CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №27

• 60 654
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Миналата вечер на наградите на БАУРЧР облъчих няколко колеги ХР да са по-снизходителни към майките. От Булбанк разбрах,че нямат проблем с тях, от няколко други големи компании също. То малки и без това не ходят на такива събирания.
Не спечелих наградата, но получих много поздравления, а и се запознах с доста нови хора. Ще продължа да ходя на конференциите, а и мисля да се захванем с някаква фондация, която да помага на трайно безработните и да насърчава работодателите да ги наемат и да им дават шанс.

# 661
  • UK
За някои е никакво, за някои е някакво. За майка ми, която е преживяла тежка операция, има хронични заболявания, ходи от години на безплатни прегледи и взема от години безплатни лекарства от ЗК, които свободно от аптеката струват колкото почти минималната работна заплата, за нея здравеопазването е добро и с удоволствие си внася здравните осигуровки, дори и на заем взема, когато няма.
Дядо ми е излекуван от рак, аз пък съм следила бременността си, родила съм със секцио и съм претърпяла други 2 коремни операции през живота си, жива съм, здрава съм, доволна съм и о чудо - това в България, не някъде другаде.  Peace

За БТ не смея да се запиша -  веднага ще ме нахакат за учител в някое училище за 350 лв. заплата. Но имам много познати, които записаха какви ли не безплатни курсове по европейски програми в БТ, а племенницата ми се гледа от детегледачка пак по програма от БТ, та и то не е толкова лошо по мое мнение. Аз също мисля да ползвам детегледачка по тази програма, ако започна работа скоро, 200 лв. заплата, които дават са голяма помощ.  

# 662
Red Velvet - това е похвално   bouquet  
Дори и да не са те наградили , то трябва да знаеш, че при нас ти си спечелилата   bouquet Heart Eyes , защото имаш желание да помагаш на всички Simple Smile

dejie - към бюрото имаш право само на 1 курс, и ако не си избереш, този който ще ти свърши работа по късно, все едно си си пропилял шанса.  Друг е въпроса, че преди години имаше доста курсове от различен тип и можеше да подбираш... сега на година има един, два и това е  Peace , а те за мое съжаление не представляват никакъв интерес т.е. с тях не мога да се развивам, а това за мен е важно дори и да стоя на борсата.  Peace

# 663
Миналата вечер на наградите на БАУРЧР облъчих няколко колеги ХР да са по-снизходителни към майките. От Булбанк разбрах,че нямат проблем с тях, от няколко други големи компании също. То малки и без това не ходят на такива събирания.
Не спечелих наградата, но получих много поздравления, а и се запознах с доста нови хора. Ще продължа да ходя на конференциите, а и мисля да се захванем с някаква фондация, която да помага на трайно безработните и да насърчава работодателите да ги наемат и да им дават шанс.

Тъкмо днес си мислех да питам какво стана.Другата година ще е твоя наградата! Прекрасно е, че мислиш за някакво развитие в сферата-всички сме свидетели, че има нужда!

# 664
Red Velvet, с риск да не съм нахална, но два пъти Ви изпратих сиви/понеже нямам опит/ , с молба да го погледнете за съвет, но никаква реакция за отговор не получих. Не сте длъжна, но всеки ден Ви чета и останах с впечатлението, че сте добронамерена.

# 665
Red Velvet, с риск да не съм нахална, но два пъти Ви изпратих сиви/понеже нямам опит/ , с молба да го погледнете за съвет, но никаква реакция за отговор не получих. Не сте длъжна, но всеки ден Ви чета и останах с впечатлението, че сте добронамерена.

Опитвам се да отговоря на всички. Малко бавно става, за което се извинявам.

# 666
Благодаря предварително!
Успех !

# 667
 По-снизходителни не бих си пожелала, аз мисля, че точно майките са тези, които въртят света.
И всяка компания би трябвало да се гордее да има назначени такива дейни хора. В смисъл считам себе си за едно ниво над.  Wink Така че за каква снизходителност говорим, като съм по-добра и по-квалифицирана?!  Party
 Някой да знае къде аджеба се полага този прословут TOEFL? Курсове и дати много, но къде точно?
Гледах тук, но не намерих линк за online теста примерно.

# 668

Някой да знае къде аджеба се полага този прословут TOEFL? Курсове и дати много, но къде точно?
Гледах тук, но не намерих линк за online теста примерно.
Когато тръгнеш да се регистрираш на сайта, в една от стъпките избираш къде точно да го полагаш. Дъщеря ми беше във Фулбрайт, на "Стамболийски, малко след Хепито, като тръгнеш от кръстовището на "Св.Неделя" посока Ботев

това е картинка от тези, дето за мое успокоение съм си сваляла по време на регистрацията лятото, когато правихме.

# 669
 Благодаря много!   bouquet А парите предполагам се удържат от дебитната карта още при регистрацията?

# 670
Да, удържат се веднага, при регистрацията, но аз платих с кредитна. В момента, в който натиснах ентър за окончателното потвърждение на регистрацията, получих смс за изтеглената сума от картата Simple Smile Секунда не губят Simple Smile Не съм сигурна, как стои въпроса с дебитна карта. Мисля че питах познати, те ми бяха отговорили, обаче не помня отговора, но нещо ми е останало като спомен, че в резултат на отговорът им, реших, че е по-добре с кредитна. Ама да не те подведа нещо, дано и друг да се включи.

# 671
  • София
Здравейте момичета,

записвам се в темата ви. Следващият месец ми свършва майчинството и ми предстои съкращение. Започвам усилено да търся работа съобразена с работното време на детските ясли. Надявам се да успея.

# 672
Здравейте,момичета!Чета ви от известно време и реших и аз да се включа.
Търся активно работа от октомври миналата година и до момента без успех.През това време имах само три интервюта,и покана за работа по две от тях.На първото място-близко до нас,на около 15-20 мин.,с работно време от 8.00ч. до.....докато свършим работа,рядко това става до 17.00ч.,е не стоим до 22.00ч.,нооооо.....това е положението-така ми каза шефа.Заплата 500 лв. с осигуровки върху 430 лв. и никакъв шанс за увеличение след изпитателния срок!Отказах!На второто място-едно пишеше в обявата,а на място се оказа съвсем друго.Заплата 400 лв. + 100 лв.бонус,който нямало как да не получиш,но и никой не ти го гарантира.Офис в София нямат,често се пътува в командировки,но с рейсчето,за сега служебна кола не се полага,може би по натам.Ако си вършиш работата добре,може да има увеличение на заплатата-това го решавал управителя,който обаче не присъстваше на интервюто,и отново никой не може да ти гарантира,че такова ще има и най вече с колко или в какви граници!Отказах отново!Имам образование,стаж над 15 год.,но не знам език,или по точно много елементарен английски,колкото да се оправя някъде ако се наложи.Сега записах да го уча.Вече не знам тези работодатели на какво разчитат....най вероятно на супер странни същества,който са готови да им работят без пари,и нищо че няма да им вършат  качествено работа.Та по този повод искам да ви разкажа нещо което сподели моя мъж снощи,и на което аз се смях доста.Отивайки вчера на работа се засякъл със свой колега-системен администратор в голяма фирма,и какво му разказал той:Назначили нов служител във фирмата(помежду другото там рядко пускат обяви,но когато да съм видяла такава винаги е имало изискване за добър английски),дошло момчето,настанили го на новото му работно място оборудвано с компютър,принтер,скенер,телефон и каквото там още трябва,и след около половин час,то звъннало на СА да каже,че не му работи клавиатурата.Отишъл човека погледнал-всичко си било ОК.На въпроса какво точно не и работи на клавиатурата,било отговорено:ами пише само на български,не ще на английски.Учуден СА му показал от къде да си сменя от кирилица на латиница,но момчето казало:аааа Не,искам друга клавиатура,която да пише на английски,а тази да си стои за да си пиша на нея на български ooooh! ooooh! ooooh!.Речено сторено,донесъл му СА още една клавиатура и го зарязал.След половин час му звъннал отново за да му благодари,че нещата вече са ОК. Joy Joy Joy Joy

Аз такова чудо до сега не съм вижала newsm78,а ако някои от вас е нека сподели.

# 673
Ъъъъъъ, на каква длъжност е викаш момчето?

# 674
Учуден СА му показал от къде да си сменя от кирилица на латиница,но момчето казало:аааа Не,искам друга клавиатура,която да пише на английски,а тази да си стои за да си пиша на нея на български ooooh! ooooh! ooooh!.Речено сторено,донесъл му СА още една клавиатура и го зарязал.След половин час му звъннал отново за да му благодари,че нещата вече са ОК. Joy Joy Joy Joy

Аз такова чудо до сега не съм вижала newsm78,а ако някои от вас е нека сподели.

Странно е, да, но чак пък такъв смях Rolling Eyes И да, възможно е две клавиатури на един компютър. Едната на PS2 порта, другата на USB порта или и двете на USB, така или иначе PC-то ги разпознава като една.

Общи условия

Активация на акаунт