Здравословно хранене за децата - 8

• 42 878
  • 460
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря!
Сега въпрос за ябълковото брашно? Става ли за сладкиши без примеси с бяло брашно?

Съмнявам се, по същността си това са сушени ябълки, няма как да има свойствата на пшеничното брашно, но пък знае ли човек Rolling Eyes, виж на каква рецепта попаднах току що: http://www.alfiola.net/qbulkovo-shipkov-keks/

# 196
  • София
http://www.facebook.com/ShopZelenaZemia
Познавам този магазин, писах за него тук след откриването. Но не знаех колко интересни неща предлагат, както и срещите с интересни хора.
Довечера мисля да отида на поредната Simple Smile

(Преди десетина години за пръв и последен път ядох тип "колбас" от всякакви бобови и житни в чужбина, сега много се зарадвах, че от ресторант Кринг са направили такива продукти (без ГМО)
От старницата на Зелена земя го разбрах Simple Smile, затова и ще ходя довечера  Joy )

# 197
  • София
http://www.facebook.com/ShopZelenaZemia
Познавам този магазин, писах за него тук след откриването. Но не знаех колко интересни неща предлагат, както и срещите с интересни хора.
Довечера мисля да отида на поредната Simple Smile

(Преди десетина години за пръв и последен път ядох тип "колбас" от всякакви бобови и житни в чужбина, сега много се зарадвах, че от ресторант Кринг са направили такива продукти (без ГМО)
От старницата на Зелена земя го разбрах Simple Smile, затова и ще ходя довечера  Joy )

Моля те сподели после отзиви. Много ми се искаше да отида точно на тази среща, ама съм на курс за готвене:)))

# 198
  • София
Дано някой друг да е отишъл и да разкаже, ние се оказахме с извънредно домашно и никъде не излизах.
Мислех да звънна  на мъжа ми и да му кажа: то има здравословна лекция вътре, ама ти вземи два салама и тръгвай Joy

# 199
от известно време "гоня" темата", сегаа я "стигнах"Simple Smile

# 200
Le Soleil,
би ли споделила рецепта за безглутенов хляб. При мен всъщност глутен може да има, но без: пшеница, ръж, картофи, ориз и овес  newsm78  Или някой с повече опит в готварството да ме посъветва как мога да направя някакъв хляб при тези ограничения  newsm78

# 201
Можеш да си купиш няколко безглутенови брашна и да ги смесиш, например - царевично, нахут, просо, елда, амарант. Лимеца също е с ниско съдържание на глутен (или поне казват, че глутена в него е лесно поносим от организма).
Имаш ли машена за хляб? В книжките понякога има рецепти за безглутенов, продават се и готови смеси.

# 202
  • София
 Скоро си купих безглутенова смес за хляб от един здравословен магазин на Ботев, след Министерство на земеделието, немска, с тапиока. Хлябът става много хубав, но трябва да се спазва точно пропорцията на упътването, защото иначе не се получава. Правех го направо в хлебопекарната.

# 203
Мерси за отговорите. Имам хлебопекарна, но рецепти няма, само със смеси са инструкциите.
Ще експериментирам явно. Нещо, което замества маята слага ли се? Сега сложих царевица, просо и лимец, да видим какво ще стане  newsm78

# 204
Правила съм си квас от царевично брашно, но си е пипкава работа и много повече време му трябва на тестото, за да втаса. Иначе можеш да си слагаш мая, щом не ти е проблем глутена.

# 205
Ето и аз да си напиша някои от моите здравословни храни, въпреки, че надали ще ви изненадам с нещо. Тук всички сте за похвала   bouquet

Закуска от овесени ядки с овесени трици, ленено семе, нарязани сушени смокини и стафиди, заляти с прясно мляко. Приготвям ги от вечерта и държа в хладилник, сутринта само стоплям. Давам ги понякога и за вечеря, отразяват се много успокояващо за съня.
Пъдпъдъчи яйца варени (има в Пикадили)
Авокадо с банан, добре узрял, пасирани с много малко вода.
Леща яхния с елда или киноа
Крем от тиква на пара с мед
Всякакви сушени плодове - стафиди, смокини, сливи, кайсии
Зеленчуци на пара - грах, моркови, царевица, броколи и след това  задушени в масло(това и на мен ми е любимо)
Крем супа с праз и броколи
Пюре от сладък картоф
Пилешка супа с киноа
Картофена яхния с чесън
Пастет от варени яйца и крема сирене
Палачинки с банан и рикота сирене (вътре в сместа)
Пресни боровинки, ягоди, малини, череши
Фреш от червено цвекло и морков ........
Не съм фен на месото, но и не съм го изключила напълно.

Но в никакъв случай не  давам 100% само здравословна храна. Позволявам си да давам и други вкусни неща,  и шоколад на моменти. Смятам, че децата трябва да се хранят с полезни храни, но не и да се изпада в крайности,  и като отиде при баба да изяде примерно 5 шоколада и 10 филии с пастет защото мама не дава а то толкова ги харесва.  Но това е само мое мнение, в никакъв случаи не искам да се налагам  Heart Eyes  Аз си спомням, че като ученичка обожавах филия със свинска мас и шарена сол  #Crazy и какво ли още нездравословно, и сега не мога без шоколад. 

# 206
nutella001, че какво й е нездравословното на филия с домашна свинска мас и шарена сол? Освен, ако хляба е бял и с много добавки  Mr. Green
Сериозно - на много места се препоръчва готвене с мас вместо с олиото, което си купуваме от магазините.

# 207
nutella001, че какво й е нездравословното на филия с домашна свинска мас и шарена сол? Освен, ако хляба е бял и с много добавки  Mr. Green
Сериозно - на много места се препоръчва готвене с мас вместо с олиото, което си купуваме от магазините.

Сега разбрах на какво се дължи доброто ми здраве в момента Simple Smile 

# 208
Имате ли идеи за здравословни закуски, които могат да се занесат в училище? Скоро ще имам първокласник и не мога да си представя, че всеки ден ще яде сандвич или тестена закуска. Но други идеи не ми хрумват. Ядките и плодовете ги приема като за между другото.

# 209
  • София
Цитат
че какво й е нездравословното на филия с домашна свинска мас
Ти сериозно ли?  Има достатъчно информация за наситените и ненаситените мазнини, затова няма да давам линкове. Да не говорим за холестерола и затова, че токсините се натрупват най-вече в мазнините. Да, ако приемеш, че пърженето е полезно, по-добре с мас, отколкото с олио, но това не е част от здравословното хранене.

Общи условия

Активация на акаунт