Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 104-тa тема

• 191 720
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря момичета, ще редуцирам олиото наполовина, явно прехвалената ми рецепта е объркана!

Добави още малко брашно без да прекаляваш, вместо да намаляш олиото. Направи си го удобно за работа. Ти още в самото начало сама си стигнала до този извод. Ще се точат и изрязват лесно според мен. Нищо не ти пречи да опиташ с още половин доза. Моята рецепта е подобна и съм много доволна. Въпросът е да усетиш тестото. Свикнеш ли веднъж ще ти се струва далеч по-лесно.

А на Венета козунака така ме изкушаваааа...

# 61
воденички с лук, маслини и кашкавал

Вени, в последната чиния е моя, нали  Flutter

Здравейте момичета Simple Smile
Идва 6 и направо не знам какво ще сготвя в нас. Имаме си Николайчо в къщи и трябва да приготвя храна за 10 гости. Вие какво мислите да направите освен пълнен шаран за плазника?   Simple Smile

ето ми рибните предложения за празника  - има рибни салати, предястия.

Alfa Beta,
и моята рецепта от тефтерите е с 1/2 ч.ч. олио - разточвам без проблеми, както казва и Селма.

Alfa Beta, сега като виждам рецептата ,подкрепям Пеп-4о.  Peace Тестото си иска повече брашно за разточване ( с това количество олио) . Аз правя моите с 2 пъти по-малко олио и със горе-долу същото количество брашно . Минавам само с охлаждане .

Благодаря момичета, ще редуцирам олиото наполовина, явно прехвалената ми рецепта е объркана!

Ами пак казвам - ако това е рецептата по която си правила - тя е точна. Точно такова е тестото и се правят топчета, не се точи.

# 62
  • София
Съгласна съм Пепчо, топчетата си станаха, аз явно бях с нагласата да разточвам и да изрязвам фигурки, но като нямам опит и не посмях да добавям брашно. Иначе на вкус са супер!

Не че има малки деца около мен да се радват на елхички и еленчета, но като гледах какви красоти се творят и ми се прииска на мен!  Embarassed

# 63
  • София
Идвам да се похваля с първия ми опит за мъфини по тази рецепта http://vkuhniata.wordpress.com/2010/11/23/nutella-muffins/, вместо десет ми се получиха 6 и на визия са малко неугледни, но пък бяха много лесни за правене и много вкусни след това  Heart Eyes

# 64
alpha_beta, това трябвало да предвидиш, че там не сеточат и да сложиш брашно. Нищо, сега пак, наново и ще имаш елхички и еленчета. Те и големите им се радват. Да не казвам пък една година по Коледа, бях направила за колегите елха ох меденки  (Танита май показа) колко се радваха те.

# 65
  • София
alpha_beta, това трябвало да предвидиш, че там не сеточат и да сложиш брашно. Нищо, сега пак, наново и ще имаш елхички и еленчета. Те и големите им се радват. Да не казвам пък една година по Коледа, бях направила за колегите елха ох меденки  (Танита май показа) колко се радваха те.

Охоооо, подкована съм теоретично и горе долу практично за меденки - 2 -ри рунд!

Добре, че ви има момичета и оказвате компетентна навременна помощ!

Много ми е уютно в тази тема!

Сега отивам да видя и линцер-сладките на Наталина - много се спрягат в коледната тема!

# 66
Алфа Бета,аз правих 2010г. тези меденки,разточваха се добре и ги украсявахме с госпожицата,но ги препекох една идея в повече Embarassed.

Вени,ах, този прелестен козунак.....с кокос сигурно ухае божествено! Hug

# 67
Добро утро с домашни кашлавалки от Бон Апети

# 68
Така като ви чета направо ще ме предизвикате да я пробвам тази рецепта да видя ще стане ли за точене или не. Заинтригувах се дали съм в грешка. Ама дали ще ми остане време...

И веднага да се редактирам:
Карола, може ли малко кашкавалки за мен, ако не е нахално?

# 69
  • София
Алфа Бета,аз правих 2010г. тези меденки,разточваха се добре и ги украсявахме с госпожицата,но ги препекох една идея в повече Embarassed.

Количествата са същите като гледам, но при мен лепнеше много.
Възможно е и други фактори да влияят, големина на яйцата, самото олио колко е течно, консистенция на меда, влажност на брашното и т.н.

# 70
Карола, може ли малко кашкавалки за мен, ако не е нахално?

Може,разбира се... Станаха много и докато са топли са уникални!!

# 71

Може,разбира се... Станаха много и докато са топли са уникални!!

Може ли рецептата?

# 72
  • Пловдив
ЗИЧЕ,
мароканският сладкиш и мен ме заинтригува - има ли си написана рецептичка вече?

Рецептата е като кликнеш на Марокански сладкиш. Peace  bouquet
Винаги поствам вече написани рецепти за да не се пълни темата с питане. Hug

Селма , Меганс и на вас благодаря! Hug Hug

От мен

БРИОШ СЪС ЧУБРИЦА

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 12:08 от ЗИЧЕ

# 73
Бадемови бисквитки , сушени в дехидратора.

Вече съжалявам, че влязох в темата.......     Blush

# 74
alpha_beta, харесвам меденките ти ! Heart Eyes Не знам по каква рецепта ги направи ,но според мен точно такива трябва да се получават . Като курабийки .

За да разточа тестото бих го сложила в хладилник за известно време и после бих го обработила .  Peace

Зиче, заинтригува ме с този Марокански сладкиш ! Не съм опитвала такова нещо (там)  и съм сигурна,че съм пропуснала много !  Grinning

Меганс, благодаря ти ! Винаги имаш по 2 мили думи за всички ! Много е приятно! Много !  Heart Eyes Hug
   С вкусните си дробчета ме подсещаш какво да сготвя утре за домочадието !Страаашно са апетитни!  Crazy

KaRoLa, и твоите меденки са симпатяги !  Grinning
 Весето, сполучливи еклерчета !  thumbsup С масло ли ги правиш или с олио (за тестото питам) ?

С олио  Peace

Общи условия

Активация на акаунт