Парфюмни размисли и страсти - 166

• 42 640
  • 721
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря ти, Белла Hug Оставих я сама да се убеди, че и посочвам точно това, което търси, но тя пак не вярва. Laughing

Eто тук едп, но колко е читав, за този сайт не мога да дам гаранция.

# 256
Еее, най-накрая тръгна интернет при мен, след като 3 дни имах проблеми с него! Извинявам се на всички, които са ми писали или са чакали от мен отговор!

Тествах много нови за мен неща последните дни, но ги имам вкъщи за освежаване на впечатленията и ще пиша повече друг път, а сега ще драсна няколко думи за днешните ми впечатления, защото си бяха интересни. За пръв път посетих The Circle след като пуснаха SL там. И "най-готиният консултант" (както се изрази моята приятелка, която влизаше за пръв път в бутик за нишова парфюмерия, а си купува все пак Тиери Мюглер и Нина Ричи) беше там и си побъбрихме поне половин час. Може и повече да е било, направо се забравих... Исках да пробвам нещо от новите на SL, но първото, което ми привлече погледа беше колекцията L'Esprit Cologne на The Different Company. Веднага - блотери, пръскане. Sienne d'Orange е прелестен на блотер - портокалова кора и дървени моливиииии! Ноооо на кожата ми е много различен - да, приятен цитрус, но без дървесината, без интригата. Их, беее, и нетраен. Много нетраен. Жалко. After Midnight, Limon de Cordoza и Tokyo Bloom не пробвах на кожа, но доста си приличат, разликите са само нюанси на треви, цитруси и светла дървесина. Може би Токийският цвят е мъъъъничко по-отличаващ се с горчивината си, но ми се струват като концепция подобни на  1, 2 и 3 колоните на Сисли. Които поне са доста по-трайни.
SL ги гледах, чудих се какво да тествам, но и без това си бях нарочила Santal Majuscule и исках да си припомня някой от вече познатите ми аромати. Приятелката ми много хареса ванилията, направо се влюби, но при нея е доста сладкарски. Та си обича вкусотийки, де...Та за Сантала - мнооооого ми прилича на Jeux de Peau! Разнояйчни близнаци, момиче и момче! Jeux е момчето, мъжествен кокос, както си го наричам аз, защото при мен не е сладкарниците и пекарните, които му приписват. Santal m. е момичето, сладък сантал, който даже има и мъничко от боровият мед на Fille en Aiguilles. Може би е по-лесно възприеман от Jeux, за който съм чувала коментари от приятели, че е "мръсни влажни чорапи"...И има така характерната за SL база с подправки, но я понасям лесно за разлика от Arabie.
Припомних си на кожа FIve O'Clock au Gingembre. Прилича ми на олекотен и подсладен Feminite. Дневен, незадължаващ, но с намигване. Лек чай с джинджифил, мед и канела, мммм! Някой ден, може би...
Пръснах на блотер 4-те варианта на Acqua di Parma Colonia - оригиналът, assoluta, intensa и essenza. След това сложих на кожа само Essenza и Intensa. Essenza е пудрено-сапунест, повече мъжки, по-ретро, с малко повече горчивина на цитрусите. Intensa ми прилича на Eau de Musk - Narciso Rodriguez. Цитрусите са странно гумени в началото, но след това се разбиват на пухкав крем. Трайност и на двата - свръх-добра за цитруси.
След това посещение (инцидентно, организирано от приятелката ми) бях главозамаяна и ухилена до уши, но все пак успях да вляза в Douglas и да си припомня на блотер Jicky и Chant d'Aromes, както и да се запозная с Shalimar Ode a la Vanille Sur la route de Madagascar. Все още възприемам Jicky като изискан дървесен шипър, все още се мръщя на лекарственото начало на Chant d'Aromes и се сгушвам в улегналите му алдехиди, а Мадагаскарският Шалимар е прелестен - с повече дървесина и кожа от оригинала, Habit Rouge + Шалимар едп, с повече мъжка нотка, отколкото очаквах! Трябва сериозно тестване на кожа.

# 257
  • Там, където ме обичат
Инсоленс и котки  Joy . Ноу. Повредата не е в твоя телевизор.  Laughing

И аз не усещам котки в Инсоленс.  Peace
И макар че ми е един от първите фаворити, аз усещам нотка на мокър цимент и това ми харесва. Heart Eyes

Цитат
Все още възприемам Jicky като изискан дървесен шипър, все още се мръщя на лекарственото начало на Chant d'Aromes и се сгушвам в улегналите му алдехиди, а Мадагаскарският Шалимар е прелестен - с повече дървесина и кожа от оригинала,

И аз харесах Мадагаскарския Шалимар, душнах го миналата седмица, не толкова че да си го купя, но определено е мой аромат.
А Джики.. - направо ми стана зле от него Sick Автоматично го вписах в групата на неносимите от мен аромати - Хипнотичната отрова, Дъртото Клои и Синема.  

И за пореден път се убеждавам, че колкото аромати, толкова и предпочитания. Peace

Последна редакция: пн, 10 дек 2012, 10:19 от foxysilver

# 258
Никога не съм и не бих носила Инсоленс защото ми е главоболен , но от две дами-майка и дъщеря знам че мъжете им са го определили като омекотител за пране  -става въпрос за едт. Grinning

# 259
Здравейте, взлизам с едно може би тъпо питане, но сещате ли се за парфуми двойници на Trouble Blush
Да, Absolu Rochas за моя нос е абсолютен двойник.

хич не съм съгласна с теб  Naughty

# 260
Може би въпроса ми ще ви се стори глупав,но от кого освен от вас да получа компетентен отговор!Харесвам Алиен на ТМ,но оригинала ми идва леко по-сладък;Въпросът ми е,коя от версиите е по-свежа и лека,по-малко сладка.Фен съм на флоралните и свежи ухания.Благодаря!

# 261
  • София
Може би въпроса ми ще ви се стори глупав,но от кого освен от вас да получа компетентен отговор!Харесвам Алиен на ТМ,но оригинала ми идва леко по-сладък;Въпросът ми е,коя от версиите е по-свежа и лека,по-малко сладка.Фен съм на флоралните и свежи ухания.Благодаря!

Скоро и аз имах подобно питане, тук! Търсех за подарък някоя от разновидностите на Alien. Препоръчаха ми Alien Sunessence Edition Saphir Soleil Thierry Mugler . Благодарности на парфюмната фея!   bouquet По-свеж вариант! Много го хареса момичето!  Peace

Ето и нещо по темата! Благодарение на една мила парфюмна фея (  bouquet), се сдобих най-накрая с Alchimie Rochas!  Blush Heart Eyes Още при първия тест ми хареса ужасно, и оттогава се мъча да се сдобия с него. Ужасно съм щастлива!  newsm44 Изобщо, тази година се сбъднаха много от моите парфюмни мечти, било то с цели бутилки, било то под формата на отливки!  Grinning

Последна редакция: пн, 10 дек 2012, 11:07 от Scintillia

# 262
Фокси, ако знаеш само колко не ми хареса Jicky от първо пръсване преди време...Но пък много бързо изсъхна до прекрасна суха дървесина и подправки върху кожата ми и ме завладя. Но пак не мога да кажа, че е ориенталец, все нещо щекотливо усещам в него като в шипър.
А в момента Мадагаскарската ванилия на Шалимар се усеща много силно заедно с канела - само от блотера! И е ароматизирал въздуха в крайчето на стаята, където съм го сложила!
Атти, ти пробва ли я?

# 263
Въобще не е глупав. Hug Пробвай Елиън ЕДТ вариант. По-лек, по-цветен, по-малко сладък, но със същата мощ, трайност и шлейф. Мисля че доста ще ти допадне и е на доста по-добра цена.

# 264
  • София
А в момента Мадагаскарската ванилия на Шалимар се усеща много силно заедно с канела - само от блотера! И е ароматизирал въздуха в крайчето на стаята, където съм го сложила!
Атти, ти пробва ли я?
Не съм, но съм убедена, че ще ми хареса, обичам мадагаскарска ванилия Simple Smile

# 265

Цитат
Може би е по-лесно възприеман от Jeux, за който съм чувала коментари от приятели, че е "мръсни влажни чорапи"...И има така характерната за SL база с подправки, но я понасям лесно за разлика от Arabie
Ей този парфюм- Jeux de Peau ,ми докара позиви Sick,отдавна не ми се беше случвало.Бях го набелязала за проба, впечатлена от описанията за пекарници ,прясно опечен хляб и др.красоти.Пръснах смело и  ужас ,че и със зимното яке бях и отиде на ръкава.Не мръсни влажни чорапи ,ами стар шкаф пълен с подправки и в дъното нейде,забравен пакет с кафе и всичко това престояло с години и граниво,само дето пеперуди не се разхвърчаха от шкафа де Laughing.Просто ужасен парфюм,къде ги виждате тези опечени хлебчета незнам Thinking.Явно не харесвам сантал ,щото и в Пралине де Сантал ,усетих подобни нотки.

# 266
  • София
искам да ви помоля дами, ако някой има мнение за тази разновидност на Alien -  Alien Sunessence Edition 2011 Or d`Ambre EDT

заглеждам го за подарък, но имам впечатление от други женси мюглери, не и от серията Alien.
Предполагам ще е по-свеж и морски, в сравнение с първия Пришелец... newsm78

# 267
  • София
искам да ви помоля дами, ако някой има мнение за тази разновидност на Alien -  Alien Sunessence Edition 2011 Or d`Ambre EDT

заглеждам го за подарък, но имам впечатление от други женси мюглери, не и от серията Alien.
При мен започва с вкиснато киви. Нататък не го изтърпях.

# 268
  • Germany
Ей този парфюм- Jeux de Peau ,ми докара позиви Sick,отдавна не ми се беше случвало.Бях го набелязала за проба, впечатлена от описанията за пекарници ,прясно опечен хляб и др.красоти.Пръснах смело и  ужас ,че и със зимното яке бях и отиде на ръкава.Не мръсни влажни чорапи ,ами стар шкаф пълен с подправки и в дъното нейде,забравен пакет с кафе и всичко това престояло с години и граниво,само дето пеперуди не се разхвърчаха от шкафа де Laughing.Просто ужасен парфюм,къде ги виждате тези опечени хлебчета незнам Thinking.Явно не харесвам сантал ,щото и в Пралине де Сантал ,усетих подобни нотки.

Да, абсолютно си права, точно това е сантала, и аз го усещам така. Опитах се да го харесам в Пралин де сантал но не мога, присяда ми. Солен и прашен го усещам. Същото откривам в свръхдоза и в Santal Majuscule, както и в Самсара. Но пък в началните нотки хлебния аромат е прекрасен.

Ъъъъ, Алиен свеж и морски newsm78. Това са взаимно изключващи се понятия. Тази версия е красива, амброва, но определено базата на Alien, типично ориенталска си е там и няма как да се сгреши.
Аз не бих рискувала за подарък точно с Тиери Мюглер. Ароматите са много мощни и шлейфови и силно обичани и ненавиждани. Аз съм от ненавиждащите Alien и досега не съм попаднала на вариант, въпреки мноооогото производни, който да ми допадне.

# 269
  • София
благодаря ви момичта за споделените мнения Simple Smile очевидно с Alien и разновидностите му трябва да се внимава...  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт