Парфюмни размисли и страсти - 166

• 42 813
  • 721
  •   1
Отговори
# 180
.... Метнала съм мерак и на Baghari. Peace

Дано не ме линчуваш после:
Заповядай със значително намаление
http://www.parfumneroli.com/parfum/introduction/_robert_piguet_paris/baghari/

Само семпъли мога да си поръчам от тук, нали?

Заслужава ли си поръчката само на семпъли?

# 181
  • Чукарландия

Ааа, видяла съм го това. Wink
Има и още по-изгодни... Peace

Фокси, на твоята кожа не са трайни нито Пиге, нито СЛ?!? Кое е трайно при теб? Ако кажеш, че и Монтал изфирясва бързо, вече ще се катурна. Joy

Само семпъли мога да си поръчам от тук, нали?
Заслужава ли си поръчката само на семпъли?

Самсара, защо само семпъли? Всичко може да се поръчва. 11 евро е доставката до Бг обаче. Дори само семпъли да поръчаш. Peace

# 182
  • Там, където ме обичат

Ааа, видяла съм го това. Wink
Има и още по-изгодни... Peace

Фокси, на твоята кожа не са трайни нито Пиге, нито СЛ?!? Кое е трайно при теб? Ако кажеш, че и Монтал изфирясва бързо, вече ще се катурна. Joy

Еее, не, той е абсолУтен мой фаворит.  Heart Eyes

# 183
  • София
Покрай десетките аромати, които тествах на летището, ето тази
антика

ми хареса, но беше много бързо и някак между другото запознанство. Някакви мнения?
Тази антика  Laughing е излязла 3 години след Angel  Crazy Но да, стилът му предполага да бъде причислен към цветните антики. Аз едно време пеех редовно любовни трели за него, ако не те мързи, пусни една търсачка. Най-общо - силно цветен, плътен, не захаросан, развива се и се променя много, във втората фаза излиза направо буквален аромат на пушек от дърва, тътнещ и глух - такова усещане не съм срещала в никой друг парфюм, обожавам го. Не просто траен, а неизмирисваем. Непременно го пръсни отделно и го проследи внимателно, има го по моловете.

# 184
  • Там, където ме обичат
Покрай десетките аромати, които тествах на летището, ето тази
антика

ми хареса, но беше много бързо и някак между другото запознанство. Някакви мнения?
Тази антика  Laughing е излязла 3 години след Angel  Crazy Но да, стилът му предполага да бъде причислен към цветните антики. Аз едно време пеех редовно любовни трели за него, ако не те мързи, пусни една търсачка. Най-общо - силно цветен, плътен, не захаросан, развива се и се променя много, във втората фаза излиза направо буквален аромат на пушек от дърва, тътнещ и глух - такова усещане не съм срещала в никой друг парфюм, обожавам го. Не просто траен, а неизмирисваем. Непременно го пръсни отделно и го проследи внимателно, има го по моловете.

Имах подозрение и надежда, че може да се включиш.  Hug
Сега палвам джапанките и се изстрелвам към мола.  animal037

# 185
  • Sofia
Поемата е силно цветен, но специфичен с изявената тубероза и кожата.
На мен ми нагарча, идва ми твърде силен и ми е трудно да го нося.
Фокси, ако искаш пробичка да го поносиш, ми пиши!

# 186
  • София
Бягай, Фокси, и после непременно да кажеш какво мислиш  Hug
И не джапанките, щото ще ти влезе сняг между пръстите, ами зимните гуми Simple Smile

# 187
Метнала съм мерак и на Baghari. Peace

Ей, този израз много ми харесва! Като мантра ми е  Laughing Метанала съм мерак Който е филолог може да му направи разбор на магията, ама е сто пъти по добър от всякакви уиш листи, и други по-съвременни, дето ги употребяваме най-често  Heart Eyes Бях го забравила, а съм сигурна, че съм го срещала  Hug

Изчетох си предните страници и да реагирам със закъснение на някои постове  Flutter
Bal d'Afrique наистина носи атмосферата на L'air de temps  Party( Кураж  Heart Eyes) Любов и безгрижие в Латинския квартал, на 20 години, преди 20 години  Laughing и пеперудки в стомаха...мда.
И тоалетното мляко на Bal d'Afrique ме заинтригува ( Марта   bouquet). Случвало ми се е да нося с по-голямо удоволствие тоалетното мляко, отколкото парфюма. Имаше една лятна Ескада, на която не харесах изобщо как ми седи парфюма, а млякото много приятно. С Инсайд Трусарди, пак така.

