в интернет.

2 яйца
1 ч.ч. захар
1 к.ч. мед
1 ч.ч. олио
1 ч.л. канела и джинджифил
1 ч.л. сода угасена с няколко капки оцет
500 - 600 г. брашно

Като за първи път направих половината доза с 300 г брашно, но определено за да се разточва и да не лепне искаше още брашно.

# 50
като че са меденките на Ванчето Значи, ако са те, тестото е лепнещо и меко. И не се разточва, защото се правят точно топчета като твоите, които се издълбават, пълнят  и слепват  Peace Виж сега ако ти се играе, направи го, да видиш какви пухкави ще станат  Peace
Еликсирче  Wink познаваш.

# 51
  • София
като че са меденките на Ванчето Значи, ако са те, тестото е лепнещо и меко. И не се разточва, защото се правят точно топчета като твоите, които се издълбават, пълнят  и слепват  Peace Виж сега ако ти се играе, направи го, да видиш какви пухкави ще станат  Peace
Еликсирче  Wink познаваш.

Мерси Пепчо, но  Laughing утре като се върна от работа едва ли ще са оцелели, че да ги издълбавам....  Joy

Може би трябваше по-смело да добавя малко брашно и щеше да се разточва, или да го охладя както ми предложи Селма!
Благодаря за съветите момичета, страхотни сте както винаги!

# 52
да, ако искаш да го точиш и изрязваш, първо сложи повечко брашно, а после- задължително в хладилник, да стегне.

# 53
Запис в новата тема с една баница и супа.

# 54
  • забравих си мисълта...
Дами много благодаря...   bouquet

и специални благодарности на Labrex, BiankaD, Lu4a, Eликсир, Bubina, Megansg!  Hug  Heart Eyes   bouquet

Всички вие също сте приготвили неустоими кулинарни изкушения и с удоволствие бих опитала от всичко.  bouquet
То така или иначе през декември диетите са забранени... Wink 

Скрит текст:
А тези, които ме упрекнаха, че за тях няма торта, но моля ви, Дами!!!  Grinning  Embarassed
Labrex, както всички ние знаем, е много добричка  Hug и поиска само едно парченце... така че всичко друго е за вас.  Hug Ако аз я бях разделила, то щеше да е по братски  Embarassed и съвсем щях да объркам нещата. Затова почерпете се. Поводът е прекрасен и добър апетит!   bouquet

И за да не е само спам.

Козунак Raffaello

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 01:26 от Venetta

# 55
   Alfa Beta, сега като виждам рецептата ,подкрепям Пеп-4о.  Peace Тестото си иска повече брашно за разточване ( с това количество олио) . Аз правя моите с 2 пъти по-малко олио и със горе-долу същото количество брашно . Минавам само с охлаждане .

Венетта, от тортата не ми остана ,но бързам да си отчупя от козунака ! Ех че е красив и колко вкусен изглежда!  Heart Eyes

Бианка, прпуснала съм да отбележа твоите торти ! Може и да съм казвала вече, много ми допада стилът ти в украсите ,мнооого!  Hug  bouquet

Еликсир, благодаря !  Simple Smile

# 56
  • Sofia
ЗИЧЕ,
мароканският сладкиш и мен ме заинтригува - има ли си написана рецептичка вече?

Alfa Beta,
и моята рецепта от тефтерите е с 1/2 ч.ч. олио - разточвам без проблеми, както казва и Селма.

# 57
Кюфтета по чирпански

# 58
Здравейте момичета Simple Smile
Идва 6 и направо не знам какво ще сготвя в нас. Имаме си Николайчо в къщи и трябва да приготвя храна за 10 гости. Вие какво мислите да направите освен пълнен шаран за плазника?   Simple Smile

# 59
  • София

Alfa Beta,
и моята рецепта от тефтерите е с 1/2 ч.ч. олио - разточвам без проблеми, както казва и Селма.

Alfa Beta, сега като виждам рецептата ,подкрепям Пеп-4о.  Peace Тестото си иска повече брашно за разточване ( с това количество олио) . Аз правя моите с 2 пъти по-малко олио и със горе-долу същото количество брашно . Минавам само с охлаждане .

Благодаря момичета, ще редуцирам олиото наполовина, явно прехвалената ми рецепта е объркана!

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 11:12 от alpha_beta

Общи условия

Активация на акаунт