CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №27

• 60 740
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
L_K, в банковата сфера трудно се влиза и трудно се излиза. И аз пробвах преди края на майчинството по 2 обяви - дори не ми се обадиха. За метка на това ходих на интервю във всички банки, в които кандидатствах.  Още съм ок да работя в банка, но ще дойде един момент на писване... дотогава трябва да си измисля собствен бизнес  Laughing.

Това ще си остане доживотната ми мечта. Ама като се замисля, собствения бизнес - също  Laughing

# 466
Относно английския-преди 2-3 години изкарах 3 нива на английски в Британика, като първите две ни ги водеха българи, а последното-т.нар. native speaker. Вярно, че той беше американец, не англичанин, но разби на пух и прах повече от 50-60% от преподаваната ни граматика на предните нива.
 Сега като се замисля, това няма особено значение за дискусията по-горе  Mr. Green
Zolka, какво стана вчера?

# 467

Zolka, какво стана вчера?

Ходих на интервю по обява за "Консултант продажби".Самата обява ми подсказа, че може би става дума за търговски представител, но си рекох-занимават се с домофони, последните пет години работех в строителна фирма, мога да ходя по строителните фирми и да се договарям с тях, знам как работят нещата.
Отивам-дават ми да попълня едно листче с подробна информация, включително ЕГН /което не написах/ и с въпрос: "Работили ли сте на подобни длъжностти?", което също оставих празно, защото така и не бях наясно за каква длъжност иде реч.
Започва интервюто и се оказва, че търсят хора, които да ходят по домовете на хората и да им обясняват що е то домофон и да ги анкетират по темата.Не ми допадна,пожелах им "Приятен ден" и си тръгнах.
Ето за тази обява се отнася, ако на някой му допада: http://www.jobs.bg/archive_job_view.php?job_sid=1661671&version_sid=0

# 468
  • Бургас
 Shocked
При положение, че около 90% от блоковете имат вече домофони каква е целта на занятието, т.е. да се обяснява на хората що е домофон. Много странно ми се вижда.

# 469
  • София
Shocked
При положение, че около 90% от блоковете имат вече домофони каква е целта на занятието, т.е. да се обяснява на хората що е домофон. Много странно ми се вижда.

И на мен ми се видя странно  Rolling Eyes

# 470
  • UK
Днес бях на интервю за работа в HR фирмата, която споменах по-горе, за техен клиент, средна по големина фирма - 20 души, за позиция офис организатор. Работата има и минуси и плюсове, трябва до края на седмицата да се обадя да кажа дали ме устройват условията дотук и дали да ме пращат на следващ етап подбор.
В случай, че ме одобрят, заплатата ще е 1000 лв. нето, но с осигуровки на 310 лв. бруто - най-вероятно - така каза HR-ката.  Laughing
Как ви се струва на вас и какво бихте направили? Знам, че масово се работи на по-ниски осигуровки, аз също съм работила, обаче ако сега започна, трябва да прекъсна майчинството си, да прекъсна предишния си трудов договор и ако нещата не се окажат каквито сме се уговорили, да си трая на "каквото-такова" или да си остана вкъщи без майчинство, без доход, без осигуровки.
Ако интервюто беше с работодателя, щях да преговарям за някакъв по-висок минимум, за определен период от време, примерно, за изпитателния срок и т.н.
Ред,  според теб коректно ли е сега да се съглася, докато (евентуално) се придвижа до момента, в който директно се срещна с работодателя и тогава поставя и моите си условия? Или директно да ги отсвирвам такива?

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 19:17 от dejie

# 471
Някой да се е занимавал с Адеко?Уж днес щяха да правят преводи,а пари още няма.И фиша не са ми пратили по ел.поща,нямам думи!По принцип бавят ли плащанията?

# 472
Shocked

Ами, предполагам за панелките иде реч...
Днес бях на интервю за касиер-фактурист.Започнаха с това омъжена ли съм, имам ли деца, има ли кой да ми ги гледа.Работа от 8 до18-19часа,вкл. събота./Може и до по-късно, ако има работа/Работното място е ужас с транспорта.Съответно им казах, че не е подходящо за мен.
Не знам какви пари дават, но едва ли са малко.Само се чудя защо не наемат двама човека на по пет-шест часа и да имат свеж персонал,щом имат толкова работа?!