# 188
  • Чукарландия
Някакви впечатления за Cologne Noire Van Cleef & Arpels? Hug
Бяхте писали, че цялата колекция си заслужава, но за този пише, че е унисекс, да не мъжкарее много? Не си падам по носене на мъжки парфюми. Wink

# 189
Някакви впечатления за Cologne Noire Van Cleef & Arpels? Hug
Бяхте писали, че цялата колекция си заслужава, но за този пише, че е унисекс, да не мъжкарее много? Не си падам по носене на мъжки парфюми. Wink
Зе мен е доста мъжки и не е мой тип.

# 190
А! Бела, вече подозирам, че ми четеш мислите/действията  Grinning Вчера бях с Виза на Пиге и цял ден си примирах от удоволствие, цъках защо толкова отдавна не съм го слагала. Накратко, от доста време парфюм не ми беше носил такова целодневно и пълнокръвно удоволствие. Убедена съм , че ще те Флюбя в аромата (поне скоропостижната придобивка да не е "на сляпо").

Копирам си мнението и за Baghari (с който също се сдобих скоропостижно след пробата):
Днес, най-накрая си гушнах Baghari   И съм толкова щастлива, за което благодаря и на дамата, която ме снабди с него   Как е възможно да някой да създаде толкова уникален алдехиден ориенталец?! Няма такава комбинация просто! Обикновено алдехидите ги свързвам с прохлада, сапунен дух, винтидж излъчване ("ретро" за мен не е удачната дума щом говоря за алдехиди). Стоят ефирно - като тензух. Не зная как по-описателно да се изразя, но това се доближава. Като вдигнете парче чист, бял тензух срещу слънцето и виждате отделните нишки, малките дупчици между тях (не като марля или мрежа, където плетката е просто рехава). Така и с алдехидите - те са парфюмния тензух, под който "прозира" тучна зеленина, промъкват се с променлива интензивност цветя, обира сока на различни цитрусови плодове. Ха, сега си представете този тензух уплътнен. И затоплен. Baghari танцува блус върху кожата ми - ту порцелановата дама Алдехид е на преден план, ту джентълмена Ориентал. Когато и двамата са пред очите ми (да се разбира - на кожата ми) едновременно...Е, тогава се разкрива "уникалността" на Baghari. Красива и топла симбиоза - като добре изтанцуван блус. "Дамата" е свежа и носи аромата на бергамот, портокалов цвят и ветивер, "Джентълмена" ухае на смола, бурбонска ванилия и неоткъснат ирис (цъфналия в градината, чийто аромат все още е силно смесен с мириса на влажна почва). Какъв е този танц?! Какъв е този парфюм?!

Атти  Hug Много благодаря за темата! Май имам какво да кажа по нея, ама сега не ми се пише  (ако ще ме биеш - съсредоточи ударите върху главата  Mr. Green ).

