Парфюмни размисли и страсти - 166

• 42 552
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
Rahät Loukoum е и за мен един супер великолепен парфюм. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Много по-добър от Louve.

# 631
Courage, Idomeneus , благодаря ви Hug Явно ще се примиря с Етро Хелиотроп и това е, след като Louve го няма в бг, а Rahät Loukoum ми се струва още по-невъзможно да открия Rolling Eyes

Pixie сега видях и твоето предложение Hug Звучи интересно, ще го търся за проба Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 23:02 от Ronita

# 632
  • София
Ronita, може би може да го поръчаш от Barneys при добро желание  Wink:

А що се отнася до пробване, мога да помогна!  Peace

# 633
Ронита, и аз на всяка манджа мерудия, но да се изкажа, де... Embarassed Louve е великолепен! Или поне беше, когато го пробвах и разносвах преди 5 години. Куражче, има го в "обикновените" шишета на СЛ, не е ограничен в "камбаните". Louve според мен си прилича с Рахат Лукум и Хелиотроп, но не са взаимно заменяеми. И трите много харесвам, макар Хелиотроп да е от лесно омръзващите. А ако отворя дума и за Loukhоum Parfum de Soir на Keiko Mecheri, съвсем ще оплетем бадемово-вишнево-локумените конци...Ако някой тръгне да ми подарява и ми даде избор между първите три, веднага ще поискам Louve. Заради вишната сред бадемите. И развитието (да, права е Ковачева, разбира се!). И заради уютът на бабина къща, който излъчва. Без да е бабешки, разбира се. Мил парфюм за прегръдки и целувки, без да е сексуално агресивен. Сега като ми го припомнихте, ще взема да го избутам на по-предни позиции в уиш листата, не че това ще ускори придобиването му, де... Sad

Аз взех подаръци от L'Erbolario и не можах да се въздържа от покупка и за себе си - Ambraliquida. С масло за тяло от същата серия. Дървесно-пудрен, леко ретро. Още при предното пробване ,е беше впечатлил много, но сега просто не устоях... Добре, че са евтини.
На кожа пробвах още:
Hedera - много е свеж и ободряващ - много ми прилича на Concentree au Pamplemousse Rose - Hermes, който имам и няма смисъл да притежавам друг подобен, но е хубав, мнго хубав. Зачудих се къде е тамяновата нишка, която усетих при предното пробване. Зелен, но сочен, смокиново-грейпфрутен.
А тоя Dolcelisir наистина прилича на Ambre Narguile и Tobacco Vanille! Определено е бюджетен заместител! И е силен и траен в сравнение с повечето аромати на марката.
Fiore dell'Onda (исках Nostos, но го няма и няма да го има - спрян е) - много приятен акватик, който пробвах заради солта в него. Цветен чай със сол. Е, не е манджа с грозде. Всъщност е приятна изненада за мен. Би бил добър неутрален аромат за моменти на летни ароматни непоносимости.
Tiare - вкусен, но лек и свеж аромат. Като ванилени масленки с малко кокос. Поносим кокос, не изкуствен и досаден. Пудрен и гальовен. Мисля си, че бих си го взела заедно с маслото за коса при следващо посещение в бутика...Много лесно се изкуших...
На блотер пробвах доста неща, за да избера 3 подаръка - 2 дамски и един мъжки. За мъжкия се спрях на Meharees, който наистина действа арабски вдъхновяващо с всичките тия подправки. Но пък са премерени и унисекс - не като прекаляването и лепкавата сладост в Arabie на SL, например. Единият дамски е Fiori chiari (много ми прилича на In Love Again - YSL), а другият - Primaverde (цветно-плодов, нежен, момичешки, усещам праскова, която в началото е сочна, а с улягането на аромата остава само прасковения мъх и пудрена сладост).
Много интересни ми се видяха Felci (мъжки, но бих го носила с удоволствие - странна смесица от горчиви треви и сухо дърво, приятелката ми каза, че й прилича на Fahrenheit , но според мен е по-сух от него, по-праволинеен), Sandalo (моно сандал, много обран и спокоен, унисекс, но не досаден като индийска пръчица), Te Bianco (почти 1:1 с Blanc - S.T. Dupont), а пък белите им цветя са прекрасни моно аромати, не прекалено силни и много нежни - Mimosa, Caprifoglio (орлов нокът), Neroli. Исках да пробвам Acacia, но го нямаше.

# 634
  • Чукарландия
Дали има ментета на Robert Piguet? Thinking

# 635

съмнявам се, поне за БГ  Thinking

# 636
  • Чукарландия

съмнявам се, поне за БГ  Thinking

Гръмнах я, Re! #2gunfire

# 637

да ти е честита  Hug и много да те радва Peace и ти нея  Mr. Green отивам да лягам   bath

# 638
  • Пловдив
Я, примоцията стигнала и до тук Grinning Ан , честит!  bouquet

Даа... Дядо Коледа минава по целия свят  Heart Eyes Hug

# 639
Момичета нахлувам с малко тъп въпрос  Embarassed .От промоцията в ЕЛ взех Черната орхидея на ТФ с идеята да се комбинираме с някоя съфорумка - но май всички са се обзавели вече. Rolling Eyes
Съществения въпрос е този парфюм унисекс ли е или е определено дамски- защото ако го оставя  за половинката / като коледен подарък /  дали ще съм в грешка  Thinking Rolling Eyes ?В някои сайтове пише - че е мъжки - в др. че е унисекс   newsm78 - може аз да  бъркам - но консултантката каза - че е унисекс.На кутията нищо не пише. Thinking
Благодаря   bouquet

# 640
Ronita, може би може да го поръчаш от Barneys при добро желание  Wink:

А що се отнася до пробване, мога да помогна!  Peace

Така като му гледам цената, ще се въздържа Shocked Имам къде-къде по-желани неща като това тук например. Simple Smile

бульовче , мен именно вишните ме притесняват в Louve. Изчетох всички мнения във фрагрантика за него, едни го усещат като марципан, при има други само вишни и нищо друго, при трети преобладават цветята, роза и жасмин, явно наистина е многолик и променящ се аромат и точно по тази причина не бих посмяла да го поръчам него на сляпо, знам ли при мен коя съставка ще изпъкне Rolling Eyes Но ако го намеря в бг с удоволствие бих се запознала с него Simple Smile

# 641
Може ли отзиви за Lovely Sarah Jessica Parker Praynig?

Искам да закупя подарък за приетелка, но не мога да отделя кой знае кави финаси за парфюм и тя обича по-леки, ефирни, свежи аромати - имам някакви спомени за коментари в темта за парфюма, но са ми мъгляви  Confused

# 642
  • Там, където ме обичат
Имам къде-къде по-желани неща като това тук например. Simple Smile

Ronita, Ти ме разби, кога се влюби така бързо.  Peace

А Локуми може да има и на други места  Wink

# 643
Аз още не съм се добрала до пробичка даже, влюбих се по описание така да се каже Embarassed И нали вече ми се сбъднаха другите големи парфюмни мечти, благодарение на теб  bouquet , остана само този дето да не ми дава мира.

Ти вече разноси ли Spiritueuse Double Vanille и Gourmand Coquin-а? Да споделиш впечатления когато можеш Simple Smile

# 644
Искам да попитам,някой да е забелязал в Бюти Зон или Дъглас дали се продава комплект на Clarins с тази тв?
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт