Дойде зима мразовита,с плетки бързо тя отлита!

• 87 169
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • varna
Запис Blush Нямам какво да покажа...завършвам една шапка от доста време Embarassed Но пък получих от един китайски сайт тези бамбукови куки http://www.banggood.com/Wholesale-12-Size-Bamboo-Handle-Crochet- … -Set-p-50729.html и съм много доволна Laughing
А пробва ли ги? Кой е най-малкия номер? Колко ти взеха за доставка на тая евтиния(нещо трудно се ориентирам ). Питам се защо ги няма у нас?
Да, нямах търпение да ги пробвам и почнах една шапка с 4мм., малко ми беше неудобно, защото съм свикнала да плета с тези, които имат удебеление в средата, но се свиква....започват от 3мм, 3,5, 4, 4,5....и така до 7мм, последните три са дебели 8, 9 и 10мм. Доставката е безплатна, аз си взех и  силиконови формички за сладки и пластмасови кръгчета, с които се отбелязват бримките, вместо да се слага конче в друг цвят-те са 30броя в различни цветове....и за всичко това дадох към 12$...Не знам защо ги няма у нас, но аз щом ги видях и веднага ги поръчах...не мога да кажа доколко са удобни, защото не плета чак толкова много, но пък сега си имам почти всички дебелини куки и то почти за без пари... Wink

# 151
Здравейте момичета,
отдавна ви чета - идеите ви са страхотни. Извинявам се, ако вече е коментирано, но искам да попитам относно Плетена Чанта. Изцяло ли е по-добре да е плетена, или да се оплете парче и просто да се пришие на вече остаряла чанта(за да се ползват прегради и т.н. поне). Вие какво бихте ме посъветвали. Ако е изцяло плетена -  как точно да я направя здрава и плътна? Благодаря ви
Дали ще я изплетеш нацяло или ще ползваш отдолу стара чанта, си е твое решение. Аз не съм ползвала стара чанта в никакъв вариант-нито частично, нито изцяло. За да е по-здрава и плътна зашивам подплата-хем не прозира, хем не позволява на чантата да се разпъва. За джобчета-направила съм си един органайзер от плат, който има 12-13 джобчета(за всичко необходимо). Нищо в чантата не слагам извън него, само го местя от една в друга чанта, включително и в кожените(естествено в ежедневните). Сега си мисля да усъвършенствам този органайзер, защото е малко мекичък и когато чантата е по-голяма, започва да полягва вътре и не е много удобен. Трябва да го накарам да стои прав. Имам снимки, но в момента не са ми подръка. Ако проявиш интерес, ще ги покажа тия дни.

ПП Марлен, благодаря, в голяма чуденка съм, че малко злоупотребих вече с Дядо Коледа....

Последна редакция: вт, 11 дек 2012, 14:58 от Ох, на баба!

# 152
Моринга тези дни изплетох два такива шала. Според мен е английски ластик. Хубава плетка за шал, но гълта повече прежда. За дълъг шал на мъжа ми, широк 22 см отидоха малко над 200 грама от преждата, която бях взела. Размера куки го пише на етикета на преждата.

# 153
Моринга тези дни изплетох два такива шала. Според мен е английски ластик. Хубава плетка за шал, но гълта повече прежда. За дълъг шал на мъжа ми, широк 22 см отидоха малко над 200 грама от преждата, която бях взела. Размера куки го пише на етикета на преждата.

Много благодаря за отговора, а каква друга по-простичка плетка би била подходяща за постигането на същия мекичък и леко разтеглив ефект? То аз знам, че има случаи, в които да си купи човек готов излиза по-евтино от това да си вземе прежда и с моето темпо ден и нощ да  knit

Запис Blush Нямам какво да покажа...завършвам една шапка от доста време Embarassed Но пък получих от един китайски сайт тези бамбукови куки http://www.banggood.com/Wholesale-12-Size-Bamboo-Handle-Crochet- … -Set-p-50729.html и съм много доволна Laughing

А къде ги доставят - може ли малко по-подробно процедурата, че никога не съм пазарувала от чуждестранна страница и съм като пълен неандерталец  Embarassed Blush Embarassed - ако не ти представлява проблем, може и на лични, за да не пречим някак  Rolling Eyes

И така и така съм тръгнала да нахалствам, някой знае ли тези силиконови/гумени приспособления да се продават някъде из бг магазините (а ако сте виждали из Варна такива  Whistling)- предполагам се продават отделно за допълнително удобство при плетенето на една кука...

Последна редакция: вт, 11 дек 2012, 15:38 от Moringa

# 154
Много благодаря за отговора, а каква друга по-простичка плетка би била подходяща за постигането на същия мекичък и леко разтеглив ефект? То аз знам, че има случаи, в които да си купи човек готов излиза по-евтино от това да си вземе прежда и с моето темпо ден и нощ да  knit

Добре дошла и от мен, Моринга. Използвай лесна плетка като за начало - 1 л., 1 оп. или 2 л., 2 оп., а като напреднеш можеш да плетеш каквото си искаш.  Simple Smile

Избери дебела прежда, примерно Алпакана, Мерино Балки ..., вземи си 200 гр. и няма да усетиш как ще свършат кълбетата.  Simple Smile

Такива накрайници за куки тук няма. Можеш да си ги направиш от Фимо, но тежат.  Simple Smile

# 155
Здравейте. Нека и аз покажа нещо. Тъй като станах по съвместителство мама на малката Лори ето как я поприготвихме за студа...
http://storage4.album.bg/f08/sam_0891_a03af_30204274.jpg

# 156
някой търсеше гащи с хоботчета - ето магазин, откъдето може да си ги закупите - http://www.etsy.com/listing/110961012/sexy-men-shorts-handmade-men-present

едва ли ще излезе по-евтино да се изплетат по поръчка, че и мярка тряя се вземе;) hahaha

eat. sleep. knit...

# 157
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Moringa , наследих от майка ми (лека ѝ пръст) няколко обръча и 1 единствена кука. Останалите взе сестра ми, че на нея това ѝ е инструмента, пък аз си я харесах тази за обрамчване, че не е тънка и ... е с модифицирана дръжка. Laughing Мама си я направила да е по-удобна, като подобно на гуменото приспособление е надянала пластмасовата част от обикновен химикал. Гледам, че е уплътнила с малко тиксо. Не знам колко години я е ползвала тя, ама аз я въртя през последните 5 и не е мръднала. Можеш да опиташ или това, или да "отлееш" върху куката малко горещ силикон. Wink Естествено можеш да търсиш и да си поръчаш от чужбина по интернет. Grinning

# 158
Много благодаря на всички отговорили ми, и на една кука и на 2 ми е много приятно да се занимавам, на една кука успешно правя какви ли не цветенца, скоро ще ви ги покажа. Баба ми беше много добра на една кука, така и не седнах да се науча като по-малка  Cry, правеше какви ли не покривки и щуротии. Тези дни ще се оборудвам и ще се похваля.

profesorkata_1 - ще пробвам някои от съветите ти за уплътняване на куката и ще видим докъде ще я докарам  Rolling Eyes

big pufana - благодаря за информацията за преждите, вече ще съм по-уверена като ходя в магазините за прежда

# 159
Моите снудове:
http://media.snimka.bg/s1/1489/029221429.jpg
http://media.snimka.bg/s1/1489/029221419.jpg
Тази година изплетох и направих доста неща, а май нищо не съм ви показала.
Така е защото съм пишман фотограф, ама от днес започвам да се уча по-сериозно и обещавам да ви покажа по-добри снимки. Засега успях да сфоткам само една малка част и май трябва да си повторя фотосесията. Laughing
http://veselata.snimka.bg/hobby/napravih-2012.718790.all

# 160

Весела Ахрима , чудесни са снудовете и дъщеря ми в момента чака за нещо такова. Ако не ти е проблем пиши ми ЛС с колко бримки, с каква прежда и как направи диагоналната плетка.... Много ми хареса.

# 161

Весела Ахрима , чудесни са снудовете и дъщеря ми в момента чака за нещо такова. Ако не ти е проблем пиши ми ЛС с колко бримки, с каква прежда и как направи диагоналната плетка.... Много ми хареса.

+1  Peace много са хубави, даже научих, че се казвали снууд (snood) newsm78. Днес ми е тръгнало на модни термини  Rolling Eyes

# 162
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
На мен пък много ми харесаха един костюм и бежовия жакет. Весела Ахрима, ако оправиш малко фокуса ще ни зарадваш с тези красоти още повече!   bouquet

# 163

Единия мохерния е с ALIZE Fashion Mohair Classic на обръч 7 мм. Преброих, че е на 90 бримки. Плете се в кръг. Плетката е редуване на 1 свивка(след първия ред се изплита 1бр.и наметката след нея като свивка) и 1 наметка. Плетох го от опаковата страна.
Втория е по-дълъг - на 120 бримки и може да се слага и като къс, като се завие два пъти на врата. Пак е плетен на обръч 7мм. Преждата е MAXI Tosca  на LANG.

# 164
аз да се похваля с успешни коледни базари снимката е от първия, а тази вечер продадох всички играчки плюс доста залежали неща.

плетени чанти имам - на една кука нисък пълнеж от тире за основа.  Може също да се вплете канап или нещо друго за здравина. Струва ми се одри по-лесно и хубаво, отколкото със стара чанта.

Общи условия

Активация на акаунт