има ли забрана за събиране на пари от учители?

• 4 100
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • София
В нашата градина учителките събират пари за танци и за снимки, когато има някакъв празник. Приятелка  ми каза че в тяхната градина за тези танци(едни и същи хора ги водят) пари събира родител. Според мен е редно това да се върши от родител.
наистина е редно, но ти ще се наемеш ли да събереш пари от 35 родителя? А за театър, който е през 2 седмици - ще висиш ли две-три сутрини или следобеда подред да събереш парите от родителите? Щото аз не съм навита да го правя  Wink

# 16
В провинцията не са по 30+ деца, но пак ми се струва непосилно сумите да бъдат събирани от родител.

# 17
  • в здрача
В провинцията не са по 30+ деца, но пак ми се струва непосилно сумите да бъдат събирани от родител.
В провинцията съм. В градината ни има 3 групи - в едната 31  деца, в другата 40, в третата - 35. В останалите детски градини в града положението не е по-различно.
О, да в съседното село групата беше само една от 24 деца общо - от 2 до 6 годишни.
В другата градина, където беше навремето каката децата бяха над 30 /не помня точно колко/, 30 деца бяха ежедневно присъстващите.
Но пак никой не се наема да висне от 7.30 до 9 в градината за да събира пари - това е времето, в което се водят децата. И то не един ден, а минимум седмица.
Винаги казвам - който има претенции как трябва да се прави - предлага се и започва да го прави.

# 18
Явно се оказва, че е непосилно занатие родител да събира суми, независимо от местонахождението на градината/яслата.
Па нека е незаконно сумите да се събират от учителките.

# 19
Четири години аз събирах сумите на група от 28 деца. Не е непосилно, но става на моменти изнервящо. Винаги 20 души даваха на самата родителска среща, останалите през май... от неудобство. Все пак можеш да предвидиш някаква сума, отивайки на родителска среща.
Сега ситуацията е същата и в училище.

# 20
  • в здрача
Явно се оказва, че е непосилно занатие родител да събира суми, независимо от местонахождението на градината/яслата.
Па нека е незаконно сумите да се събират от учителките.

Стани касиер на групата и след една година опит като такъв ела пак да си поприказваме кое е законно, кое незаконно, кои суми и как си ги събрала, как си ги отчела.
Останалото са празни приказки. Дай да си говорим от опит.

Касита за какво събирате пари в училище? Защото аз съм касиер и в училището на каката трета година. При мен поне разлика определено има. Към по-добро и лесно.

# 21
Tsv, благодаря за предложението, но няма да приема.
Ти дали чете или чете и не разбра?

Да повторя - мнението ми е, че е по-добре сумите да се събират от учителките, отколкото един родител да се нагърби с нелеката задача.
Сега по-ясно стана ли?

# 22
  • София
според мен събирането на пари в детските е по-лесно, отколкото в училище по няколко причини - първо в детската още на самата родителска среща може да се предположи, каква сума да се събере и после не се налага допълнително събиране, а в училище тази година събирахме пари сто пъти - на пролет - първа такса за учебниците по английски, на есен - останалата сума + сумата за допълнителните помагала, един месец по-късно - за училищното настоятелство, веднъж и за екскурзия, по Коледа - за дискотека и за сувенири с техния лик, няма да споменавам различните състезания, които излизат от време на време... така че в детската е доста по-лесно - и театрите могат да се сметнат предварително, и разходите за консумативи, материали, помагала и т.н. и ако останат пари могат да се изхарчат за играчки - те винаги не достигат  Peace

# 23
Парите в градината на малкото ми дете, се събират от учителките и се съхраняват... май че в касата на самата ДГ. Така и не разбрах за какво се харчат и защо се харчат. Купуват се невероятни глупости и, разбирам, парите са на привършване към днешна дата, а са събирани в края на м. октомври.
Та, ако не друго, то поне, съдейки по себе си, е по-добре, парите да са в ръцете на родителите.

Винаги учителките са ми помагали в събирането, като се явяват посредници между мен, касиера и родителите, с които ми е невъзможно да се видя.

Tsv, събираме пари за: вода, маркери и препарати за дъската, коледно тържество и подаръци, подарък на класната, театър, ксерокс.......

# 24
В нашата градина парите се събират от родител, миналата година беше един татко, тази година избраха мен.Аз си направих списък с име на детето,име и подпис на родителя и колко пари са дадени.Когато трябва за нещо госпожите ми казват и аз им нося пари.Съответно те ми дават фактура или касова бележка, които аз пазя и накрая на годината ще се отчета пред другите родители.
Пари събирахме за играчки,учебни пособия и учебници,коледнии подаръци за учителките, когато има театър слагат една кутия-касичка и което дете ще ходи се записва в един списък и в кутията се слагат пари.Вода,тоалетна хартия,салфетки,течен сапун и чаши всеки родител носи,когато поискат(по 2-3 пъти за цялата година).

Общи условия

Активация на акаунт