Парфюмни размисли и страсти - 166

• 42 668
  • 721
  •   1
Отговори
# 75
А, предпразнична тема. Супер!  Grinning
Тази година нямаше парфюм, за който да мечтая. През годината съм купила два, още през пролетта. Единият от тях се оказа един от най-използваните ми парфюми  – Frangipani by Ormonde Jayne.
Crystal Flowers by Montale го исках много по-отдавна, но така и не съм се пръснала нито веднъж с него. Може и да го подаря в крайна сметка. Не бързам да взема решение.

Парфюмната находка за тази година – това трябва да е The Library Collection Opus V by Amouage
Много ми харесва и ако не беше цената сигурно щях да го купя, въпреки смръщените носове около мен. За сега предизвиква само негативни коментари и малко се притеснявам, когато го разнасям сред хора.

За малко да забравя и за подгласниците - Tubereuse 1 Capricieuse - Histoires de Parfums и Sa Majesté la Rose - Serge Lutens. И двата не очаквах да ги харесам, но точно така стана, за моя изненада.

# 76
  • Germany
Де го чукаш - де се пука... Както си кроя планове за Rose Ikebana, взех, че си купих L`Eau de Chloe, при това на сляпо. Шантава работа.
rotfImbo rotfImbo
Значи да задържа с моята поръчка, ако се наложи да приютя твоето парфюмче hahaha, дано си поръчала 30-чка Praynig
Интересно ще ми бъде твоето мнение, като любител на розите Thinking Преди малко говорих с моя приятелка, която работи в парфюмерия да питам точно за него и тя изтръпнала ме попита - Ама ти мирисала ли си го?! Ужасен е направо! Вземи си класическото Клое ooooh! hahaha Умирам за такива "съвети" и коментари Crossing Arms

За Мицуко и Лидл какво да кажа - несъвместими са ми просто. Герлен все пак е институция в парфюмната промишленост и колкото и нещата винаги да опират до пазар и пари ми се струва, че представяне в дискаунтър е повече от грешно и това вече работи зле върху името на компанията. Но това разбира се е мое мнение Thinking

# 77
  • София
Между другото всеки момент ще отвори и нов магазин за парфюми на по-лесно (поне за мен) място - на Патриарха.

Моето откритие на годината е Fille en Aiguilles Serge Lutens. Вече сигурно десет месеца ми трепва всеки път, като пръсна. Винаги е добре дошъл, носи ми комфорт, но и вълнение, и даже ми се свиди. Има го и елемента на присвояване - т. е. ми се струва само мой.
Много обичам мириса на борова смола, но изглежда е трудна съставка, освен тук и в Хиноки, никъде май не се получава добре.

Цитат
Калина да си посипе главата с .. парфюм.
Всъщност първоизточникът е Бубанка Peace

Това е добра новина и за мен ще е по-близко. Къде ще бъде магазина?

# 78
  • Чукарландия
Де го чукаш - де се пука... Както си кроя планове за Rose Ikebana, взех, че си купих L`Eau de Chloe, при това на сляпо. Шантава работа.
rotfImbo rotfImbo
Значи да задържа с моята поръчка, ако се наложи да приютя твоето парфюмче hahaha, дано си поръчала 30-чка Praynig
Интересно ще ми бъде твоето мнение, като любител на розите Thinking Преди малко говорих с моя приятелка, която работи в парфюмерия да питам точно за него и тя изтръпнала ме попита - Ама ти мирисала ли си го?! Ужасен е направо! Вземи си класическото Клое ooooh! hahaha Умирам за такива "съвети" и коментари Crossing Arms

За Мицуко и Лидл какво да кажа - несъвместими са ми просто. Герлен все пак е институция в парфюмната промишленост и колкото и нещата винаги да опират до пазар и пари ми се струва, че представяне в дискаунтър е повече от грешно и това вече работи зле върху името на компанията. Но това разбира се е мое мнение Thinking

50-тичка отстрелях, Ковачева, надявам се да не отива в размените, все пак... Joy
И още нещо отстрелях за мен и една мила съфорумка: Rose Oud THE BODY SHOPBlush
Amber Oud на същата марка не ми хареса и се разделих с него, дано с новия OUD се спогодим. Като има и роза, тая надежди, че може да се заобичаме. Peace

# 79
Нямам спомен много силно да съм желала парфюм тази година, освен май сега Малката черна рокля. Нещо вкуса ми започва да се променя, вече не си харесвам доста от парфюмите, а лятото мислех че съм събрала перфектната колекция  Sad
Извадих Алиен за първи път тази зима, няма да мога да го нося, ще ми се пръсне главата, май ще ходя до аптеката за Аулин.  Свърших си работата точно за 1 час и оставих милото да се оправя сам.

# 80
Благодаря за прекрасната темичка, Атти Hug

Много аромати не ме оставиха да спя и не се спрях докато не ги придобих. За съжаление повечето от тях ми омръзнаха бързо и спряха да ме радват от момента в който ги хванех в ръцете си. Тази година ми бяха много повече разочарованията, отколкото откритията. Rolling Eyes Ако трябва да направя равносметка, едва ли има и 5 парфюма, които все още ми харесват толкова колкото и преди придобиването им. От зимните това са Prada Candy Heart Eyes, Un Bois Vanille и Dolcelisir. Летните ми открития за тази година са Philosykos и Un Jardin Sur Le Toit

# 81
  • на терасата
Откритие за тази година нямам, придобих някакви парфюми, най-желан ми е Magnolia Nobile Acqua di Parma. Никой не измести любимеца ми NR for her musk от първото място. Голяма скука, даже вече нямам желание да ходя и до БЗ да душа  Rolling Eyes Понаситих се на аромати, харесвам това, което имам и ще си ги пръскам в подходящо време.

За себе си се убедих, че харесвам и ми отиват цветни, нежни и женствени парфюми. Знаех си, че не съм по гурмета, удове и мъжкарски миризми. Имам и няколко гурмета, ей така да ме топлят в студа, но не са ми любов. Можех да спестя едни пари за разни sample-чета, но пък любопитството ми е повече от разума, не само за парфюми  ooooh!

Гложди ме само Iris poudre FM, като имам предвид колко много ми харесва Ferre-то от същия парфюмер... Lunen_sun, дай малко повече подробности, моля. Мисля, че повечето четящи тук биха се зарадвали на едно хубаво описание на този аромат. Благодаря ти   bouquet

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 14:01 от рак-щрак

# 82
Въодушевена от новата тема ,по-точно от началните снимки и първия сняг, извадих от дъното на шкафа моят коледен парфюм-Еликсир де Мервей и хубаво се офъщях.
Моите парфюмни любови през тази година бяха три.
Още през януари се влюбих в La Pausa 28 Chanel , ей голям зор видях докато го придобия ,чак през август успях.Междувремено докато го чаках се сдобих с Infusion d Iris Absolue Prada , като заместител един вид на Ла Паузата .Сега си ги ползвам и харесвам и двата и за миг не съм съжалила ,че съм ги придобила.И третата ми парфюмна любов за годината е  Жестоката гардения.Там беше любов от първо помирисване и действах светкавично  Laughing,че да не стане като с Ла Паузата.Наумила съм си да си купя още нещо до края на годината ,та може и друга любов да имам.За бъдещи желания не знам накъде ще ме духне парфюмният вятър,ама имам чувството ,че ще е към Герленските екслузиви.

# 83
  • София
Amber Oud на същата марка не ми хареса и се разделих с него, дано с новия OUD се спогодим. Като има и роза, тая надежди, че може да се заобичаме. Peace

аууу, искам и аз  Flutter на сляпо, разбира се  Laughing

# 84
Днес правихме коледна украса с бандата малки разбойници. Ползвахме шишарки, борови иглички, пръст и др. Заврях нос в едната чаша и ме лъхна вълшебно ухание на някогашна Коледа, когато елхите бяха истински Heart Eyes Ядяха се портоклали на корем и нежните играчки пробляскваха тук-там, пода осипан с иглички, а майка ми мърмори, че трябва пак да мете. Размечтах се, за такъв парфюм, който да носи със себе си, детските ми спомени. Да не забравя, че освен на шишарки, борови иглички и пръст, миришеше и на смола. По случайност имаше върху шишарката, дори успях да се омацам с нея.  Чудя се, дали комбинация  от Хиноки и Еликсира на Мерве би възпроизвел това ухание!?
Очаквам и други предложения Hug

# 85
  • Чукарландия

аууу, искам и аз  Flutter на сляпо, разбира се  Laughing

И за теб ще има.  Hug
На сляпо, разбира се. Joy

# 86
вълшебно ухание на някогашна Коледа...  Чудя се, дали комбинация  от Хиноки и Еликсира на Мерве би възпроизвел това ухание!?

Ако го пробваш това, моля сподели. Получи ли се, купувам Хиноки на сляпо.  Wink
Идва ми идея да мацна малко борово масло и отгоре да пръсна Елексира. Днес вече съм компрометирана с 3 различни парфюма, но утре ще опитам.

# 87
вълшебно ухание на някогашна Коледа...  Чудя се, дали комбинация  от Хиноки и Еликсира на Мерве би възпроизвел това ухание!?

Ако го пробваш това, моля сподели. Получи ли се, купувам Хиноки на сляпо.  Wink
Идва ми идея да мацна малко борово масло и отгоре да пръсна Елексира. Днес вече съм компрометирана с 3 различни парфюма, но утре ще опитам.
В момента пробвам Laughing
По едно фъс, на едната ръка пръснах първо Еликсира, а отгоре Хиноки. Ок е, но все едно баба ми е прекадила с малко тамян и ми се губи коледния дух. На другата ръка са в обратен ред и повече ми харесва, усещат се и портокаловите корички, които се сушат върху печката на дърва. Тамяна не е толкова изявен. Аз съм любител на този тип аромати/ тамяновите/, но не препоръчвам Хиноки на сляпо. Бих ти пратила проба, но ми е само отливка, като свърши, смятам да замествам със Загорск на КдГ и без това ми е трудно да ги нося самостоятелно.

пп. Добра идея за боровото масло, трябва да си купя Peace

# 88
  • Чукарландия
Някой, ако познава Eau de Lune Laura Mercier, моля да го опише. Hug

ПП Трайни ли са парфюмите на този бранд? Hug

# 89
goddess, не съм в България, но мерси за предложението.  Hug Тамян и аз харесвам. В повечето случаи ми стои добре и ми носи наслада. Ще си поръчам проба на Хиноки, те и без това "за проба" станаха доста и е време за нови запознанства.  Grinning
Много се надявам СрайтТоХевън Килиан да изветрее от китката ми днес по някое време (пръснат е преди 24 часа и съм се къпала 2 пъти от тогава  Crazy) и да опитам боровото масло и Елексира.

Общи условия

Активация на акаунт