Парфюмни размисли и страсти - 166

• 42 703
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
Много хубава и уютна тема, Атти!  

Нищо не ме впечатли толкова от парфюмите, които излязоха тая година.  Много очакван, но разочарование беше SL Santal Majuscule.

Някои ме накараха да се върна към тях, обаче, пак и пак, за да ги оценя постепенно. От тези е Guerlain Myrrhe et Delires--ако не е супер оригинален, е много елегантен.  Хареса ми (дори повече от този на Герлен) SL Santal Massoia и е единственият, за който може би знаех веднага, че искам.

Последните дни нося все уютни аромати, макар и не нови: Tea for Two (тези ноти на кардамом и джинджифил ми напомнят за любимия ми индийски чай), Ambre Narguile (канелен като за Коледа), и Back to Black (чаша малинова мока).

Имам много желания в момента, но нито едно парфюмно.

# 91
  • виртуално
Много съм се повредила.
Днес вървя в работата в коридора и ми мирише на Womanity, а коридорът е доста дълъг, ... и до края му взе да ми харесва  Blush
За сметка на това в момента всичко Герленско-пудрено ми е дразнещо  ooooh!

# 92
  • Козлодуй

Гложди ме само Iris poudre FM, като имам предвид колко много ми харесва Ferre-то от същия парфюмер... Lunen_sun, дай малко повече подробности, моля. Мисля, че повечето четящи тук биха се зарадвали на едно хубаво описание на този аромат. Благодаря ти   bouquet
Съжалявам,Раче,няма шанс да получиш красиво и цветисто описание от мен.Бих искала,но никак не ми се отдават Hug А и докато се канех да ги сравня паралелно с Ферето,щерката замина и го отнесе...Но го пръсках малко преди да ми дойде Ириса и по спомен да,имат доста общо в базата.Само че трайността и силата са в полза на Frederic Malle Grinning Елегантен и женствен,розово-ирисов(от роза) и пудрен,сух и топъл,не влажен и землист.Не прекалено сладък.Класен.За щастие алдехиди не усещам.Сигурно се повтарям,но повече от това не мога да измъдря Hug

# 93
  • София
Някой, ако познава Eau de Lune Laura Mercier, моля да го опише. Hug

ПП Трайни ли са парфюмите на този бранд? Hug
Не го познавам този, но от тази линия имам Нероли - мнооого траен (но то неролито по принцип си е убийствено траен и най-вече убийствен аромат Simple Smile ) Nuits Enchantees също е прекрасен и доволно траен.

# 94
Напоследък любимото ми занимание е да премествам в скромното си гардеробче във Фрагнатика парфюми от графата "искам" в "имам". Днес трансферирах Англоманията и Будоара на ВУ. Малки радости на фона на вашите съкровища, но ме усмихват. Англоманията хич даже не ми е страшна - очаквах термоядрено чудовище, пък тя взе, че ми/ме хареса Simple Smile. А Будоар е точно толкова хубав, колкото си го представях. Сутринта бях забравила, че ще имам пратка, и се наплесках със Синема. Като си взех пакетчето, естествено, си фъснах и от придобивките, но, странно, около мен никой не припадна, нямаше и демонстративно отваряне на прозорци  Laughing.
Смятам за тази година да се спра с покупките. Но аз и миналата седмица така планирах  Laughing.

# 95
  • на терасата

Гложди ме само Iris poudre FM, като имам предвид колко много ми харесва Ferre-то от същия парфюмер... Lunen_sun, дай малко повече подробности, моля. Мисля, че повечето четящи тук биха се зарадвали на едно хубаво описание на този аромат. Благодаря ти   bouquet
Съжалявам,Раче,няма шанс да получиш красиво и цветисто описание от мен.Бих искала,но никак не ми се отдават Hug А и докато се канех да ги сравня паралелно с Ферето,щерката замина и го отнесе...Но го пръсках малко преди да ми дойде Ириса и по спомен да,имат доста общо в базата.Само че трайността и силата са в полза на Frederic Malle Grinning Елегантен и женствен,розово-ирисов(от роза) и пудрен,сух и топъл,не влажен и землист.Не прекалено сладък.Класен.За щастие алдехиди не усещам.Сигурно се повтарям,но повече от това не мога да измъдря Hug

Благодаря за описанието  Hug Това, че не е землист и че трайността и силата са отлични го запращат мигновено в wish листата. Аз считам Ferre-то за много класен, щом този е по-класен  smile3508 Да видим кога ще го сбъдна Simple Smile

# 96
  • София
.
Защо да чакаш до пролетта,Куражче Wink И сега е прекрасен.Тази нощ бях с него и направо изби рибата Grinning Мойте момчета не спряха да го коментират до сутринта,никой друг мой парфюм не е печелил толкова комплименти.
Bal d'Afrique всъщност беше и последното ми откритие.За голямо мое щастие парфюмната фея,която ме запозна с него,беше така щедра и мила да сподели впоследствие част от своя парфюм с мен Heart Eyes newsm20 Ще имам достатъчно да го понося,но имам силни подозрения,че отливката няма да ми омръзне и ще го искам целия Mr. Green
Мароканската пустиня беше ми стара мечта,тази година я реализирах.Още едно съвпадение Grinning А кой е третия?

Жестоката Гардения е третия .. Two Hearts Този парфюм задължава. Изискан е и иска взаимност. А , напоследък, моята визия е далеч от това. Grinning Някой ден, ще го имам.

Относно Африканския бал. Хубав е  и сега(в момента ползвам Ветивер Тонка, като вид заместител  Heart Eyes , защото ми носи подобно усещане)., но моята асоциация за него е по скоро такава ( нищо ,че едното видео е реклама на друг парфюм, а другото асоциацията на Кайен за първообраза му  Laughing) :

http://www.youtube.com/watch?v=XUf3d6zSJwc
http://www.youtube.com/watch?v=-CdVfKwDyNk&feature=related

# 97
  • София
Някой познава ли парфюма Frank на Frank Govers? Намерих само ужасени отзиви и почетно място в теми за най-омразни парфюми.
Дълго време смятах че една мила съседка, с която си разменяме книги, носи Мис Диор - оригиналния. И то подозирах че е стара партида, още не съвсем обезкостен. Но се оказа че е този Франк. Ами на мен ми се струва един еманципиран, приятно семпъл шипър, доста абстрактен и "парфюмен", с чудна восъчна нотка.
Явно към него има огромни предубеждения, но за мен си е малко откритие.

# 98
  • Бургас
Elie Saab Le Parfum - този го пожелах веднага още като го подуших.  Heart Eyes
  bouquet за феята, която ме запозна с него  Grinning

# 99
  • Козлодуй
Четох,че Ветивер тонка си прилича с Африканския бал.Тествала съм го(първият),но не го помня.Дори да ми е харесал,най-вероятно не ми е бил достатъчно траен,щом не съм луднала и не съм го придобила на мига Grinning Това е и цялостното ми впечатление за Ермесансите.Недостатъчно трайни върху мен.За сметка на това Африканският бал(та дори това да е европейската ни представа за такъв,както четох в нечий коментар Grinning ) го усещам след 24 чАса без подновяване.
А и както вече писах,той ми дава усещането,което търсех в Жестоката гардения,но тя не пожела да ми даде...

# 100
  • Чукарландия
Някой познава ли парфюма Frank на Frank Govers? Намерих само ужасени отзиви и почетно място в теми за най-омразни парфюми.
Дълго време смятах че една мила съседка, с която си разменяме книги, носи Мис Диор - оригиналния. И то подозирах че е стара партида, още не съвсем обезкостен. Но се оказа че е този Франк. Ами на мен ми се струва един еманципиран, приятно семпъл шипър, доста абстрактен и "парфюмен", с чудна восъчна нотка.
Явно към него има огромни предубеждения, но за мен си е малко откритие.

Ползвала съм го мнооого отдавна, но да ме убиеш, не мога да се сетя какъв точно беше мириса му. Но е шипър, да. Изглежда ми е харесвал, щом съм го носела, че и 200 мл-ово шише съм си вземала, а и не беше скъп - приемлива цена за студентка през 90-те. Peace

# 101
  • Козлодуй
Нямам лични впечатления от носене,но за една колежка Франк е signature scent.И според моят нос е шипър.Но върху колежката евтинее(може би прекалява с количеството),а и ми е писнало да я подушвам с едно и също години наред Confused

Куражче,пропуснах за БалъТ Grinning
Подобно усещане за жизнерадостен и светъл аромат имам и аз.И рекламата,и песента са страхотни Peace Но точно в студеното и мрачно време явно имам нужда от нещо подобно Heart Eyes

# 102

Имах го много отдавна, но го помня.  Peace И моят отзив ще е ужасен.  Sad Много, много ретро. И удушлив до безобразие. Така и не можах да го харесам и отиде при една непретенциозна позната.  Wink

# 103
  • Germany
Привет, парфюмни Hug
Вчера пробвах водата на Клое с подобаващо опръскване - харесва ми и вероятно това ще бъде летния ми парфюм за следващата година, но определено това не е неговото време. Навън просто се загуби моментално. Като влезнах на топло разцъфтя просто, показаха се и цитрусите и розата, като отидох на по-топло място най-добре я чувствах. Явно жарко лято е времето на този парфюм.
Вчера се запознах и с http://www.fragrantica.com/perfume/Paloma-Picasso/Tentations-2960.html  ooooh!.
Имах благоразумието да пръсна на блотер, но прибрах блотера в джоба на якето Sick
Толкова да не е мой, че няма накъде повече. Много тежки подправки - кимион, канела, кардамон, смесени с мноооого бели цветя - жасмин, ТУБЕРОЗА! и портокалов цвят, абсолютно съм сигурна, че има и синя слива!, в базата подушвам и животно, и за капак са добавили тамян и смоли ooooh!. Явно не ми допада комбинация от кимион и канела, пък тук е добавена и синя слива за разкош ooooh!. Много е ретро и силно главоболен. Абсолютен представител на 90-те години. Носи ми нещо и от Коко и от Пойзън:thinking:. Единствено sl и Атти виждам с него. Днес си облякох якето и отново го усетих, макар да изхвърлих още вчера ужасната хартийка ooooh!.

# 104
О и аз го харесвам много, но не бих го купила.

Общи условия

Активация на акаунт