Парфюмни размисли и страсти - 166

• 42 495
  • 721
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Като гледах отзивите във Фрагрантика не са особено ласкави. И докато ако пишеше, че е гаден, това само би разпалило въображението ми  Crazy нещо не се възторгвам от отзиви, че нещо е не-странно, не-необичайно, че пък и нетрайно  Rolling Eyes Което не значи, че няма да го пробвам ако ми се изпречи на пътя, разбира се  Mr. Green Ако наистина вече е излязъл, може и да го има на летището, а пък ако не - бутикът на Ермес ми е почти на трасето от Комисията до хотела.. Е, почти-почти, леко 10 минути встрани, но какво са 10 минути в името на нАуката  Laughing

# 331
..... Според мен, Kokorico е по-мощен и се усеща по-добре, докато Guerlain pour Homme Eau Extreme стои по-билзко до кожата. И двата са чудесни, до някъде си приличат, но и се различават...

Много добре казано  Peace  Много еднакви като звучене и характер и много различни като аромат. Коко Рико ми е горчиво ,сурово какао със зеленина от смокинов лист, докато Герлен е по- мека горчивина с типичната мухливост за бранда (първия път като го пробвах казах,че ми мирише на мухлясала пръст или по-точно мухлясал зелен орех в земята Mr. Green ).За сега двата аромата ми водят класациите за МЪЖКАРСКИ аромат  Mr. Green . От А* Мен започна да ми става лошо, може би от смолата и ванилията. Не ми понесе и бързо се разделих с него  Crossing Arms

Ех..мхмхмхм,че е хубаво да си поговоря с някой за мъжките парфюми  Hug

# 332
На мен Коко рико ми напомня на Бърбъри Лондон.
А от А-мените най-много ми харесва Пюр Хаван, аз като цяло харесвам аромата на суров тютюн. Иначе милото има и чилито, но то много ми люти на очите  hahaha

# 333
  • София
Здравейте, взлизам с едно може би тъпо питане, но сещате ли се за парфуми двойници на Trouble Blush
Да, Absolu Rochas за моя нос е абсолютен двойник.

Много се радвам, че има нови хора в темата   bouquet
Този парфюм отдавна ме привлича.
За съжаления май няма къде да пробвам и се усещам, че ще стрелям на сляпо. Crazy

Ако за новите хора се отнася за мен, да си кажа, че съм от добре забравните стари Blush

# 334
За съжаления май няма къде да пробвам и се усещам, че ще стрелям на сляпо. Crazy
Ако се мяташ на сляпо на Trouble, да споделя мнението си, което, разбира се, не си длъжна да вземеш под внимание, че не е особено прекрасен и не е масово харесван, има някаква лекарствена нишка в него.

# 335
  • София
Ако се мяташ на сляпо на Trouble, да споделя мнението си, което, разбира се, не си длъжна да вземеш под внимание, че не е особено прекрасен и не е масово харесван, има някаква лекарствена нишка в него.
А не Stop Trouble го имам и съм влюбена в него Heart Eyes, търся му по-лесно откриваем заместник.
За мен е супер прекрасен и много комплименти отнасям с него, само оплаквания от силата му съм имала Laughing

Коментара за стрелбата на сляпо беше за Абсолю Wink

# 336
Ами аз не харесвам и двата, така че не съм критерий в случая Laughing но сякаш и аз като Атти откривам прилика между Trouble и Absolu.

# 337
  • София
Цитат
Като гледах отзивите във Фрагрантика не са особено ласкави
А, на мен ми се пална фитила - то колко ми трябва. Заинтригува ме и едно предстоящо See By Chloe, въпреки че нотките са каталог на лични непоносимости: не само ябълков цвят, плюс жасмин и иланг, но и ванилия и сандал Sick Но от този парфюмер след Bottega Veneta и L`Eau de Chloe очаквам само чудеса.

За магазина - не е MG, но е до него, има Серж Лютенс, на Пиге има Виза, но не и Багари, има и IO на Carthusia. За цените питах ориентировъчно, но всичко ми се замъгли - нали знаете като пробваш много неща и се прехласнеш и после си като в хубав махмурлук с несигурни спомени. Следващия път ще записвам.

# 338
  • Чукарландия
...нали знаете като пробваш много неща и се прехласнеш и после си като в хубав махмурлук с несигурни спомени.

Изчерпателен отговор.  newsm10

Скрит текст:
мнооого познато... Hug

# 339
Пристигнаха ми мострите на трите аромата на Hayari. Днес пробвах Only for Her. Съжалявам, че нямам дар слово, за да го опиша подобаващо за темата и читателите. Simple Smile
Хареса ми, дори много. Но не съм 'уау', няма да хукна да го купувам веднага или да имам безсънни нощи заради него. Много сдържан аромат, ванилията ми е една идея по-силна, но в никакъв случай не е доминираща или дразнеща. Интересно ми бе да открия, че жасмина прикрива мухливото пачули по един прекрасен начин. Ако ми попадне намален отнякъде, не бих се поколебала, но имам доста други преди него в уиш листа.
Тези дни ще пробвам Broderie и Goldy.

# 340
  • София
Ако за новите хора се отнася за мен, да си кажа, че съм от добре забравните стари Blush
Скрит текст:
Не беше за теб, теб те помня много отдавна, тогава беше боби1313 или нещо подобно  Hug

# 341
Мога ли да помоля за описание и сравнение между Vanille Noire du Mexique и Vanille Sauvage de Madagascar Praynig Иска ми се да си поръчам едната от двете, но не мога да реша точно коя. ooooh!

# 342
  • София
Имам един въпрос, случвало ли ви се е номерата, които стоят на дъното на всеки парфюм, да може с лекота да се изтъркат при леко докосване?

# 343
Отчитам:

'ареса ми : http://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Dolce-Gabbana-P … -Femme-15335.html

'ич даже: http://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Jaipur-Bracelet-14617.html

При ДиГ имам приятно, зимно, леко, отпускащо и неангажиращо усещане, с много приятна сладост, особено на студено. Въпреки това далеч не го намирам за несериозен парфюм, по-скоро за не-креслив и ненапрягащ. Има едни симпатични 25-милилитровки, които са идеални за мен, която изпръсква аромати тоооолкова бавно. Днес съм с Kenzo Eau de Fleur de Camelia, от миналата година съм стопила десетина милилитра само. Душа си китките и се убеждавам, че понякога и прибързаните решения могат да радват дълго време.

Вторият от блотер ми блудкавееше, и то на някакъв сок от кутия праскова, кайсия, каппи някакво. И то при положение, че такива екстри в пирамидата нЕма.  Thinking Повредила съм се, но заради началото не тествах на китка. Трезорееше ми по някакъв начин, в смисъл - миришеше като цвета си.  Whistling

# 344
Трезорееше ми по някакъв начин, в смисъл - миришеше като цвета си.  Whistling
  201uu Хихи, синестезия, а? Номинирам за Матарааааа!
А ето и още малко по въпроса от Frederic Malle

Общи условия

Активация на акаунт