Здравословно хранене за децата - 8

• 42 894
  • 460
  •   1
Отговори
# 180
  • София
 Мили другарчета Simple Smile, има ли в София общинска детска градина, в която да се предлага здравословна храна?! Или това е оксиморон Laughing?!

# 181
  • София
Според мен не.
Просто, защото мсички градини се оправдават, че видиш ли в наредбата било така и те затова не смеели.Понеже ето онзи ден ни правиха проверка.
Лично ние бяхме повдигнали въпроса относно тестените изделия от бяло брашно.

# 182
  • София
Имаше преди 2 години
- в Белите брези, една градина с 2-3 филиала и много готина, активна директорка. Родителското настоятелство беше променило менюто, даваха овесени ядки и други такива странни , непознати продукти... Когато слушах интервюто по тв не повярвах , че съществуват...
После се оказа, че децата са отраснали, родителите са се сменили и нещата са омекнали... Имаше и семейство напуснало страната...и ето, няма ги активните родители, храната ставала типичната.
Не помня самата градина коя е.

Копирам ви от Харнкооп:

"В Щатско напират да включат Аспартам във много (18) млечни продукти без да се оповестява на етикета, не че повечето хора ги четат етикетите, дори и с напоследък модерния псевдо-здравословен "стил на живот":

https://www.federalregister.gov/article ... y-products

Забележете, че петицията идва и от International Dairy Foods Association (IDFA), така че се готви за навсякъде, а ние като нова Щатска колония, трябва да сме от първите бушмени за "пре-образоване" като какво аджеба е това мляко, какво има вътре, вредно ли е или не, и откъде идва, от виме, или от хим-лаборатория?!

Пийте млекце и яжте чесън докато ни е позволено. Пък после ще веганстваме, къде ще ходим...

Ако се чудите защо ще подслаждат мляко? Ами като му вземат сметаната и излъжат "здравословно (НЕ)ориентираните", че обезмасленото мляко е по-полезно, то после това обезмаслено мляко трябва все пак и някакъв вкус да има, заради което до сега слагаха захар, но Аспартамчето си е по-евтинко и предлага и други бонуси, както някой сме запознати..."

# 183
  • София (Възраждане)
В нашата ДГ сестрата дори беше купувала елда, овесени ядки също се предлагат /тя знае, че се интересувам и ме уведомява сутрин за здравсловните си идеи Simple Smile даже без да питам/, но децата не ги ядат Sad, пък и дори да упорства да ги предлага, те са само дребен процент от общия ..хм...буламач, просто не става Cry

# 184
Заслон, извадката от Хранкооп да не е от скритите им подфоруми? Wink
Че ако е, може да не са много съгласни с разпространяването на инфо...

# 185
Заслон, извадката от Хранкооп да не е от скритите им подфоруми? Wink
Че ако е, може да не са много съгласни с разпространяването на инфо...

Значи факти, касаещи здравето на хората, са само за определени скрити групи? Чудесно, наистина! Wink

# 186
  • София
Не знам от кой форум е, но за да не стане като с онова вещество, дето подтиска горчивия вкус и се слага без изписване върху етикета....
 спестява на поризводителите от овкусяващите и подслаждащите вещества, като въздейства върху  рецепторите в устата за горчиво...
Е, сега знаем предварително, че ще ни слагат аспартам в млякото без да ни казват.

# 187
  • София
Всъщност се сетих за нещо отвратително, което се изписва върху етикетите - СЛАГАТ ЖЕЛАТИН В МЛЯКОТО.
Това е безумие откъдето и да го погледнеш, най-малкото уж нямаше да има ерзац млека според новите /стари наредби на МЗХ

Причините и последствията от това безумие... няма д ги коментирам.

# 188
Доколкото аз прочетох статията става въпрос за продукти, които са 'flavored milk'. Лично за мен такива продукти сами по себе си не са здравословни Peace Колкото до изписването върху етикета, дискусията е за това дали на продукта да се изписва, че е reduced-calorie. Предполагам, макар че не прочетох нищо в тази връзка, че в списъка със съставките ще се вижда какъв подсладител е използвал производителя Peace

Дали петицията ще бъде приета, предстои да видим.

# 189
  • Пловдив
Ако приемате тук още едн привърженик... Peace

# 190
  • София
Единственият начин да се борим със световния геноцид над природата и човека е като не участваме в него!

Отворихме страницата на DiNi - могат да пишат всички - и тези, които не ни харесват:). Защото за мен био-то е по - важно от его-то, и за мен био е нещо коренно различно от съзнателно насадената представа за него. Знам, че БИО е болна тема (почти за всички), по много причини...Но повярвайте, единствената причина да го правя е дълбокото убеждение, че това е единствената алтернатива на храна и живот! И мисля, че не е за "избрани", а за всички, защото според мен всички сме жертви на съзнателен геноцид срещу природата и човека! Геноцид, осъществен с всички средства на масова манипулация - "култура",ТВ, реклами, промоции, уловки, социален, обществен и политически живот - всичко, което убива интелигентността и индивидуализма! Геноцид достигнал кулминацията си със създаването на ГМО и навлизането на ХИМИЯ в невъобразими и неконтролирани размери навсякъде! И всичко това в най - добрия случай е с цел забогатяване (алчност!). Като човек и частица от природата не мога да стоя безучастно и единственото, което мога да направя е да НЕ УЧАСТВАМ, доколкото е възможно...Как? Ами с най - прости и елементарни средства - не си купувам отровни храни, колкото и да са евтини - не ми трябват, ползвам съвсем малко предмети - не ми трябват, не си взимам бонусите от бензиностанциите (марс, сникърс, аерозоли и всякакви отрови), защото не ми трябват, не събирам точки, брошури, и какво ли не, защото ме обременяват и не ми трябват, не гледам ТВ (отчаяни съпруги и всевъзможни говорилни) защото ме уморяват и изчерпват.., не пазарувам за Коледа (нямам излишни средства), а и не чувствам нужда - уморих се..Правя вкусни сладки, продавам хубави неща и го споделям с вас - благодаря Ви:) Докога? Докато съм жива и ако бизнесът ми си остане почти непечеливш и остана без 1ст., пак няма да участвам - сигурна съм, защото за да си био не трябват пари! Излезеш ли от схемата, ти трябва много малко - повярвайте:)
http://www.dini.bg/DINI/bio_organik.html

# 191
Здравейте!
Интересно ми е как използвате брашното от рожков? Големият ми син е на безглутенова и безмлечна диета и използваме само алтернативни брашна и ядкови млека. Началото беше трудно, но като понатрупах опит се оказа,че всичко е въпрос на информираност и желание за здравословно хранене.
А относно овесените ядки в ДГ - преди диетата, синът ми беше един от малкото, които ги ядяха. Масово децата не ядат нищо по-различно от макарони със захар и филии с маргарин.

# 192
Брашно от рожков ползвам за шейкове - банан, ядково мляко, брашно от рожков, мака и т.н.
също така съм ползвала за сурова торта.

# 193
Брашно от рожков или използвам като заместител на какао, или в допълнение към какао. На мен лично много ми допада карамеления му вкус Peace

# 194
Благодаря!
Сега въпрос за ябълковото брашно? Става ли за сладкиши без примеси с бяло брашно?

Общи условия

Активация на акаунт