# 191
  • Germany
Белла, твърдо не Naughty
Точно този е типичен, много класен и много мъжки класически одеколон! Нищо женствено няма в него, нищичко, даже и аз не мога да го нося.
Днес сутринта бях с Аметистовата кожа и толкова ме издразни Shocked, че ме накара да влезна в банята и да го изстържа Shocked. Усетих онази тежка и мазна нотка, която друг път не ме е дразнила, но днес едва я понесох. Дано е временно състояние Praynig
Днес посетих и аз магазина на L`Erbolario. Красив, подреден, с учтива и усмихната консултантка, има потенциал, макар че личи, че още не са съвсем в час, но пък компенсират с усмивка и желание за работа.
Пробвах Виолетката, която не е чудо невиждано, усещам я бонбонена, пудрена, с малко по-мазна база, отколкото обичам, но на Атти би допаднал. Бих я оприличила на виолетката на Карон.
Ирисът не е никакъв ирис Crossing Arms. Имах големи очаквания, но нищо красиво при мен не се показа. Ако сте запознати какво значи марципан Варна(захарно тесто, което се приготвя от голямо количество пудра захар, смесено с  глюкоза и няколко капки цитрус за аромат, служи за покритие на торти, оцветено в различни цветове) - ето на това мирише този ирис. Безличен, нетраен, въобще не ми хареса.
http://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Muschio-Bianco-4466.html - много сапун, много нещо ooooh!. Ще се хареса на почитателите на Есенс и Хирис.
Харесах Hedera, чудесно съчетание на горчиви билки, горчив и искрящ цитрус и кората му и меко-горчива нотка на сурови ядки. Зелен, искрящ, красив. Напомня на Нинфео Мио, но не усещам силно изразената смокиня, а по-скоро зелени билки - маточина, босилек, трева.
Определено мъжките аромати ми допаднаха повече, някак си са изпипани повече и си заслужават по-сериозно проучване. Най-много ми хареса http://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Meharees-4462.html. Определям го като унисекс, спокойно бих го носила. Красив, топъл, вълнуващ. Носи аромата на всички онези красиви подправки, които можете да усетите, докато се разхождате на египетския пазар в Истанбул - ванилия, канела, звездовиден анасон, карамфил, пипер, сушени плодове - фурми, ябълки и сливи, смеси за наргиле, уханен тютюн, прясно сварен плодов чай. Усеща се повеят на пустинята, много по-женствен, от колкото в Мароканската пустиня. Напомня ми мъничко на Амбр наргиле без вишните. За съжаление трайността му е гола вода. Не изкара и три часа на кожата ми. Ще го пробвам следващия път на текстил, но пък цената му е такава (39 лв), че няма какво да му придирям. Много красив и уютен. Ще го купя.
Много ми харесаха http://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Felei-4457.html - прекрасен, прекрасен фужер Heart Eyes. Калина, пробвай го задължително!
Ще проуча подробно и http://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Bark-4453.html забележителен дървесен представител, напомня малко на Хиноки, но с някаква сладост в него, някак дървото не е толкова сурово, както и
http://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Mirto-4467.html - много хвойнови иглички, лек лавандулов полъх, типично мъжки, но много изискан.

# 192
На 13 страница се усещам, защо не получавам известия от темата. Embarassed  А то имало нова тема и аз да пропусна. Joy Така е, като си заринат с работа, и парфюмите вече са на заден план, а това никак не звучи добре.
Моите открития за изтичащата година са на Артизан - Крадецът на рози, карамелено-соленият Елиън и.... преоткритият Коромандел. Може би и Ноар де Ноар спада към тази група, но поради напредналата си възраст не мога да се сетя дали го придобих точно тази година или миналата, та инфото да не се счита за много достоверно. Laughing

# 193
  • София
Цитат
Дали има реплики на Ексклузивите на Шанел? Или тях все още не са ги докопали?

Лично и в пълно съзание си купих реплика на Sycomore за 27 лева, за да видя каква е тази работа. На външен вид единствената очевидна разлика е магнитната капачка. На вътрешен - много разводнена версия, мирисът просто се разпада за броени минути. Изпръсках го из стаите. Извод - ясен - ексклузивите само от фирмените магазини.

Ковачева - само тази папрат май я пропуснах, но ще ходя пак за подаръци. Харесах много Мирта и най-много Сандаловото дърво. И според мен мъжкареещите са по-интересни и хубави. Но аз и от   Van Cleef & Arpels харесах само Cologne Noire (троен twisted Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil)

# 194
  • Чукарландия
Докато чакам да се запозная с произведенията на Пиге, си отстрелях Amber Ylang Ylang Estée Lauder. newsm44
Не на сляпо. Познавам го и много го харесвам. Дано не е някаква реплика, че вече много взех да се плаша. Иначе фийдбека на продавача е 100%. Дано да е читав. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт