CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №27

• 60 659
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
http://www.jobs.bg/f1672346
Вече си мисля, че работодателите се подиграват!

В Сф с толкова е по-добре да си седиш у дома. Ще дадеш повече за транспорт  Tired

И съпругът ми често това казва. Като сметне разходите за транспорт, храна и кафе, все казва - я по добре си стой вкъщи. А на мен така ми се работи Simple Smile Всеки ден си мечтая как сутрин се обличам, гримирам, слагам високите токчета и отивам на работа Mr. Green

Ами намери си работа с безплтно кафе, вода, обяд евентуално (има и такива), и с карта за транспорт.  Peace Аз понякога отивам на работа с 0 лева и 0 стотинки Simple Smile Е, нося си обяд от вкъщи де  Peace
Трудно е, но трябва да си ги искаме тези неща, просто трябва да се борим за допълнителни придобивки. Преди да ми се нахвърлите и да ми кажете как не може, аз ще кажа,че може. Като спрем всички да им се хващаме за ниски заплати, и ще заможе всичко.
\

Ред, абсолютно си права и аз съм на това мнение и в повечето случаи си патя. Другите или не мислят така, или ги е страх, или гледат да си пазят хляба, което аз не разбирам. Но сама птичка пролет не прави, а сома си навличам бели, омраза, завист и клюки. Трябва да си подмазвач, лицемер, подлец, да се хилиш, да се мазниш, а аз не мога и не искам. Затова няма работа, а тази която се предлага е с високи изисквания и ниски заплати.

# 646
Цитат

Ами намери си работа с безплтно кафе, вода, обяд евентуално (има и такива), и с карта за транспорт.  Peace Аз понякога отивам на работа с 0 лева и 0 стотинки Simple Smile Е, нося си обяд от вкъщи де  Peace
Трудно е, но трябва да си ги искаме тези неща, просто трябва да се борим за допълнителни придобивки. Преди да ми се нахвърлите и да ми кажете как не може, аз ще кажа,че може. Като спрем всички да им се хващаме за ниски заплати, и ще заможе всичко.

При нас малко са поорязани придобивките, преди е било way better. Ся имаме само безплатен транспорт и евтино ядене  Laughing

По-последния въпрос, сондирам мнения: каква заплата, според вас е ниска? Интересуват ме софийските мнения, в провинцията нямам база за сравнение  Thinking

# 647
  • София
Зависи за каква професия. Но честно казано, под 500 всичко си е ниско. Толкова някъде го бяха определили и КНСБ минимума за живот на човек.

# 648
Добро утро, ето ви цитат от една днешна обява:

Цитат
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ИЗИСКВАТ:

- отличен Английски и Руски, писменно и говоримо,
- свидетелство за управление МПС. Опит,
- висока лична хигиена, добър външен вид,

Смятайте до къде се е стигнало  Mr. Green

И аз бих работила за 400лв, не ми пречи, изобщо.....на фона на сегашното седене в къщи и нищоправене.....няма осигуровки, няма стаж, няма шанс за болнични и майчинство, за пенсия да не говорим.....само прогресивно затъпяване.

# 649
Добре де, ама в онази обява за 300те лв., има изискване за превеждане. Ами то само превод 30тина страници да направи човек и ги е стигнал тези пари. Не е честно някак си, от страна на такъв работодател. И наистина, ако не е първа работа, ако идеята да започнеш такава работа не е да натрупаш социален опит и работни умения (визирам ако не е за дете/човек, който сега свършва училище и няма елементарни умения как се копира дори и има нужда да се учи дори какво значи всеки ден да ходиш на работа и е готов да даде от себе си, за да получи в бъдеще), всичко друго е неуважение с труда на хората. Наистина с тези разстояния в София, това са си почти само пари за транспорт и баничка Tired

# 650
  • UK
Наскоро кандидатствах по обява за 500 лв. заплата, но само защото ми е съвсем наблизо, в района, и би ми дало допълнителна точка за ясла. Иначе и на мен това ми е екзистенц-минимумът, аз плащам и наем, и би ме устроил само ако детето ходи на ясла и не плащам за детегледачка.
Мисля си, че вероятно тези, които се хващат на работа за 400-500 лв. заплата в София, живеят в собствено жилище или при родители.
Иначе спор няма, че каквато и да е заплата е по-добре  от никаква и седенето вкъщи.
Аз всъщност нямам високи изисквания за заплата в момента, тъй като нямам и сериозен стаж и квалификации, на база на които да изисквам, но и не мога да си позволя да падна под определен минимум, колкото и да ми харесва работата и каквито и възможности за реализация да ми предоставя в бъдеще.

# 651
  • София
Ейййй, разпнхме ги тези хора с 300-те лева Simple Smile
Всъщност става въпрос за организация с нестопанска цел, там традиционно работата си пада малко доброволческа.
За това кое е ниска и кое висока заплата в София...нали знаете - баба знае и две и двеста. Някои се изхранват с вратни пържоли всеки ден, други се радват, ако седмично веднъж могат да си купят някакво месо. За жалост това е днешния бит...

# 652
В нашият град заплата над 400лв няма, затова съм съгласна на каквато и да е работа, но няма и работа. А да не говорим като имаме и кредит. Просто оцеляваме, ден за ден. През август на първото ми интервю за една счетоводна къща като ме попитаха за заплата и аз казах, че искам поне 400лв чисти моментално бях отхвърлена, изсмяха ми се в очите и ме изпратиха, а иначе всичко вървеше по вода.

# 653
  • София
Аз лично, като човек работил административна работа и с езици, винаги много съм се пазила да не ме хванат за безплатен преводач.
За всекидневната работа с език - мейли и пр. е ясно.
Обаче има много хора - и шефове, и работници, които си мислят, че е ок да ти хакнат покрай другата работа и една книжка за превод, така или иначе ти плащат някаква смешна заплата.
А преводът на такава книжка в агенция примерно прави точно толкова колкото тази заплата.

# 654
  • София
Ох, нуждите са едно, (само)оценката друго.
Аз например имам ипотечен кредит (идентична ситуация и ако си под наем). И двете ми деца не са приети на ясла/градина и на големия плащам частна градина. Искам - не искам от догодина ще съм длъжна да го правя, защото предучилищната е задължителна от 5г. вече, а свободните места в градините са си все толкова.
За да тръгна на работа трябва да изпратя и малкото на частна ясла или да наема гледачка. Налични баби/дядовци нямаме под ръка.
Ако се гледат по този начин нещата, трябва да започна на минимум 1500 лева нето, за да съм на нулата. Е, хубаво, ама ако нямам висше обравование, не говоря нито един чужд език и мога да търся само не-специализирана работа, ще оцени ли който и да е работодател труда ми на 1500 нето? Да не говорим, че с осигуровки и т.н. ще му струвам двойно повече, отколкото ще ми плаща  ooooh!.
Кофти е ситуацията от където и да я погледне човек...как оцеляваме не знам  newsm78. Явно сме талантливи хора...както казват сърбите "Уплачат ми 300, трошим 500"  Grinning

# 655
В нашият град заплата над 400лв няма, затова съм съгласна на каквато и да е работа, но няма и работа. А да не говорим като имаме и кредит. Просто оцеляваме, ден за ден. През август на първото ми интервю за една счетоводна къща като ме попитаха за заплата и аз казах, че искам поне 400лв чисти моментално бях отхвърлена, изсмяха ми се в очите и ме изпратиха, а иначе всичко вървеше по вода.
Кой град е това?  Tired
Вижте какво пише за България в един мой любим сайт с явно доста обективна информация:

"but with high levels of domestic unemployment and some of the lowest wages in Europe, Bulgaria isn’t going to be the most obvious destination for foreign jobseekers."

# 656
Това с нивата на безработица...
Доста хора вече се отказаха от борсата... особено в София си трошиш поне 4 лв. да стигнеш всеки месец до там да се подпишеш или пък следиш дали има контрольори по спирките и си създаваш стрес, докато се чудиш като те глобят 20 лв., от къде да ги извадиш ...А РЕЗУЛТАТ НЯМА!
 Да не говорим за малоумното нещо, за която всички безработни си мълчат Здравните осигуровки ... Нямаш, имаш плащаш... ако не платиш глоба от 500-1000 лв.  newsm78...
 Това вече за кой ли път го споменавам и всички го отминават все едно не го казвам... прозрачно е ... не се чете ... Rolling Eyes Rolling Eyes
Имам чувството, че всички сме с някаква КОЛЕКТИВНА АМНЕЗИЯ!!! Laughing Laughing Laughing  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 657
 Е klodi все едно описваш мен. Да можех да предлагам и приемам аз закони веднага го гласувам -
докато си безработен да не плащаш здравни или да ти ги покрива социалното министерство.

Това ми напомня за този хубав скеч на комиците:

http://vbox7.com/play:bb9598e3fe

"Но първо много по-важния закон за постригване на носорози в Странджа" Grinning

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 10:48 от Палмичка

# 658
  • София
Аз за пръв път общо взето се занимавам сериозно с БТ.
Преди с пистолет не можеше да ме закараш до там.
Но имат разни курсове, програми.
Мисля да се пробвам да кандидатствам за работа през тях.
Здравните ми осигуровки не са прекъснати досега - от октомври съм безработна.

# 659
Ами момичета това си е България - ЕДИН ГОЛЯМ АПСУРД.
Вместо да се помага на безработните да започнат работа, да се развиват - то всячески се затрудняват. А и тези програми от бюрото по труда и те са само прах в очите - едно моментно решение, след което проблемите пак си остават.
А що се отнася за здравните осигуровки, напълно споделям мнението ви. Просто нелепо - хората да се чудят как без доход да си платят сметките и да имат какво да сложат на масата, а те ще им вземат и последните пари за тъпите здравни осигуровки и техните си глоби. А самото здравеопазване въобще да не го коментираме, че по мое мнение си е просто НИКАКВО.

Общи условия

Активация на акаунт