# 473
 Да и аз това казвам да предлагат работа и на по 6 часа, а не да има как 12.
Иначе веригите търсят касиерки и има хляб в тази работа. За жалост май не са на високи заплати.
За hr-ската позиция при споменатите условия няма нужда да си спираш майчинството. Не, защото ще те осигуряват на по-малко и после не можеш да си потърсиш парите, ами защото не предлагат много и без друго. В тази сфера също има хляб, та няма нужда да правим някакви нечовешки компромиси.  Wink

# 474
Да и аз това казвам да предлагат работа и на по 6 часа, а не да има как 12.
Иначе веригите търсят касиерки и има хляб в тази работа. За жалост май не са на високи заплати.
За hr-ската позиция при споменатите условия няма нужда да си спираш майчинството. Не, защото ще те осигуряват на по-малко и после не можеш да си потърсиш парите, ами защото не предлагат много и без друго. В тази сфера също има хляб, та няма нужда да правим някакви нечовешки компромиси.  Wink

Това конкретно е склад за алкохол.Какви са условията за касиер в хранителните вериги? Засега се въздържам да подавам там, защото работят събота и неделя и на смени, но не съм наясно какви са им смените.Някаква информация имате ли?

# 475
  • UK
За hr-ската позиция при споменатите условия няма нужда да си спираш майчинството. Не, защото ще те осигуряват на по-малко и после не можеш да си потърсиш парите, ами защото не предлагат много и без друго. В тази сфера също има хляб, та няма нужда да правим някакви нечовешки компромиси.  Wink
Това за мен ли се отнасяше? Фирмата, която предлага работата не е hr-ска, hr-ска е фирмата, която провежда интервюто.

# 476
  • София
....

Палмичка
, 1000 лв за офис организатор според теб не са ли добра заплата? Като гледам по обявите какви заплати се въртят, дано са изключение, но според мен за тази длъжност заплащането е повече от прилично  Peace

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 22:08 от Maidenly

# 477
За hr-ската позиция при споменатите условия няма нужда да си спираш майчинството. Не, защото ще те осигуряват на по-малко и после не можеш да си потърсиш парите, ами защото не предлагат много и без друго. В тази сфера също има хляб, та няма нужда да правим някакви нечовешки компромиси.  Wink
Това за мен ли се отнасяше? Фирмата, която предлага работата не е hr-ска, hr-ска е фирмата, която провежда интервюто.

Според мен не си струва, има голяма вероятност стреса да е голям или да не ти хареса работата. На предишната ми работа също ме осигуряваха на около 300, е не, мерси. Вместо болничен си взимах платен отпуск, щото иначе не можех да си вържа бюджета. Другото го дообсъдихме снощи  Laughing

# 478
  • София
dejie, на твое място бих се срещнала с фирмата. Ако ме харесат бих им предложила докато детето навърши 2 год. да работя  подмасово, без договор и без осигуровки.Да си получавам само 1000лв. От една страна те са склонни на такива врътки, от друга бих си вземала и цялото майчинство. От трета - през това време ще се огледам в обстановката, ще реша дали искам да остана там, пък и в старата работа ще ми пазят мястото. Ако ме харесат и реша да остана - ще си предоговорим осигуровките поне с малко.
20 души персонал не е голяма фирма, едва ли и работата ще е много, заплатата не е за пренебрегване.
Знам, че сега ще ме заклеймят тук, но така е най-изгодно за тебе, ако има кой да гледа детето. Все пак от някъде трябва да се започне.

# 479
  • UK
Мерси, Тюлс, и аз така мисля, разбрах и коя е фирмата и прочетох това онова допълнително в нета, исках да се посъветвам и тук относно заплащането. Виждали сме им обявата нееднократно публикувана в джобса от самата фирма.  Simple Smile
Maidenly, благодаря, но аз и да не започна никаква работа, когато през юли ми свърши майчинството, пак ще ме съкратят по някакъв друг член като майка на дете под 3 години и ще отида на борсата на пълно обезщетение, а вероятно и допълнително такова от работодателя, ако благоволи. Въпросът е,  че все пак се надявам да започна работа по-рано със заплата и условия нормални и отразени в договора ми. Детето надали с точки 8,1 ще влезе скоро в ясла, трябва си работа, доходи и възможност за плащане на детегледачка.
Aisha, замисляш ме. По-скоро си мисля, че директно ще изхвърча от класацията за позицията, ако заявя, че съм в майчинство.  Laughing Поне hr-ите проявяват професионализъм и не питат такива неща. Доколкото знам, обаче, много трудно вече се навиват работодателите да наемат хора без договор. Имам познати в майчинство, които отдавна търсят с връзки, чрез познати и роднини, и не се уреждат. Иначе имам право да работя на втори трудов договор, докато съм в отпуск по майчинство и плащането на майчинството не се прекъсва, не е това проблемът.

Общи условия

Активация на акаунт